Sora lui Liviu Guță a pus capăt speculațiilor. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu artistul: „A pierdut tot ce construise. El nu a dispărut”
Ouale sunt recunoscute pentru beneficiile lor nutriționale, fiind o sursă importantă de calciu, proteine și vitamine. Cu toate acestea, multe persoane se feresc să le consume în cantități mari din cauza temerii că ar putea dăuna sănătății, în special din cauza conținutului lor de colesterol. Medicul Mihail Pautov a făcut lumină asupra acestui subiect, explicând câte ouă pot fi consumate în siguranță, atât zilnic, cât și săptămânal.
Potrivit medicului Mihail Pautov, percepția generală este că două sau trei ouă pe zi sunt suficiente, iar opt ouă ar putea fi deja prea multe, având în vedere conținutul de colesterol al acestora. Un ou conține aproximativ 170-180 de miligrame de colesterol, iar în trecut, ghidurile de sănătate recomandau un consum maxim de 200 de miligrame de colesterol pe zi, ceea ce ar însemna că un ou aproape atinge această limită. Această informație a stârnit controverse cu privire la cantitatea de ouă recomandată.
Însă, medicul Mihail Pautov adaugă că un studiu recent sugerează că o persoană sănătoasă poate consuma mult mai multe ouă fără a-și pune în pericol sănătatea. Potrivit acestui studiu, adulții sănătoși au mâncat câte trei ouă pe zi, timp de șapte zile pe săptămână, adică un total de 21 de ouă, fără ca nivelul colesterolului lor să se agraveze. Ba mai mult, colesterolul acestora s-a îmbunătățit.
„Câte ouă poate să mănânce o persoană sănătoasă? Avem impresia că două, trei ouă este bine, iar la șase, opt e deja cam mult, că e colesterol acolo. Un ou are 170-180 de miligrame. Înainte, ghidurile ne ziceau să mâncăm maxim 200 de miligrame de colesterol pe zi. Adică, un ou deja se apropie de limita recomandărilor din trecut, de aici și controversa.
Un studiu ne spune câte ouă poate să mănânce o persoană sănătoasă. Sunteți pregătiți? Atâte ouă, oameni buni. Sunt 21 de ouă. Cel puțin în acest studiu, adulții sănătoși au mâncat trei ouă pe zi, în fiecare zi. Deci, 7 zile, 21 de ouă pe săptămână, air colesterolul lor s-a îmbunătățit”, a spus medicul Mihail Pautov, în mediul online.
Te-ar putea interesa și: Adevărul despre cozonacul tradițional. Dr. Mihail arată impactul asupra creierului
În plus, medicul Mihail Pautov susține că studiile au arătat că nu oul în sine este dăunător, ci mai degrabă carnea procesată pe care o consumăm frecvent alături de ouă, uleiul în care le prăjim și metoda de preparare a acestora. De asemenea, este important și cine mănâncă oul. Așadar, potrivit recomandărilor medicului, nu există o limită strictă de ouă pe care o persoană sănătoasă să o respecte, atâta timp cât sunt consumate în cadrul unui regim alimentar echilibrat și sănătos.
„Un alt studiu ne spune de unde vine această controversă. Haideți să nu mai considerăm oul rău. Ce s-a demonstrat în acest studiu este că acea carne procesată pe care o punem lângă ou este rea. Doi, uleiul în care prăjim oul și cum facem acel ou și al treilea lucru, cine mănâncă acel ou”, a mai precizat medicul Mihail Pautov, în mediul online.
Vezi această postare pe Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Horoscop
Nimic nu durează pentru...
Consumul zilnic de ceai de...
Jaqueline Cristian s-a impus în...
Nimic nu durează pentru...
Iată ce-ți rezervă astrele...
Ouăle sunt o sursă importantă...
Daniela Simulescu, astrolog DC...