Adriana Bahmuțeanu este disperată! Fiul cel mic al vedetei, în vârstă de 13 ani, ar fi căutat metode de suicid pe internet
„Teambuilding” a stârnit o adevărată isterie în rândul publicului larg, care a ținut această ecranizare de succes în topul filmelor celor mai vizionate de la cinematograf sau chiar și de pe Netflix. Dan Negru a analizat și el acest succes de care s-a bucurat filmul și a venit cu o concluzie. Celebrul prezentator consideră astfel că, din nou, în țara noastră nu se promovează cu adevărat valorile, cum ar fi, spre exemplu, un serial istoric.
„Dezbaterea despre filmele românești cum a fost Teambuilding e o pistă falsă. E o perdea de fum care acoperă nelegiuiri și întrebări: de ce nimeni n-a produs in România in toți anii ăștia niciun serial istoric despre istoria României deși statul finanțează seriale sau telenovele. E adevărat că statul finanțează telenovele și seriale care au scenarii cumpărate din străinătate? Dacă da, cei care au făcut aceste trocuri pe bani publici, atât din partea statului care a dat cât și din partea celor care au luat , au nume și prenume! Nimeni nu a vorbit vreodată despre asta ! Asta trebuie să fie adevărată dezbatere ! "A pedepsi trebuie să însemne a îndrepta" credea Iorga.”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare.
Te poate interesa și: Dan Negru, la un pas de tragedie în vacanța din India. Cum l-a salvat soția sa: „Am luat 100 de pastile”
View this post on Instagram
Prezentatorul a făcut astfel și o paralelă cu celelalte state europene, unele dintre ele având și sute de episoade prin care oamenii de toate vârstele își pot afla propria istorie.
„Suntem singura țară din Europa care nu are seriale istorice la tv! Cel mai de succes serial tv austriac din ultimii ani e "Maria Theresia" despre principesa Transilvaniei. "Matyas, a sosemvolt kiralyfi" ( Mateias, Prințul care nu a fost niciodată) e un succes in audiențe tv in Ungaria și e despre copilăria lui Matei Corvin, regele care are statuie in centrul Clujului ( foto) . TVP (televiziunea publică poloneză) difuzează "Korona Krolow", un serial istoric despre domnia regilor polonezi care ajuns la 400 de episoade! Englezii, nemții, italienii toți își arată istoria in seriale tv de succes. Știți vreunul românesc in ultimii 30 de ani ? Asta e perdeaua de fum in spatele căreia toți tac... "Un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții" Tot Iorga!”, a continuat el.
Citește și: Dan Negru: Cei mai mulți mi-au spus că e un curaj, în ziua de azi, să mărturisesc public acest lucru
Mai mult, se pare că îndrăgitul prezentator TV nu are o părere bună nici despre emisiunile de divertisment care sunt realizate în țara noastră. Chiar dacă recunoaște faptul că și el a căzut ani la rând în această „plasă”, show-urile acestea nu fac decât să umilească anumite persoane, întrucât asta este ceea ce publicul își dorește să vadă.
„Văd multe reality-showuri la tv românești. Știu cu ce se mănâncă, nu doar că le-am prezentat, dar am și creat unul care s-a difuzat la tv... În culisele televiziunii ele sunt numite "humiliation shows" (showuri de umilință) pentru că într-un reality show nu alegerea câștigătorului e cheia, ci umilirea celui învins. Atunci publicul se simte bine! Bucuria umilinței arată că nici până astăzi nu știm dacă oamenii sunt maimuţe sau maimuţele sunt oameni. OFCOM ( CNA englezesc) a anunțat noi reguli pentru tv care "încalcă demnitatea umană". Miza acestor programe nu e câștigătorul ci învinsul față de care publicul trebuie să se simtă superior. În alegerea concurenților, vedete sau anonimi, contează factorul emoțional, bolile sau necazurile lor, cat de dispuși sunt să-și dezvăluie intimitatea...Așa e in toată lumea, nu noi am inventat umilința!”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: dan negru filme parere teambuilding
Lino Golden a fost amenințat...
Lino Golden a fost amenințat...