Cea mai mare teamă a Mirabelei Dauer: „Am frica asta de când mă știu”
Mirabela Dauer a dezvăluit care este cea mai mare teamă a ei.

Mirabela Dauer, un artist complex, cu o experiență de zeci de ani pe scena muzicală, încă tremură de emoții atunci când apare în fața publicului. Artista a dezvăluit că este o perfecționistă și că nu a depășit niciodată teama de eșec. 


„Da, am emoții! Emoțiile acestea sunt cumplite. Ai responsabilitatea pieselor, compozitorilor care ți-au încredințat piesele, responsabilitatea publicului. Am frica asta de când mă știu! Nu s-a întâmplat niciodată să nu îmi reușească un anumit moment, însă asta sunt eu. Sunt un om perfecționist. Când vine vorba de scenă, sunt foarte perfecționistă”, a declarat Mirabela Dauer pentru Impact.ro.

Mirabela Dauer, singură în lupta cu cancerul: S-au gândit că dau colțul și la ce să o mai băgăm în seamă https://www.spectacola.ro/mirabela-dauer-singura-in-lupta-cu-cancerul-s-au-gandit-ca-dau-coltul-si-la-ce-sa-o-mai-bagam-in-seama_19919.html 

Deși și-a dedicat întreaga viață scenei, vedeta spune că consideră că a facut sacrificii, ci este recunoscătoare că poate face cu bucurie ceea ce iubește.

„Nu, pentru că în această meserie nu tragi la jug, ci o faci cu bucurie. Tot ce faci cu bucurie, nu are cum să te obosească. Poți fi obosit după un drum lung de la un spectacol, dar nu mă plâng. Fac ce mi-am dorit toată viața. Este bucuria mea și este viața mea!”, a mai spus artista, pentru sursa citată. 

Mirabela Dauer, petrecere de divorț: „Superb a fost. Unde a fost nunta, a fost și divorțul” https://www.spectacola.ro/mirabela-dauer-petrecere-de-divort-superb-a-fost-unde-a-fost-nunta-a-fost-si-divortul_21313.html 

Care este numele adevărat al Mirabelei Dauer. Artista a dezvăluit cum și-a construit imaginea de artist

Mirabela Dauer a fost supranumită „Privighetoarea” muzicii uşoare româneşti. Are peste 600 de melodii lansate și peste 40 de albume, iar muzica ei a încântat generații întregi. 


Marea artistă a fost invitata lui Horia Brenciu, în cadrul podcastului „Lucruri Simple”, de pe Youtube, unde a vorbit despre începuturile carierei sale. 

Mirabela Dauer: Nu mă văd să fac altceva, nu sunt capabilă de nimic, decât să mă pui acolo și să cânt.  

Mirabela Dauer a criticat generația tânără de artiști și spune că i se pare ciudat că majoritatea scot albume Best of, după doar două melodii lansate.


„Stăteam și mă gândeam zilele trecute că ăștia micuții, am unii care îmi plac foarte tare, dar nu are importanță, nu le dau numele, fac două piese toată viața lor și scot un Best of. Eu am 600 de melodii și nu am scos încă. Ba da, Comornic mi-a scos, la un moment dat, un best of.

Acum chiar că mă laud. Mă laud pentru că eu mă plictisesc foarte repede și vreau tot timpul piese noi. Eu am înnebunit compozitorii,  și pe vremuri, dar și acum, să îmi scrie piese noi”, a spus artista în cadrul podcastului. 


„Tu ai 600 de piese și 40 de albume lansate. Îți dai seama că în fața televizoarelor, telefoanelor, laptopurilor sau unde se uită oamenii ăștia, dacă sunt artiști acolo, își dau seama că niciodată, nimeni dintre noi nu va putea face asta, nu va putea lansa și nu va putea crea cât ai făcut tu”, a intervenit Horia Brenciu. 

„Eu nu m-am gândit niciodată la chestia asta. Eu zic că este un lucru normal al unui om, indiferent de meseria lui, care iubește ceea ce face, să facă ceva pentru el, să lase ceva în urma lui. Nu mă interesează cât am făcut eu, cât a făcut ăla, eu asta sunt, asta e viața mea, e sângele meu, asta mi-am dorit. Nu mă văd să fac altceva, nu sunt capabilă de nimic, decât să mă pui acolo și să cânt.  Și să apară pe scenă Bella Scory”, a spus artista.


Care este adevăratul nume al Mirabelei Dauer


„Bella Scoru pentru că așa mă cheamă”, a explicat artista, care spune că numele ei din buletin este Scorțaru. 

Ulterior, vedeta s-a căsătorit cu Mircea Dauer și a păstrat numele acestuia și după ce au divorțat. 

Doina Levința a decis look-ul artistei


„Eram toată gașca la hotelul Union și vizavi era un coafor, și Doina zice: „te tund!”, eu având părul atunci încă lung.

Eu sunt foarte deschisă la lucruri noi, nu mă interesează, și am zis „Tunde-mă”.  Și m-a luat de mână și mă duce vizavi, la coaforul ăla. Îți dai seama că nu știa nimeni cine sunt și pe Doina la fel, eram toți la început.

Le-a zis Doina să mă tundă scurt, dar coafezele nu au înțeles. M-au tuns scurt, dar nu foarte scurt, mi-au făcut niște sarmale în cap, parcă era mama nașă. Mai aveam puțin să îmi pui niște floricele în gogoșile alea, bigudiurile alea de mai dorm femeile cu ele noaptea. 

Cam așa eram eu tunsă și când am apărut eu, foarte mândră de tunsoarea mea superbă, Doina mai avea puțin și leșina, nu știu dacă ea își mai aduci aminte de clipele acelea. M-a luat de mână și ne-am  întors acolo și le-a spus „scurt am zis” Știți ce înseamnă scurt? Și după chestia asta o și faceți blondă!”.  

Atunci m-am făcut blondă pentru prima oară”, a povestit Mirabela.  

Mirabela Dauer, bătută crunt de al doilea soț: „Mi-a promis că mă omoară. A dat în mine cu fierul de călcat”. A stat în spital, pentru a-și reveni https://www.spectacola.ro/mirabela-dauer-batuta-crunt-de-al-doilea-sot-mi-a-promis-ca-ma-omoara-a-dat-in-mine-cu-fierul-de-calcat-a-stat-in-spital-pentru-a-si-reveni_24990.html 

Despre Mirabela Dauer

Mirabela Dauer s-a născut la Bucureşti, la 9 iulie 1947. A debutat în 1963, alături de formaţia rock Roşu şi Negru, cu care interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone. Din 1967 a început cursurile Şcolii Populare de Artă, la clasa profesoarei Florica Orăscu, avându-i corepetitori pe Marius Ţeicu şi Marius Popp, potrivit site-ului http://www.bestmusic.ro/.

"La Şcoala Populară de Artă, clasa condusă de Florica Orăscu, am fost colegă cu mulţi artişti - Angela Similea, Dida Drăgan, Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu, Ioan Luchian Mihalea (apoi el a făcut Conservatorul), Gabriel Dorobanţu, iar corepetitor era Marius Popp, apoi Marius Ţeicu, iar Emil Lerescu era profesor la Teorie muzicală. Fiind colegi, am crescut împreună ca artişti. Marius era 'dom' profesor'!", declara artista într-un interviu acordat AGERPRES în iulie 2017.

Data: 20 apr 2023, 21:22
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: artist  cancer  mirabela dauer  nume 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacaleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...