Cătălin Scărlătescu, cel mai scump preparat pe care l-a mâncat vreodată: „A costat o grămadă de bani”
Cătălin Scărlătescu a dat din casă și a dezvăluit pentru care preparat a trebuit să facă cel mai mare sacrificiu financiar, până acum. 

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai renumiți bucătari chefi de la noi din țară, lucru pe care deja îl știe toată lumea. Acesta a călătorit în foarte multe bucătării importante din lume și a savurat extrem de multe preparate care mai de care mai alese, mai scumpe și mai delicioase. Cu toate acestea, unul dintre ele i-a rămas și până astăzi în minte bucătarului chef, care spune că l-a costat o avere. Nu este vorba însă de vreun fel de mâncare de la un restaurant cu stele Michelin, ci din contră, de un fel de mâncare reprezentativ la români, care se servește adesea în post. 

„A fost o mâncare de cartofi pe la 7 ani și a fost cea mai scumpă mâncare din viața mea. Eram pe vremea lui Ceaușescu și am sunat-o pe bunica mea, am stat cu ea două ore la telefon să termin nebunia aia de mâncare și ne-a costat o grămadă de bani”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, pentru Antena Stars.

Te-ar putea interesa și: Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

A descoperit pasiunea pentru bucătărie de la bunica sa

Cătălin Scărlătescu povestea recent cum și-a început călătoria în fascinanta lume a bucătăriei încă din copilărie, când gătea frecvent cu bunica sa cele mai tradiționale rețete. Dacă mâncarea preparată în cursul săptămânii nu era consumată, aceasta era adesea transformată în altă delicatesă, își amintește cu nostalgie bucătarul chef.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, spunea renumitul bucătar.

Pe aceeași temă: Cum îl cheamă, de fapt, pe Cătălin Scărlătescu. Foarte puțină lume știe

Cât de greu i-a fost la începutul carierei

Faima și renumele nu au venit deloc ușor, își amintea recent Cătălin Scărlătescu, care povestea toate greutățile și sacrificiile pe care a fost nevoit să le îndure, pentru a intra pe vremea aceea într-o bucătărie a unui restaurant. 

„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo.”, declara în urmă cu ceva timp Cătălin Scărlătescu, potrivit adevărul

VEZI și: Cătălin Scărlătescu nu le plătește salarii angajaților. Cum îi recompensează pentru munca depusă: „Nu le dau bani”

Data: 18 apr 2023, 08:47
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: bani  bucatar chef  Catalin Scărlătescu  mancare 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale



Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...