Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Cătălin Scărlătescu le-a oferit oamenilor foarte multe sfaturi din bucătărie și mai multe tipuri de preparate de care ar trebui să se ferească într-un restaurant. Acum însă, celebrul chef bucătar lansează un nou avertisment pentru toți părinții. Este vorba despre un desert extrem de consumat în rândul celor mari, dar și în rândul micuților, motiv pentru care Scărlătescu spune că ar trebui să uităm definitiv de el. Explicația? Se digeră extrem de greu, iar procesul de gătire nu este cel mai bun dintre toate.
„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.
Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.
În urmă cu ceva timp, Cătălin Scărlătescu explica în ce măsură sunt oamenii păcăliți atunci când mănâncă la restaurantele din București. Pentru a vedea exact ce consumi, poți merge să vezi ambalajele produselor, spune Scărlătescu. Foarte mulți proprietari nu vând ceea ce au promis în meniu. Tocmai din acest caz, acesta recomandă să ne ferim de alimentele prea rare și greu de procurat.
„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.
Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.
Mai mult, acesta spune că în mai multe locații din țara noastră se vinde vita kobe, lucru care nu are cum să fie real, spune el. Acest tip de carne necesită un transport extrem de strict și este foarte rară, la nivel mondial, motiv pentru care, dacă ar face rost de o bucățică de kobe, Scărălătescu spune că nu ar pune-o niciodată la vânzare, în propriul restaurant. În schimb, acesta ar savura fiecare bucățică singur, ori alături de cei mai apropiați prieteni.
„Eu la un moment dat am vrut să fac ceva cu vita kobe și pentru că lucram în Howard Johnson și pentru că în Howard Johnson exista Benihana am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.
E un pachet atât (n.r. arată că e un pachet mare), în care stă un mușchi, cu toate certificatele din lume. Deci nu poți să îți dai seama, ală are transport ca vinul Petrus, nu poți să îl bagi în geantă și să vii aici. Nu, îți trebuie o mașină specială care să-ți aducă vaca aia la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste. Kobele ăla sau wagyu-ul ăla, nu sunt pe toate drumurile. Nimeni nu ne bagă pe noi în seamă ca și piață, e foarte greu să pui mâna pe top marfă. De ce este top marfă, pentru că este ediție limitată! eu nu aș vinde o bucată de kobe nici mort, aș mânca-o doar eu. Aia o mănânci de 4 ori maxim în viață, dacă ești extra bogat și stai doar în locații de genul acesta.",a mai spus bucătarul Cătălin Scărlătescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: avertisment Catalin Scărlătescu clatite desert pericol
Iată ce-ți rezervă astrele...