Cătălin Scărlătescu, cel mai scump preparat pe care l-a mâncat vreodată: „A costat o grămadă de bani”
Data publicării:
Cătălin Scărlătescu a dat din casă și a dezvăluit pentru care preparat a trebuit să facă cel mai mare sacrificiu financiar, până acum. 

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai renumiți bucătari chefi de la noi din țară, lucru pe care deja îl știe toată lumea. Acesta a călătorit în foarte multe bucătării importante din lume și a savurat extrem de multe preparate care mai de care mai alese, mai scumpe și mai delicioase. Cu toate acestea, unul dintre ele i-a rămas și până astăzi în minte bucătarului chef, care spune că l-a costat o avere. Nu este vorba însă de vreun fel de mâncare de la un restaurant cu stele Michelin, ci din contră, de un fel de mâncare reprezentativ la români, care se servește adesea în post. 

„A fost o mâncare de cartofi pe la 7 ani și a fost cea mai scumpă mâncare din viața mea. Eram pe vremea lui Ceaușescu și am sunat-o pe bunica mea, am stat cu ea două ore la telefon să termin nebunia aia de mâncare și ne-a costat o grămadă de bani”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, pentru Antena Stars.

Te-ar putea interesa și: Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

A descoperit pasiunea pentru bucătărie de la bunica sa

Cătălin Scărlătescu povestea recent cum și-a început călătoria în fascinanta lume a bucătăriei încă din copilărie, când gătea frecvent cu bunica sa cele mai tradiționale rețete. Dacă mâncarea preparată în cursul săptămânii nu era consumată, aceasta era adesea transformată în altă delicatesă, își amintește cu nostalgie bucătarul chef.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, spunea renumitul bucătar.

Pe aceeași temă: Cum îl cheamă, de fapt, pe Cătălin Scărlătescu. Foarte puțină lume știe

Cât de greu i-a fost la începutul carierei

Faima și renumele nu au venit deloc ușor, își amintea recent Cătălin Scărlătescu, care povestea toate greutățile și sacrificiile pe care a fost nevoit să le îndure, pentru a intra pe vremea aceea într-o bucătărie a unui restaurant. 

„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo.”, declara în urmă cu ceva timp Cătălin Scărlătescu, potrivit adevărul

VEZI și: Cătălin Scărlătescu nu le plătește salarii angajaților. Cum îi recompensează pentru munca depusă: „Nu le dau bani”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: bani  bucatar chef  Catalin Scărlătescu  mancare 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel