Ce s-a întâmplat cu certificatul de revoluționar deținut de Alexandru Arșinel: „Nu s-a autosesizat instituția care i l-a acordat”
Data publicării:
Alexandru Arșinel a avut parte de o lovitură dură, înainte să se stingă din viață.

Alexandru Arșinel, care s-a stins din viață pe 29 septembrie, a primit o lovitură dură, înainte de a părăsi această lumea. Marelui actor i s-a cerut retragerea certificatului de revoluționar, pe care l-a obținut din 2015. Pe baza acestui act, Maestrul încasa lunar de la stat o anumită sumă de bani, pe care i-ar fi primit până în ultima clipă din viață. Așadar, chiar dacă pe atunci se spunea că, în cazul în care se sesizează retragerea certificatului, actorul trebuie să înapoieze toți banii primiți, în realitate este nevoie de un demers judecătoresc pentru a se întâmpla acest lucru. 

„Dacă doar a primit o hârtie de informare și atât, și nu există un titlu executoriu, atunci nu trebuia/trebuie să plătească. Nu este obligat să restituie sumele încasate.”, a declarat avocata Katia Cicală, potrivit viva.

Dan Negru a publicat ultima conversație pe care a avut-o cu Alexandru Arșinel: „Am vorbit despre "golăneala" din televiziuni”

Titlul ar fi trebuit să fie anulat în instanță

Mai mult, o altă sursă susține că Alexandru Arșinel a beneficiat de acea sumă de bani până în ultima clipă din viață, pentru că semnalarea retragerii certificatului de revoluționar nu a fost suficientă, astfel încât era nevoie de decizia instanței, pentru a se oficializa acest lucru.

„Acel titlu i s-a dat tot pe baza unui proces verbal. Și tot prin aprobarea unei comisii, poate chiar aceeași comisie i l-a retras. Dar acel certificat trebuia desființat în instanță. Asta nu știu toți cei care au scris… că el până în ultima clipă a încasat acel ajutor. Pentru că nu se poate altfel. Trebuia acțiune în instanță, acum nu mai este cazul. Dar numai așa se putea, nu puteau să ceară să restituie ce i s-a dat în baza unei comisii, că nu și-a dat el titlu, ci i l-a acordat o instituție care a analizat și la momentul respectiv, condițiile de acordare au fost îndeplinite.

Acum, consideră ei că locurile prin care a fost Alexandru Arșinel nu au fost importante pentru Revoluția din 1989, și anume Piața Unirii, Piața Universității, Palatul de la Telefoane. Importante au fost la Televiziune sau în alte locuri…

Ultimul act pe care l-a semnat a fost o împuternicire avocațială. Deci, actorul nu a primit niciun act prin care să i se ceară să restituie banii încasați. Iar acel certificat trebuia desființat în instanță. Ori el, până în ultima clipă a încasat acel ajutor. Și nu puteau să ceară să i se restituie ceea ce i s-a dat decât în baza unui proces.”, a declarat o sursă din preajma familiei actorului, pentru sursa citată.

Familia lui Alexandru Arșinel nu-și poate reveni din șoc: „Mama este distrusă de durere”. Fiul regretatului actor, declarații tulburătoare

Cine a solicitat retragerea certificatului de revoluționar

Uimirea și mai mare a familiei a fost să afle cine a dorit ca certificatul să fie retras. Este vorba despre Marian Ceaușescu, care a atras atenția tuturor când a fost împușcat la Revoluție, iar în timpul mineriadei a avut parte de un tratament dur din partea autorităților. 

„În urma unor sesizări i s-a cerut retragerea certificatului. Nu s-a autosesizat instituția care i l-a acordat. Iar cel care a făcut sesizările a cerut retragerea certificatului și pentru actorul Dorel Vișan de la Cluj și pentru Ion Iliescu și alte persoane… Este vorba de Marian Ceaușescu, celebrul protestatar din Piața Universității. Cel mai trist în cazul lui Arșinel a fost când familia a aflat cine a făcut acest demers.

Marian Ceaușescu mergea pe vremuri seară de seară la Grădina Boema unde juca Arșinel, unde actorii îl ajutau și îi dădeau de mâncare. Iar el era bâlbâit de pe vremea aceea, nu că l-au bătut minerii. Are certificat de revoluționar că a intrat primul în CC. El a primit ajutor de la Arșinel, inclusiv în haine de la cei doi băieți ai lui, Bogdan și Cristi.”, mai susține sursa respectivă.

Mirela Vaida, în lacrimi. Omagiu pentru Alexandru Arșinel: „A fost un om care n-a făcut niciodată rău, indiferent de ce ar spune unii sau alții”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Showbiz
Tagurile articolului: alexandru arsinel  certificat de revolutionar  moarte 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel