Ce mănâncă vedetele în Postul Crăciunului. Carmen Brumă și Sofia Vicoveanca, sfaturi alimentare prețioase
Data actualizării:
Data publicării:
Vedetele au dezvăluit pe ce alimente se axează în perioada Postului Crăciunului.

Postul Crăciunului a intrat și în casele vedetelor, care, timp de 40 de zile, se vor abține din a gusta produsele animale și se vor delecta cu cele vegetale. În acest sens, Carmen Brumă, Sofia Vicoveanca și Saveta Bogdnm au dezvăluit o parte din meniul pe care-l adoptă în această perioadă a anului. Celebra antrenoare de fitness spune că mesele ar trebui să conțină cât mai multe legume, iar din alimentația de post a tuturor românilor ar trebui să lipsească mezelurile sau alte produse de panificație, care sunt extrem de periculoase pentru organism, dar și pentru kilogramele în plus. 

„1. Legumele sunt alimentele de bază în alimentaţia de post. Ele trebuie consumate la fiecare masă principală. Atenţie însă, termenul “legume” este larg şi cuprinde 3 categorii:

* Legume cu conţinut mare de amidon 10-20% sau leguminoase (fasole, mazăre, cartofi, linte). Acestea trebuie consumate cu moderaţie, adică 3-4 linguri (de produs finit) cu vârf la o masă şi evitate la cină.

* Legume cu un conţinut mediu de amidon 5-7% sau rădăcinoase (morcov, sfeclă, gulie, ceapă)

* Legume cu un conţinut redus de amidon (sub 5%) adică verdeţuri, conopidă, dovlecei, ardei gras, roşii.

2. Fructele fac parte din categoria desert şi se consumă mult mai rar decât legumele.

3. Din cauză că proteinele vegetale sunt inferioare din punct de vedere al calităţii celor animale, ele trebuie combinate cu atenţie. Asociaţi proteinele de origine vegetală astfel încât să aveţi tot spectrul de aminoacizi esenţiali în dietă. Pentru un aport optim de aminoacizi esenţiali, combinaţi la aceeaşi masă legume şi cereale cum ar fi orez cu mazăre, fasole cu porumb, cuşcuş cu năut sau linte.

4. Evitaţi sau chiar excludeţi în post următoarele produse: mezeluri de post, pate de post, şniţele, chiftele de post, covrigei, sticksuri, merdenele, prăjituri de post, cartofi prăjiţi, chipsuri, maioneză, sosuri de post supă (instant) la plic.

5. Pentru o mai bună absorbţie a fierului din sursele vegetale (legume cu frunze verzi, fasole, linte) adăugaţi o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, grepfrut).” spune Carmen Brumă, potrivit click!.

VEZI și: Cele mai mari greșeli din Postul Crăciunului. Mihaela Bilic: „Este rețeta sigură de îngrășare. Sunt principalele capcane” / EXCLUSIV

Sofia Vicoveanca, meniu de post

Altă vedetă care a dezvăluit faptul că îține Postul Crăciunului este și Sofia Vicoveanca. Cu toate acestea, artista nu știe dacă va reuși să ducă la bun sfârșit cele 40 de zile, însă va mânca de post, atât cât poate. Interpreta de muzică populară a dezvăluit și care sunt alimentele pe care se axează în această perioadă.

„Normal că ţin post! Sunt creştină! Sigur că ţin! De obicei când mă duc la împărtăşit, Părintele îmi spune “Doamna, Sofica, nu-l supăraţi pe Dumnezeu! Pentru că la vârsta asta trebuie un pic de brânzică, un pic de lapte, trebuie ceva. Nu carne, dar  trebuie pentru forţă, mai ales că şi cânt. Ţin post şi nu ţin, dar asta-i meseria mea, nu am ce face! Deocamdată ţin. Oi vedea cât pot că dacă plec în lume, vă daţi seama că nu ştiu cum o să fie. Trebuie să plec in Suedia, de Sfântul Nicolae, am cântare acolo la Stockholm, la ambasadă chiar.

Apoi, pe 13  decembrie plec în Israel, la Mormântul Sfânt. Acolo mă duc cu sufletul, nu cu cântecul. Nu sunt probleme când ţin post. O zacuscă, cu margarină, nu se moare de foame. Eu fac sucuri, gen smoothie-uri, cu o banană, cu fructe, cu lapte de cocos, cartofiori, salată, crudităţi, cu sfeclă roşie, cu ţelină, cu morcovi, cu de toate şi cu o ţâră porumb dulce, e o nebunie, ăla nu mai e post! E răsfăţ! Mă rog la Doamne-Doamne!”, spus și Sofia Vicoveanca, potrivit sursei citate.

Cu ce se demachiază Sofia Vicoveanca în fiecare seară: „Veți vedea ce ten frumos veți avea”. Secretul artistei a fost dezvăluit

 

Saveta Bogdan ține doar ultima săptămâna din Postul Crăciunului

Saveta Bogdan spune că, de fiecare dată, reușește să țină doar ultima săptămână din marile posturi, din dorința de a se spovedi și împărtăși. Artista și-ar dori să țină tot postul, însă nu poate din cauza problemelor de sănătate.

“Nu ţin post decât vinerea. Sunt credincioasă, ca orice om, dar când e postul Paştelui sau al Crăciunului, ţin ultima săptămână din post, ca să mă spovedesc şi să mă împărtăşesc. Nu trece anul să nu mă împărtăşesc şi spovedesc, de Crăciun şi de Paşte.

Simt că mă lasă puterile, obosesc. Nu pot sta fără lactate, brânzeturi. La carne mai pot renunţa, dar nu pot fără lapte, pun şi la cafea, îmi fac orez cu lapte. Atunci când ţin post îmi iau lapte de cocos, vegetarian şi ţin ultima săptămână. Nu îmi place să spun că ţin post. Se zice că ţii pentru tine. Lumea s-a înrăit foarte tare şi mă deranjează! Eu sunt foarte credincioasă, merg des la biserică şi mă rog”, a mărturisit și Saveta Bogdan.

Cel mai mare regret al Savetei Bogdan: ”Așa a fost să fie”. Ce ar face artista, dacă ar putea da timpul înapoi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: Carmen Bruma  mancare  postul craciunului  Saveta Bogdan  sofia viconeanca 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel