Cătălin Botezatu, prima reacție după ce a fost criticat de Andreea Tincu, designerul care o îmbracă pe Carmen Iohannis: "Asta nu e o scuză pentru nimeni"
Data publicării:
Cătălin Botezatu a avut o primă reacție, după ce  a fost criticat de Andreea Tincu, designerul care o îmbracă pe Carmen Iohannis.

Funerariile Reginei Elisabeta a II-a au adus în același loc sute de lideri importanți din întreaga lume, printre care și președintele României Klaus Iohannis, însoțit de soția sa. Chiar dacă Prima Doamnă a încercat să-și aleagă cu atenție ținuta vestimentară pentru acest eveniment important, având în spate o întreagă echipă care a lucrat la asta, celebrul designer de modă Cătălin Botezatu nu a fost deloc mulțumit cu rochia pe care aceasta a purtat-o în ziua înmormântării Reginei Angliei.

„Rochia de catifea are un decolteu mult prea mare. Inadmisibil! Un decolteu mult mai mic, de tip Jackie Onassis, ar fi fost mult mai potrivit contextului. Nici pălăria nu e deloc potrivită. Lungimea rochiei este corectă, dar ciorapul este mult prea mat. Iohannis, în schimb, este impecabil!

În cazul celei de-a doua rochii, nu s-a respectat lungimea mânecii. Este o rochie foarte prost lucrată, are peste tot cute din cusătură, trage din toate cusăturile posibile, parcă e șifonată! Decolteul este nepermis unei astfel de ceremonii. Părul trebuia obligatoriu strâns și nu lăsat desfăcut! E inadmisibil!”, a spus Cătălin Botezatu, potrivit click!

Designerul Primei Doamne îi dă replica lui Cătălin Botezatu

În ciuda declarațiilor făcute de Cătălin Botezatu, designerul personal al Primei Doamne a spus că soția președintelui a avut o ținută mult mai adecvată chiar decât au avut anumite persoane din familia regală. Mai mult, aceasta spune că vedeta nu ar trebui să-și confunde rolul, întrucât este o diferență între a fi critic de modă și designer vestimentar. 

„În primul rând este o muncă de echipă în spatele oricărei ținute și atunci este cumva supărător să îi vezi și pe ceilalți supărați. Cătălin nu este critic de modă, dar felul cum a pus problema cu poza în față a doamnei Carmen care are un decolteu absolut decent în comparație chiar cu Kate Middleton sau cu alte personalități care efectiv aveau rochiile decoltate și să spui că trebuia să aibă un decolteu mai mic,  cât mai mic? Sau că nu are dres transparent că are dres mat, câteva aspecte deranjante și mi s-a părut normal să dau un drept la replică”, a spus Andreea Tincu, potrivit impact.ro

„A fost conform unui dresscode cerut din Londra”

Mai mult, designerul Primei Doamne spune că totul a fost realizat în conformitate cu cerințele de la Londra, iar toate deciziile au fost luate de comun acord cu Carmen Iohannis.

„A fost prima rochie de la recepție, un moment important și un moment dramatic cumva în istorie, nu a fost o recepție gen gală cu rochii de seară și chestii foarte elegante. Nu, a fost un dresscode cerut, o rochie simplă. Iar a doua ținută special pentru înmormântare a fost tot așa conform unui dresscode cerut din Londra. Chiar s-a specificat pentru ziua a doua să fie un accesoriu pentru cap, poate fi o tocă, poate fi o pălărie mai mare, poate fi cum a avut Jill Biden o chestie micuță simbolică, dar toată lumea trebuia să aibă ceva.

Cu doamna Carmen Iohannis oricum discut, pentru că este normal, eu în general discut cu absolut toate clientele mele, dar libertatea de creație este lăsată pentru designer. Nu a avut o cerință anume, doar m-a rugat să fie rochia neagră, să fie un decolteu decent și să avem lungimile respective, pe care le-am și folosit. Cred că este prima oară când prima doamnă Carmen Iohannis are o rochie lungime 7/8, dar o avantajează fiind și o persoană înaltă și slăbuță.”, a mai spus designerul Primei Doamne.

Cătălin Botezatu, replică pentru Andreea Tincu

„Dragă, Andreea Tincu, Respectul e reciproc. Am făcut comentariul legat de o ținută fără să doresc să lezez în vreun fel, creativitatea designerului, cu atât mai mult personajul (n.r.: Carmen Iohannis). Din punctul de vedere al unei etichete, există niște reguli scrise, EFECTIV scrise, în privința unei ținute. Îmi susțin punctul de vedere, indiferent de trenduri și evoluția fashionului.

Astfel de ținute nu permit mâini goale sau decolteuri la funeralii, anumite lungimi ale rochiilor. Sunt interzise cu desăvârșire foarte multe accesorii cum a fost cazul, de pildă, chiar al unor figuri regale. (…) În cazul unor funeralii, mai ales că sunt primele doamne sau capetele încoronate, VIP-urile feminine trebuie să fie cât mai sobre. Cu alte cuvinte, negru… fără goliciuni„, a declarat Cătălin Botezatu, în exclusivitate pentru Fanatik.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   andreea tincu  Catalin Botezatu 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel