Ce-și dorește LIA de la Noul An: „2023 nu a fost cel mai bun, dar am învățat multe”. Preparatul nelipsit de pe masa de Crăciun / EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
LIA așteaptă cu nerăbdare Crăciunul, pentru că aceasta este perioada din an când întreaga familie se reunește la aceeași masă. Chiar dacă artista nu are o listă specifică pentru Moș Crăciun, aceasta are o dorință clară pentru anul 2024, pe care ne-a dezvăluit-o și nouă. 

 

SPECTACOLA: Ce planuri ai de Crăciun? Unde vei petrece?
LIA: Crăciunul o să-l petrec acasă, împreună cu cei dragi. Am crescut la țară unde colindatul este prezent an de an, fiind o tradiție nelipsită în grupul meu de prieteni. Așa că o să stau cu ei și o să ne încântăm familiile cu aceleași colinde, pentru că nu ne organizăm niciodată să învățăm unele noi.

SPECTACOLA: Dacă ar fi sa descrii această perioadă a anului într-un cuvânt, care ar fi acela? De ce?
LIA: Bucurie. Mi se pare una dintre cele mai frumoase perioade din an. Oamenii sunt mai uniți, mai buni, au loc mai multe evenimente caritabile în această perioadă a anului și se sărbătorește Nașterea Mântuitorului a cărei motiv este tot unul plin de bucurie. 

SPECTACOLA: Povestește-ne cea mai frumoasă amintire pe care o ai din perioada copilăriei, de Crăciun. 
LIA: Mersul cu colinda. Într-o formă mai superficială, fac asta și în prezent, dar când eram mică luam satul la pas și treceam pragul fiecărei case în care eram primiți. Era strada plină de copii, mergeam în grupuri, ne jucam. Pe lângă colindatul propriu-zis, exista o întreagă pregătire înainte. Trebuia să hotărâm ce colinde învățăm și ne adunam să facem repetiții. Sunt lucruri pe care nu am cum să le mai trăiesc la aceeași intensitate, chiar dacă încerc să mențin anumite tradiții.

SPECTACOLA: Cum era pe atunci această perioadă și cum e acum? Ce s-a schimbat?
LIA: Asociez copilăria cu bunicii mei. Din păcate, pe parcursul anilor i-am pierdut, însă au apărut oameni noi în viața mea. Tradițiile din copilărie au rămas, dar timpul ne-a schimbat pe toți, iar Crăciunul a căpătat o nouă formă. Unii prieteni s-au căsătorit, alții au copii, nu mai suntem la fel. Nu e mai rău, dar e complet diferit. Îmi lipsește inocența pe care o aveam când eram mică, bucuria că vine Moș Crăciun și grijile care îmi ocupau mintea pe atunci.

SPECTACOLA: Care este pentru tine preparatul ideal pentru Crăciun? Ce nu-ți lipsește niciodată de pe masă în perioada aceasta? Te implici și tu în prepararea mâncărurilor, gătești?
LIA: Preparatul nelipsit de pe masă este categoric salata de boeuf. Știu că o să fiu judecată pentru ceea ce urmează să spun, dar familia mea schimbă rețeta clasică. Practic, folosim carne de pui în loc de vită. Cred că multă lume face asta, sincer. E foarte amuzant când pregătim salata de boeuf care e cu pui, de fapt, pentru că stăm cu toții împreună, iar atunci au loc cele mai interesante și amuzante discuții. În ceea ce mă privește, categoric nu sunt o bucătăreasă desăvârșită, dar ajut la prepararea mâncărurilor cu ce pot. Vreau să cred că ajut, nu că încurc.

SPECTACOLA: I-ai scris lui Moș Crăciun? Ce-ți dorești să-ți aducă anul acesta?
LIA: Cel mai mult îmi doresc să fiu sănătoasă atât eu, cât și oamenii dragi inimii mele, vreau să ating cât de cât echilibrul în viața mea și să fiu înțeleaptă. După astea tânjesc cel mai mult. Dacă e să fac o listă cu lucruri materiale, hmm, îmi doresc un pick-up ca să-mi încep o frumoasă colecție de viniluri.

SPECTACOLA: Dar cei dragi și-au făcut scrisorile? Cum îi surprinzi?
LIA: Eu stau departe de familia mea, deci cel mai mare cadou pentru noi e faptul că reușim să ne strângem împreună. Pe lângă asta, fiecare membru al familiei o să aibă un cadou sub brad de la Moș Crăciun. Vedem cu ce îi va surprinde el.

SPECTACOLA: Ce tradiții și obiceiuri se respectă în familia ta de Crăciun?
LIA: O bună parte din familia mea ține post. E o tradiție pe care o respectăm și din acest motiv, simt că ne bucurăm mai tare de mesele bogate pe care le avem de Crăciun.

SPECTACOLA: Cum arată Crăciunul ideal pentru tine? Unde ar trebui să fii și pe cine să ai in jur?
LIA: Mi-aș dori să îi pot avea alături pe toți oamenii dragi. Aici fac referire și la cei care nu mai sunt printre noi. Să stăm cu toții la masă și să ne bucurăm de prezența unii altora. Să fie un loc cald, cu o masă mare și mâncare bună. 

SPECTACOLA: Acum, la final de an, ai vreun regret?
LIA: 2023 nu a fost cel mai bun an, dar am învățat multe. Dacă stau să analizez atent, sunt lucruri pe care aș fi putut să le tratez diferit, dar în interiorul meu nu regret nimic. Cred că există un scop în fiecare experiență pe care o trăim, așa că nu mi-aș dori să fie nimic diferit.

SPECTACOLA: Ce așteptări și dorințe ai pentru 2024?
LIA: În 2024 îmi doresc mult să pot aduce cât mai multă muzică în viețile voastre. Simt că am multe lucruri de spus și de arătat și sper ca 2024 să fie anul care mă va ajuta să-mi îndeplinesc cât mai multe dintre dorințele mele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: Pro TV

Se încing spiritele la Survivor All Stars. Zanni tună și fulgeră la adresa lui TJ Miles

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, făcut praf de Zanni, la Survivor All Stars, după ce l-a bărfit cu TJ Miles: „Sunt acrit de faptul că e încă aici”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”




pixel