Cătălin Crișan, decizie radicală în pandemie: „Am șters din telefon numerele așa-zișilor prieteni”
Data actualizării:
Data publicării:
Cătălin Crișan se pregătește să lanseze un nou album și spune că în perioada pandemiei și-a făcut oridine în gânduri și în agenda telefonică.

La numai 19 ani, trei mari artiști i-au spus că talentul său o să îl ducă departe: interpretul Dan Spătaru, dirijorul şi compozitorul Sile Dinicu și actorul Florin Piersic. Cătălin Crișan a crezut în talentul său muzical iar de la o generație de aur a scenei românești a învățat cum să se pregătească.

Muzica a intrat în viața sa în timpul liceului. Ca să nu fie trimis la munci agricole, Cătălin Crișan a început să compună cântece patriotice și să meargă la „Cântarea României”, unde a luat doar premiul I. Interpretul își mai amințește că învăța bine, dar nu era disciplinat, așa că nu a avut niciodată media la purtare peste 7. Era însă mulțumit: pentru că mergea la Cântarea României, nu mai puteau să îl radă în cap disciplinar.

Cătălin Crișan a debutat în 1987 la „Concursul de creație și interpretare a muzicii ușoare românești” de la Mamaia, unde a obținut Premiul I la secțiunea Interpretare cu melodia „Vorbește marea” (compozitor Aurel Manolache). La Mamaia urca pentru prima dată pe o scenă și a încurcat versurile melodiei iar sacoul pe care îl purta era foarte mare. Slăbise 11 kilograme în cele două săptămâni de la avanpremieră și până la concurs. Avea emoții, nu știa niciun nume din juriu sau din lumea muzicii ușoare, dar a avut parte de o puternică susținere din partea publicului.

După perioada dificilă provocată de pandemie, Cătălin Crișan spune că „și-a pus ordine în gânduri”, „a analizat greșelile” și se pregătește să lanseze un dublu album cu melodii înregistrate din 1987 până acum.

„În izolare, am realizat ceea ce nu am avut timp să fac foarte mult timp: mi-am pus ordine în gânduri, am analizat greșelile comise în ultimul timp, am făcut curățenie în telefon, ștergând numerele așa-zișilor prieteni, cei care nu m-au sunat cu anii… Mari mi-au fost uimirea și bucuria să constat că aşa am făcut rost de o memorie considerabilă la telefon. În rest, mi-am refăcut studioul, am trebăluit prin curte, devenind expert în plantarea florilor, am citit mult, am jucat tenis des, am vizionat filmele pe care nu apucasem să le văd, am intrat în concursuri de șah online”, spune Cătălin Crișan la TVR 2.

Cătălin Crișan este invitatul Irinei Păcurariu în emisiunea „Rețeaua de idoli”, duminică, 18 aprilie, de la ora 18:00,, la TVR 2.


„Este o ediție cu un invitat care m-a întors în timp, mai ales că mi-am provocat invitatul să fredoneze melodiile celebre ale epocii când s-a lansat, ale lui și ale colegilor, aceleași care se fredonează și acum, indiferent despre care generații de români vorbim. Da, e o muzică pe care n-o mai auzim la radio, dar care face istorie și probabil va rezista încă multă vreme, dincolo de modă sau gusturi", spune Irina Păcurariu.

 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: catalin crisan  irina pacurariu 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel