Cher îşi cere scuze comunităţii oamenilor de culoare pentru o postare despre George Floyd
Cântăreaţa şi actriţa Cher şi-a cerut scuze pentru o declaraţie controversată pe care a făcut-o despre George Floyd, un bărbat de culoare ucis de un poliţist în timpul arestării. 

Legenda muzicii a teoretizat, într-un tweet săptămâna trecută, că ar fi putut preveni moartea lui George Floyd.

 

Floyd, în vârstă de 46 de ani, neînarmat, a murit în custodia poliţiei în mai anul trecut, după ce ofiţerul de poliţie din Minneapolis Derek Chauvin şi-a apăsat genunchiul pe gâtul acestuia timp de aproape nouă minute în timpul arestării sale. Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este în prezent judecat pentru crimă involuntară de gradul II, crimă de gradul III şi omor de gradul II. Moartea lui Floyd a provocat proteste de amploare anul trecut sub genericul "Black Lives Matter'' (vieţile oamenilor de culoare contează).

 

Cher a fost criticată după ce şi-a exprimat convingerea că, dacă ar fi fost în Minneapolis la acea vreme, intervenţia ei ar fi putut salva viaţa lui Floyd. "Vorbeam cu mama şi ea a spus: 'Am urmărit procesul unui poliţist care l-a ucis pe George Floyd şi am început să plâng' '', a scris Cher săptămâna trecută pe Twitter, într-o postare care a fost ştearsă de atunci, potrivit CNN. Am spus "mamă, ştiu că asta o să sune ciudat, dar ... M-am tot gândit ..... Poate dacă aş fi fost acolo, ... aş fi putut ajuta".

 

Tweetul a provocat critici pe scară largă, unii utilizatori acuzând-o pe Cher că are un complex al "salvatorului alb" şi că s-a plasat în mijlocul unei conversaţii despre uciderea unui bărbat negru, notează Agerpres.

Iniţial, laureata cu Grammy şi Oscar şi-a apărat declaraţiile, explicând că "a fost reticentă în a posta această afirmaţie" şi şi-a făcut griji că unii oameni nu ar înţelege sau nu ar crede că un artist ar putea avea emoţii reale despre o fiinţă umană, care suferă şi moare.

"Nu ştiţi ce am făcut, cine sunt sau ce cred", a adăugat ea sâmbătă. "Pot, trebuie şi ...voi ajuta''.

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 07 apr, 16:43

Lidia Fecioru, foto Facebook

Băutura minune pentru pancreas și sistemul digestiv. Lidia Fecioru: Beți înainte de culcare și veți avea un somn liniștit

Gabriela Cristea, în lacrimi. Captură foto Youtube/victorienii

Gabriela Cristea, în lacrimi. Soțul prezentatoarei TV nu a putut să o liniștească: „În câteva săptămâni nu o să mai vrea acasă”

Dr Mihaela Bilic foto Facebook

Untura de porc, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr Mihaela Bilic: „Unde grăsime nu e, nici dragoste nu e”

Nelu Vlad, foto Facebook

Nelu Vlad, de la formația Azur, „aventură” cu Irina Loghin. Artistul a povestit cum a rămas blocat pe șosea, în compania cântăreței de muzică populară

Laurette, sursa foto Instagram

Laurette a făcut publice fotografiile bărbatului care a bătut-o: „Acesta este PSIHOPATUL. Feriți-vă de el, își dă tot felul de nume false”

Irina Loghin și fiica sa, foto Facebook

Blestemul din familia Irinei Loghin. Fiica artistei trece prin aceeași dramă ca mama ei: Am mers la medic, urmez un tratament

Gigi Becali și Aurel Pădureanu, sursa facebook

Aurel Pădureanu, critici dure la adresa lui Gigi Becali: „Nu ne-a ajutat cu nimic. Ne-a trimis la căminele de nefamiliști”

Lidia Fecioru, foto Facebook

Lidia Fecioru, leac pentru amețeli și îmbătrânirea creierului: „Rețeta e foarte simplă: usturoi, alcool, miere și propolis”

Marius Țeicu și fiica sa, Patricia. Foto Facebook

Marius Țeicu, durere fără margini. 3 ani de la moartea fiicei sale: „O visez, merg la cimitir. E inimaginabil”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, fără pensie la bătrânețe: „Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru”

Mihai Gâdea și Mircea Badea, captura foto Youtube/ sursa Sinteza Zilei

Mihai Gâdea, probleme grave de sănătate. Mircea Badea a făcut anunțul: „Mihai era să moară”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, prima reacție după ce Cornelia Catanga a decedat