Ce simte Oana Radu în legătură cu tatăl ei: „Nu pot să-l accept în viața mea. E o noțiune pe care eu nu o am”
Data actualizării:
Data publicării:
Oana Radu a vorbit despre experiența sa, în legătură cu abandonul de tată. „Așa-i cuvântul „tată” pentru mine. Pentru mine este ceva față de care n-am nicio noțiune”.

Oana Radu, cunoscută pentru vocea sa puternică și prezența sa pe scena muzicală, își împărtășește povestea dureroasă despre relația cu tatăl ei, care a abandonat-o la doar trei săptămâni de la naștere.

Te-ar putea interesa și: Unde se ascunde excesul de zahăr. Dr. Mihail, avertisment: „Este o păcăleală. Îl arunci la gunoi, acolo îi este locul!”

„Creierul nu funcționează așa cum credem noi”

În cadrul podcastului „Gând la gând cu Teo”, moderat de Teo Trandafir, Oana Radu dezvăluie cum reîntâlnirea cu tatăl ei a reprezentat o confruntare cu traumele ascunse din copilărie. Ea explică modul în care creierul uman poate să suprime amintiri dureroase și să le ascundă sub preșul iluziei că totul este în regulă, doar pentru ca acestea să iasă mai târziu, confruntându-ne cu ele în momente neașteptate.

„Creierul nu funcționează așa cum credem noi. Când crezi tu că, de fapt, ești bine și stabil, el vine și îți spune „Stai, că tu ai niște traume peste care ai trecut așa flu-flu. Stai puțin că le-ai ascuns sub preș. Vin eu și-ți arăt că, de fapt, ele sunt acolo”. Trebuie să le rezolvi”, a spus Oana Radu”, a spus Oana Radu, în cadrul podcastului moderat de Teo Trandafir.

„Așa-i cuvântul tată pentru mine. E ceva ce nu pot să asociez cu un sentiment”

Cu un ton de vulnerabilitate, Oana Radu povestește despre parcursul tumultuos al relației cu tatăl ei, care a oscilat între absență și încercări de a se reconecta în diferite etape ale vieții ei. De la încercările sale de a o găsi în adolescență până la mesajele de iubire pe care le primește în prezent, Oana Radu descrie lupta internă pe care o simte în fața unei figuri părintești care a fost absentă în mare parte din viața ei.

Deși tatăl ei îi transmite că o iubește și încearcă să se reconecteze, Oana Radu mărturisește că este greu pentru ea să accepte acest lucru. Ea descrie cu delicatețe absența sentimentului de legătură și conexiune pe care ar trebui să-l simtă față de tatăl ei, comparând relația cu tatăl ei cu imaginea unui crocodil - ceva necunoscut și neexperimentat.

Te-ar putea interesa și: Denise Rifai, despre modelele ei din jurnalismul românesc: „Sunt două femei în plină putere, repere și astăzi. Sunt extraordinare”

„El mai venea, mai pleca, până pe la vreo 7 ani ai mei. După aia, el a plecat de tot. În clasa a 8-a sau a 9-a a încercat să mă caute, după aceea printr-a 12-a. Și acum îmi scrie, foarte des, chiar pot să zic. Îmi zice că mă iubește, îmi scrie și soția lui. Am și un frate pe care l-am cunoscut.

Dar nu pot să-l accept în viața mea (pe tată). Îmi doresc foarte mult, dar nu pot. Pentru mine este ceva față de care n-am nicio noțiune. E ca și cum eu ți-aș spune „Știi cum e să ai un crocodil?!”. Tu poți să-ți imaginezi cum ar fi să ai un crocodil, dar nu știi ce simți pentru un crocodil. Așa-i cuvântul „tată” pentru mine. E ceva ce nu pot să asociez cu un sentiment. E o noțiune pe care eu nu o am. Nu o am.

Nu știu dacă îl vreau în viața mea. E foarte greu. Eu am încercat să îl iert, dar nu-i ca și cum poți să faci asta. Mi-a lipsit prea mult, mi-au lipsit prea multe. E foarte greu să vii acum să îmi zici că mă iubești, când toată copilăria mea a fost foarte grea și ar fi multe de povestit. Greu, greu de tot”, a spus Oana Radu, în cadrul podcastului moderat de Teo Trandafir.

Oana Radu a mai spus, umil, că dacă ar fi fost să-i ceară ceva tatălui ei, în perioada în care mai apărea în viața ei, i-ar fi cerut jucării și dulciuri: „Jucării, probabil. El, clar, nu a fost lângă mine, dar asta aș fi cerut, copil fiind. Ce puteam să-i cer la vârsta de 4-5 ani unui tată? Să îmi ia o jucărie sau să-mi cumpere ceva dulce”.

Mai mult, artista mărturisește că nu l-a auzit pe tatăl ei spunând vreodată că este mândru de ea, odată cu aparițiile pe ecranele TV.

„Nu prea am auzit chestia asta. Dar mama, da. Mi-a mai zis”, a spus Oana Radu, în cadrul podcastului moderat de Teo Trandafir.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel