Chef Florin Dumitrescu dezvăluie cum trebuie gătită carnea de vită. De ce nu mănâncă românii acest preparat: „Imaginează-ți că România este o țară de ciobani”
Data publicării:
Chef Florin Dumitrescu vine cu răspunsul la întrebarea „De ce nu mănâncă românii carne de vită?”.

Chef Florin Dumitrescu dezvăluie în cadrul podcastului de la HappyFishTV de ce nu mănâncă românii vită și cum ar trebui această carne preparată. Văzut ca un aliment pretențios, românii preferă mai mult carnea de porc la grătar, iar mulți dintre noi facem greșeala de a mai pune carne de vită pe grătar, lucru foarte greșit, precizează Florin Dumitrescu.

De ce românii nu mănâncă acest aliment

Vedeta începe prin a explica de ce românii nu au în cultura lor mâncatul de vită și mai ales prepararea acesteia. Cu toate că, după cum spune invitatul podcastului, în România s-ar fi mâncat foarte multă oaie, odată cu invazia Imperiului Otoman, din motive de supraviețuire, poporul român începuse să crească și să gătească mâncare pe care turcii nu o puteau mânca. În acest mod, românii evitau pierderea unei principale surse de hrană care era foarte vitală și pentru armata otomană.

„În România mai e o chestie, acum mi-a venit în cap. Cred, s-ar putea să nu am dreptate, dar eu cred foarte tare într-o fază. Am mai zis-o de multe ori, nu știu dacă am zis-o și public. Imaginează-ți că România este o țară de ciobani. La baza României și la baza culturii românești stă Miorița și tot ce ține de oaie. Noi nu mâncăm așa multă oaie, noi mâncăm porc. România a fost la un moment dat sub Imperiul Otoman. Otomanii nu mâncau porc. Românii au fost băieți deștepți. Au crescut ce nu mâncau turcii ca să nu le ia mâncarea. Turcii și tot ce ține de zona Islam și zona musulmană nu mâncau vita medium sau în sânge, doar bine făcută. În România a rămas, probabil, genul ăsta de gătit vită, ca mod de preparare. Nu e ok pentru că se strică foarte tare carnea. Vita. de regulă, e o carne ațoasă, dacă e grasă o mai salvezi puțin.”

La ce ar trebui acordată atenție când alegem carnea de vită

Foarte mult contează și cum a fost crecută vaca a cărei carne se pune pe „masă”. Contează în ce condiții s-a dezvoltat și că, pentru a avea mai multă grăsime, ea trebuie să nu facă foarte mult efort până la momentul tăierii. În funcție de preferințe, Chef Florin pune accentul pe carnea de vită cu grăsime ca fiind cea mai bună, asta dacă persoana care o gătește știe cu „ce se mănâncă treaba”. Spre final, vedeta precizează că abia în ultimul timp, și în România, devin tot mai populare aceste preparate ce au la bază carnea de vită.

„Dar, ea e foarte fibroasă. Dacă o gătești prea mult, mai ales dacă e o carne de vită fără grăsime. Nu e bună carnea de vită la grătar, fără grăsime. De asta e și bună maturarea. Mai important e și cum crești vaca aia. Gradul de marmorare al unei bucăți de carne de vacă este alt aspect important. Cu cât e mai plină de fibră și proteină carnea de vacă, cu atât e mai bine de gătit slow-cook, că e tare. La noi a rămas, să zicem, partea de friptură se pretează carnea de porc. Adică noi suntem mâncători de porc la grătar, mai mult decât de vită. În ultimii ani a început să apară vita accesibilă. Țin minte când m-am angajat în 2002, mușciul de vită se vindea cu 800 de mii porția, la restaurant. materia primă nu știu cât costa, dar 250 de grame era 800 de mii lei vechi. Aveam și noi ferme bune perioada aia, dar nu prea ajungea la toată lumea. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz
Tagurile articolului: chef florin Dumitrescu  chefi la cuțite  chefi la cutite florin dumitrescu 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Ce afecțiune are fiica Oanei Roman. Vedeta este revoltată: „Niciun doctor nu și-a dat seama”

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Sursa foto: Lidia Buble, instagram

Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Mercur retrograd din 26 noiembrie. Care vor fi cele mai afectate zodii: „Vom simți tristețe, neputință, neîncredere”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care ar trebui să fie atentă la problemele de sănătate pe care le-a ignorat

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă




pixel