Cel mai important sfat pentru viitorii actori. Liviu Lucaci, rector UNATC: „Nu știu ce-i aștepată. Facultatea e mult mai surprinzătoare” / EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Rectorul UNATC, Liviu Lucaci, îți oferă toate informațiile pe care trebuie să le știi, dacă și tu te gândești să urmezi studiile UNATC.

Rectorul UNATC, Liviu Lucaci, a fost invitat în cadrul emisiunii Întâlnire cu arta, de la Spectacola și DC News, unde a oferit o serie de informații importante și neștiute de tinerii care aspiră să devină actori, scenografi și nu numai, întrucât departamentele universității sunt foarte numeroase. Așadar, în primul rând, cine aspiră la această meserie trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare, ne spune acesta, întrucât o producție se construiește extrem de greu.

„Anul acesta, Universitatea a încheiat cu 88 de producții și în jur de 30 spectacole de teatru. E foarte multă producție. Cei care termină la UNATC pot după să facă o grămadă de lucruri. Generațiile de tineri sunt diferite, dar în același timp, nu. Provocările rămân aceleași. Ca să poți să ai o echipă, să lucrezi cu un scenograf, cu actori, cu echipa tehnică, e complicat, te provoacă în toate felurile. Trebuie să ai abilități de comunicator, de lider, trebuie să ai viziune, să-ți exersezi imaginația, dar și răbdarea. Din 100% cât de filmează, cam 95% este așteptare la filmare, iar din cât se filmează, foarte puțin ajunge pe ecran. E ceva care se construiește cu foarte multă trudă și lucru în echipă.”, a declarat Liviu Lucaci, rectorul UNATC, în cadrul emisiunii Întâlnire cu Arta, de la Spectacola și DC News.

Ce sfat le dă viitorilor actori

Facultatea UNATC este mult mai complexă decât decât oamenii își pot imagina, ne mai spune rectorul. Cine își dorește să-i calce pragul, trebuie să se aștepte la foarte multe surprize, situații inevitabile pe care tinerii trebuie să fie deschiși să le accepte. De asemenea, o carieră în acest domeniu necesită și foarte multă sinceritate cu sine, ne mai spune el.

„Principalul sfat pentru cei care vor să devină actori este să ne calce pragul, pentru că nu știu ce-i așteaptă. Tot ce se așteaptă ei, nu vor regăsi, facultatea e mult mai surprinzătoare. Și trebuie să fie sinceri la admitere. Pregătirea înseamnă să se deschidă și să spună pe bune ce-și doresc.”, a continuat acesta.

UNATC se mândrește cu o nouă sală de cinema

Tehnologia nu stă nici ea în loc, astfel încât UNATC se mândrește și cu o sală de cinema proaspăt deschisă. Sunt așteptați să-i calce pragul atât studenții, cât și oricine altcineva își dorește să se bucure de o producție cinematografică.

„Am deschis o sală nouă de cinema, care e dotată de top, cu proiector 4K, pentru că peliculele importante presupun și un anumit standard al imaginii, al sunetului. Am investit mulți bani în asta, arată minunat și atrage foarte mult. Este ca un loc magic unde te conectezi cu o altă lume. Deja l-am utilizat la Gala Absolvenților. Poate să ne treacă oricine pragul, noi îi așteptăm pe toți. Nu este doar pentru studenți.”, ne-a mai spus el.
 

Urmărește întreaga emisiune mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: actori  cinema  liviu lucaci  rector  unatc 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta




pixel