Ce este MISOFONIA, boala rară de care suferă Delia. Ce o face să devină FURIOASĂ și AGRESIVĂ
Data publicării:
Care e boala rară de care suferă Delia. Care sunt simptomele și ce spun specialiștii. 

O mulțime de vedete suferă de boli rare și ciudate pentru mulți dintre cei care aud, dar și de boli normale. 

De exemplu, Bianca Drăgușanu și Dragoș Bucur suferă de diabet, Tilly Niculae are psoriazis, la fel și Corina Dănilă. În ceea ce privește vedetele internaționale, Sia are boala Graves, o afecțiune care poate duce la scădere în greutate, tremurături și poate face ca ochii să pară mai ieșiți din orbită. Bella Hadid are boala Lyme, la fel ca Adda.

Vedete diagnosticate cu diabet. Cum își țin boala sub control

Selma Blair are scleroză multiplă, Bono are glaucom, Selena Gomez are Lupus, Jack Osbourne are scleroză multiplă, iar David Beckham are astm. Lady Gaga suferă de fibromialgie, afecțiune care se manifestă prin durere a mușchilor din tot corpul, epuizare, insomnie și probleme cu memoria, iar Gigi Hadid are boala Hashimoto, care se manifestă prin inflamații și reneție de apă. Venus Williams, sora tenismenei Serena Williams are sindromul Sjogren,  o boală autoimună rară.

Ei bine, și Delia suferă de o boală rară, iar specialiștii spun că vârsta apariției acestei afecțiuni pe tot parcursul vieții nu este cunoscută. Unii oameni raportează simptome între 9 și 13 ani.

 

De ce boală suferă Delia
 

Este vorba despre misofonie, o boală rară și periculoasă, foarte frecventă la femei. Această afecțiune apare rapid, deși nu pare să fie legată de niciun eveniment.

Delia a recunoscut că suferă de această afecțiune pe rețelele de socializare.

Misofonia, numită și sindrom de sensibilitate sonoră selectivă, este o afecțiune în care anumite sunete declanșează o izbucnire marcată de iritație, furie sau agresivitate. Persoanele cu misofonie reacționează într-un mod extrem și adesea emoțional la anumite sunete "declanșatoare", potrivit DC Medical. 

În ceea ce privește reacțiile, acestea variază de la enervare, fugă sau chiar furie, cu unele persoane care se lovesc violent.


Misofonia este o afecțiune slab înțeleasă și încă cercetată
 

Termenul de misofonie nu a apărut pentru a descrie starea până în anul 2000, deși starea a fost descrisă mult mai devreme ca sindrom de sensibilitate sonoră selectivă.

Conștientizarea tulburării a crescut de la câteva știri difuzate la nivel mondial despre această tulburare în 2011.

Tulburarea poate crea probleme în viața socială, iar cei cu misofonie au fost cunoscuți că dezvoltă anxietate anticipativă atunci când intră în situații în care pot fi prezente sunete declanșatoare.

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: boala  Delia  diagnostic  misofonie  sunete  zgomot 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video




pixel