Ce și-a dorit Ion Dichiseanu de la fiica sa și motivul pentru care Ioana nu și-a putut asculta tatăl: „I-am spus că nu mă regăsesc”
Data publicării:
La un an de la moartea maestrului Ion Dichiseanu, fiica sa, Ioana, își deschide sufletul și vorbește despre relația pe care a avut-o cu marele artist. 

Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai, la vârsta de 87 de ani. Marele actor și-a petrecut ultimele luni din viață pe patul de spital, din cauza unei infecții care i-a cauzat o pneumonie bilaterală. Fiica regretatului artist a suferit enorm și suferă în continuare, mai ales că cei doi au avut o relație foarte apropiată. 


Ioana Dichiseanu a fost invitată la Podcastul ALTCEVA, realizat chiar de soțul ei, Adrian Artene, unde a vorbit deschis despre durerea care i-a rămas în suflet, după moartea părintelui său.

Fiica marelui artist a dezvăluit că tatăl său nu și-a dorit ca ea să urmeze o carieră artistică. Cu toate astea, Ioana a trecut peste dorința tatălui ei și s-a apucat de cântat muzică Fado.


„Nu, nu și-a dorit. Voia să mă țină, culmea, cât mai departe de această latură…de zona artistică, pentru că știa ce implică, în primul rând, pentru o femeie. Este mai greu să pătrundă și să aibă greutate. E mult mai complicat. Cu toate acestea, mergând la repetiții, crescând în culisele spectacolelor, teatrelor, nu aveam cum să stau departe de această zonă artistică. Așadar, tot acolo am ajuns”, a declarat Ioana Dichiseanu, în cadrul podcastului. 

Ce și-a dorit Ion Dichiseanu pentru fiica sa


„El și-ar fi dorit, când eram foarte mică, să termin Facultatea de Medicină. Ulterior, când terminam clasa a VIII-a și încercam să mă orientez pe ce profil să merg. Am terminat uman – filologie și propunea tata Relații internaționale. Dar i-am spus că nu mă regăsesc.”, a mărturisit Ioana Dichiseanu

Ioana Dichiseanu, despre pierderea tatălui său

‘’Îmi este dor și… Vorbeam mai devreme, mi-ai spus de amintiri, că amintirile sunt o bucurie, dar tocmai de aceea îmi este dor de el, pentru că nu voi mai avea amintirile acelea, adică totul s-a oprit! Și am rămas…am rămas! El era, și tu știi asta foarte bine, el nu era pentru mine tata sau Ion Dichiseanu. Pentru mine era cel mai bun prieten. Mă simțea din priviri, îl simțeam dacă a dormit bine după cum se trezea, după grimasa pe care o afișa, iar el, față de mine, la fel”, a povestit aceasta.

Ioana Dichiseanu: „Am mai avut și noi discuții între tată-fiică”

‘’Vezi tu, în viață e foarte ușor să spui `vai, cât am iubit persoana respectivă`, indiferent că-i vorba de mamă, tată, soț, copil. E ușor, dar eu am ajuns la concluzia că, după tot ceea prin ce am trecut cu tata, perioada de spitalizare și așa mai departe, iubirea, ne place sau nu, înseamnă suferință. Trebuie să fii lângă omul pe care spui că-l iubești atunci când îi e greu, atunci când îi e rău, să suferi și tu odată cu el. Dacă tu te detașezi de suferința lui, înseamnă că nu-l iubești. Și atunci eu nu pot să spun că îmi e dor de el, dacă nu simt cu adevărat asta! Pentru că, mi-a mai spus cineva, `eiii, o perioadă de doliu, va trece la un moment dat, sau adu-ți aminte de momentele urâte, ca să nu-ți fie greu amintindu-ți momentele frumoase!` Am auzit și asta! Și eu am spus: cum Dumnezeu să-mi aduc eu aminte de momentele urâte? Da, am mai avut și noi discuții între tată-fiică, evident, în orice relație există, dar cum să vrei să uiți un om care ți-a dăruit viață, ți-a dăruit tot? Te-a construit, că pentru mine asta sunt părinții. Ei m-au construit! Și atunci, cum să nu spun că mi-e dor de el?”, a completat Ioana.

Ioana Dichiseanu a lansat primul album de muzică fado din România 

Fiica lui Ion Dichiseanu este și cea care a adus pe piața românească conceptul de muzică fado, lansând un album cu melodii cântate exclusiv în limba portugheză. 

"Ideea nu-mi aparține, ideea îi aparține lui Adi, el a fost cu ideea ca eu să încerc acest gen, pentru că este și mai greu de abordat. Adică nu este o muzică ușoară, nici la propriu, nici la figurat. Este un gen mai nișat așa. Nu toată lumea îl agreează. Adi a avut dreptate, pentru că toată lumea e de părere că mi s-ar potrivi. Doamna profesoară, adică mama, mi-a dat OK-ul, în ceea ce privește calitățile mele vocale și să sperăm că voi continua cu acest gen.", a declarat artista pentru Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: artist  fado  ioana dichiseanu  ion dichiseanu  muzica 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




pixel