Secretul de familie tulburător al Annei Nicole Smith. Cum a ajuns o tănără celebră și bogată să piardă „controlul” și să moară la 39 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Documentarul Anna Nicole Smith: You Don't Know Me, de la Netflix, prezintă o acuzație bombă - o acuzație despre care regizoarea Ursula Macfarlane crede că ar fi provocat degradarea vedetei.

Un nou documentar prezintă viața celebrei Anna Nicole Smith, așa cum nimeni nu bănuia. Oamenii din jurul vedetei vin cu mărturii tulburătoare despre personalitatea acesteia, dar și despre întâmplările care i-au marcat viața. Anna Nicole Smith s-a stins din viață în 2007, la vârsta de 39 de ani, la doar câteva luni după ce devenise mamă pentru a doua oară. 

 

Anna Nicole Smith: You Don't Know Me - este disponibil pe Netflix. 

 

 

VanityFair prezintă mărturiile regizoarei care a documentat  întreaga viață a vedetei în acest documentar.

Anna Nicole Smith, pe numele ei real  Vickie Lynn Hogan, o mamă singură din Texas - avea un singur vis: își dorea să devină model de succes și milionară. Două lucruri pe care le-a bifat... dar cu ce preț?


Povestea Annei începe într-un club de striptease din Houston. Cu mult înainte  să devină o vedetă Playboy, proaspătă mămică, Anna începea o nouă slujbă la un club de striptease, cu visul de a deveni celebră și bogată

Pe atunci,  Vickie Lynn Hogan era „naivă, avea pieptul plat și era stângace din punct de vedere fizic” - dansa ca "un emu care încearcă să zboare", își amintește o colegă dansatoare pe nume Missy în noul documentar al Netflix, Anna Nicole Smith: You Don't Know Me. Missy, care avea să devină prietena de-o viață a lui Hogan, uneori amantă și martoră la transformarea ei în celebritate, a luat-o pe Hogan sub aripa ei, învățând-o despre dans și despre noul job. Dar existau două subiecte pentru care Hogan nu avea nevoie de educație.

"Nimeni nu trebuia să îi dea sfaturi despre cum să atragă un bărbat", spune Missy. "Ea știa ce face". De asemenea, ea "nu avea nevoie de niciun ajutor pentru a manipula pe cineva. Se pricepea mai bine la asta decât mine".


Acesta este portretul complicat al lui Smith care reiese din documentarul Netflix, regizat de Ursula Macfarlane. Macfarlane urmărește goana lui Smith spre visul american și dezvăluie modul în care Smith și-a inventat propriul trecut pentru a se comercializa pe ea însăși - susținând că a crescut în sărăcie și împrumutând povestea abuzurilor din copilărie a lui Missy, susține Missy, pentru a susține că mama ei, Virgie Mae Hogan, ar fi maltratat-o în copilărie. Mai multe surse din documentar susțin că familia lui Smith nu a fost săracă și că Virgie, o polițistă pensionată care a murit în 2018, a fost o femeie dulce care a iubit-o pe Smith și că a ajutat-o să o țină departe de probleme.

 

Motivul pentru care a mințit că mama sa a „maltratat-o”

 


Într-un interviu realizat după moartea Annei, Virgie susținea că fiica ei i-a spus fără menajamente de ce face asemenea declarații mincinoase în public: 

"Fac mai mulți bani spunând povești triste decât spunând povești bune", susține ea că i-a spus Smith. Când Virgie a întrebat-o pe Smith dacă vrea ca oamenii să gândească lucruri bune despre ea, ea spune că Smith a răspuns: "Nu și dacă relele sunt mai bine plătite".

În mod ironic, susține Missy în documentar, Smith a fost mai târziu victima unei agresiuni reale îngrozitoare - una care a fost prea dureroasă pentru a fi împărtășită publicului.

Și-a cunoscut tatăl la 24 de ani - însă relația s-a stricat iremediabil

Smith a crescut fără să-și cunoască tatăl biologic și a dat vina pe mama sa pentru absența acestuia, potrivit documentarului. La fel ca mulți copii fără tată, ea și-a idealizat tatăl în mintea ei - crezând că acesta se gândea la ea la fel de mult ca și ea la el. După ce Smith s-a afirmat la Hollywood - obținând un contract cu Guess Jeans și apărând de mai multe ori în Playboy - a angajat un detectiv particular pentru a-și găsi tatăl și i-a trimis atât pe el, cât și pe fratele ei biologic, să o întâlnească în California.

 

Întâlnirea a avut loc în jurul anului 1993, în același an în care Playboy a numit-o pe Smith Playmate a anului. Documentarul Netflix trece la imagini din filmul de acasă cu Smith, încă coerentă și spumoasă la vârsta de 20 de ani, în timp ce se duce să-și întâlnească tatăl, Donald Hogan, și fratele, Donnie, la aeroport. În timpul acelei reuniuni din California, Smith i-a adus pe ambii bărbați la conacul Playboy pentru a participa la petrecerea pe care Hugh Hefner a dat-o în onoarea ei și la Disneyland pentru o excursie în familie cu fiul ei mic, Daniel. 

Tatăl biologic - „un monstru”

Dar Donald nu era tatăl grijuliu pe care și-l imaginase Smith, explică Donnie în film. 


"Tatăl meu nu este genul de om cu care vrei să fii singur. Nu te vei simți în siguranță", spune el în fața camerei - un avertisment pe care l-a împărtășit cu Smith.

 Într-adevăr, potrivit The Guardian, Donald, care a murit în 2009, a pledat vinovat pentru că a violat-o pe mătușa lui Smith când aceasta era copil, precum și o altă minoră, și a petrecut șase luni în închisoare pentru aceste infracțiuni. El a fost acuzat, de asemenea, că a abuzat sexual de celelalte fiice ale sale, potrivit The Guardian. Nu este clar dacă Smith știa de crimele tatălui ei, dar, potrivit documentarului Netflix, Smith - care era atât de entuziasmată de reîntâlnirea cu tatăl ei - a fost neobișnuit de tăcută când acesta a părăsit California.


„Mi-a spus că tatăl ei a încercat să facă sex cu ea"

"Când am fost singuri mai târziu, mi-a spus că tatăl ei a încercat să facă sex cu ea", spune Missy în film. "A fost foarte trist... pentru că știu cât de fericită a fost când l-a cunoscut. Avea toate aceste idei în cap despre cum era el și cum urma să fie, iar apoi a fost atât de, atât de dezamăgită."

 

Deși Macfarlane nu a putut să confirme afirmația cu nimeni altcineva, ea i-o prezintă fratelui biologic al lui Smith, Donnie, în fața camerei de filmat. Răspunsul uimit al lui Donnie - neîncredere și negare înainte de recunoașterea lentă a faptului că: "Așa ar fi el... nu l-aș pune în pericol... ar putea fi adevărat" - este condamnabil. 

Într-un interviu pentru VF, Macfarlane spune că a fost "luat prin surprindere" de acuzație. "Am fost șocați să descoperim asta", spune Macfarlane. "Dar și pentru mine a explicat multe lucruri. Dacă te uiți la cronologia vieții ei, după acel moment lucrurile încep să se destrame". 

La câteva luni după presupusa agresiune a lui Smith de către tatăl ei, modelul a fost dus de urgență la spital după ce a luat o supradoză de pastile. 

"Cred că asta trebuie să o fi afectat", spune Macfarlane. "Toată lumea își dorește o figură paternă în viața lor. Toată lumea vrea pe cineva pe care să îl admire. Și puteți vedea în imaginile de arhivă că era atât de încântată, încântată să îl vadă pe tatăl pe care nu îl mai văzuse de când era copil, pe care nu îl cunoscuse niciodată. M-a întristat foarte tare.... A fost un lucru devastator. A fost o bombă".

Căsătoria cu miliardarul J. H. Marshall

"Toată viața ei a fost în căutarea unei figuri paterne", spune Macfarlane, amintind de controversata căsătorie a lui Smith cu J. H. Marshall, miliardarul petrolier în vârstă de 89 de ani cu care Smith s-a căsătorit când avea 26 de ani. "A existat un aspect patern în acea relație. Nu apare în film, dar ea a spus cuiva că el este singura persoană care nu a privit-o de sus."

Deși Smith avea să fie prezentată ca o oportunistă după moartea lui Marshall în 1995 - și în timpul unei îndelungate bătălii juridice asupra averii sale de 1,6 miliarde de dolari - documentarul prezintă prieteni ai lui Smith care credeau că regretatul fotomodel îl iubea cu adevărat pe soțul ei cu șase decenii mai în vârstă. (Bătălia juridică a durat peste 15 ani, Curtea Supremă hotărând în cele din urmă în 2011, la patru ani după moartea ei, că Smith nu ar trebui să primească niciun ban din averea lui Marshall). 

 


Adevărul despre acea căsătorie, însă, era și el complicat. Filmele de familie arată o familie fericită, deși netradițională. Prietenii descriu dragostea autentică, dar și pe Smith, care a golit cardul de credit al lui Marshall. Sunetul din convorbirile telefonice dintre Smith și Marshall descrie uneori un soț îngrijorat care încearcă cu disperare să dea de soția sa și o soție prea obosită sau enervată pentru a-i răspunde la întrebări. Întrebat despre legitimitatea relației, Macfarlane spune: "Iubirea vine în multe forme și forme diferite. Am plecat cu gândul că ea îl iubea și că el o iubea. Acum, asta înseamnă că nu a fost și lacomă cu el sau că nu i-a folosit la maximum cardul de bancomat, așa cum spune Missy? Cred că aceste lucruri sunt ambele adevărate. Oamenii sunt capabili să țină aceste contradicții - da, ea îl iubea, dar și cheltuia prea mult din banii lui. În ceea ce privește mersul la tribunal, ea a simțit că el i-a promis jumătate din banii lui. Nimeni nu știe exact ce a spus. Părerea mea personală este că, probabil, ea ar fi trebuit să primească ceva".

 

Lupta cu dependența de medicamente și kilogramele în plus

În anii '90 și în anii '80, Smith a transformat bătăliile sale în instanță, dependența de droguri și fluctuațiile dramatice de greutate în faimă în tabloide și paparazzi, iar mai târziu într-un reality show la E! Apărând adesea amețită, Smith și-a distrus imaginea - culminând cu interviuri absurde pe covorul roșu și apariții pe scenă. 

Macfarlane spune că o parte din consumul de droguri al lui Smith poate fi pus pe seama operațiilor de mărire a sânilor, după care Smith primea rețete de opiacee pentru a combate durerea. "A avut câteva implanturi care s-au infectat sau au făcut implozie - a fost un fel de chestie care s-a repetat de-a lungul vieții ei", spune cineastul, care a intervievat un medic care a tratat-o pe Smith, Sandeep Kapoor, despre durerile cronice ale acesteia. "Avea o mulțime de tipuri diferite de dureri - dureri de spate. Nu cred că nimeni nu știa cu adevărat, dar cu câteva ore înainte de a merge pe un covor roșu, se umplea de analgezice", spune Macfarlane. (Kapoor, care a scris în 2017 un volum de memorii intitulat Trust Me, I'm a Doctor: Viața mea înainte, în timpul și după Anna Nicole Smith, a fost achitat de acuzațiile de conspirație de droguri care decurg din moartea lui Smith în 2007).


Degradarea unei dive


În ultimii ani ai lui Smith, viața ei a scăpat de sub control. "Trăia într-o perioadă foarte complicată, cu un ciclu de știri de 24 de ore, cu ziarele tabloide, iar ea se afla într-un fel de criză: "Cum pot să fac față, să-mi stabilesc propria agendă și să preiau controlul narațiunii?"", spune Macfarlane. A fost profund rănită de criticile legate de greutatea ei și - deși credea că veștile proaste sunt bune pentru zilele de salariu - s-a trezit în mod constant lovită de paparazzi și de mass-media. "Se afla în acest montagne russe din care probabil că voia să coboare și a constatat că nu poate".

Macfarlane o intervievează pe Bonnie Gayle, sora avocatului de lungă durată al lui Smith, Howard K. Stern, care vorbește despre luptele lui Smith cu greutatea și imaginea corporală. ("Oscilațiile ei de greutate nu erau doar din cauza lăcomiei sau a drogurilor", spune Macfarlane, referindu-se la creșterile în greutate care au dus la parteneriatul TrimSpa al lui Smith. "Era vorba de cineva care suferea de tulburări de alimentație, ceea ce reprezintă în mod evident o durere psihologică.") 


Nașterea fiicei în Bahamas și scandalul cu tatăl acesteia - Larry Birkhead

Larry Birkhead, fotograf și fost iubit al vedetei, a fost îndepărtat din viața acesteia, după ce a rămas însărcinată. Ba chiar, Anna a negat faptul că acesta era tatăl lui Dannielyn.

Macfarlane a vorbit, dar în cele din urmă nu a ajuns să-l intervieveze pe Larry Birkhead, tatăl fiicei lui Smith, Dannielyn, deoarece "a pus niște condiții pe care nu le-am putut îndeplini". Cineastul a vorbit și cu garda de corp a lui Smith, Maurice "BigMoe" Brighthaupt, care vorbește despre ultimele zile tragice ale lui Smith în documentar.

 

În septembrie 2006, Smith a ieșit în sfârșit din cuibul paparazzilor din Los Angeles și s-a aflat în Bahamas pentru a o naște pe fiica sa Dannielynn. (Smith a ales Bahamas în parte, susține documentarul, pentru că voia ca Birkhead să nu mai fie implicat în această situație și, după cum explică filmul, legea din Bahamas stipulează că cel care semnează certificatul de naștere al unui copil este tatăl legal al acestuia. Stern a semnat certificatul de naștere al lui Dannielynn. După moartea lui Smith, un test ADN a stabilit că Birkhead este tatăl lui Dannielynn, iar Stern a spus că nu se va lupta cu Birkhead pentru custodie). 

Moartea lui Daniel, fiul Annei - și motivul pentru care și-a dorit să devină celebră și bogată


La trei zile după ce a născut-o pe Dannielynn, fiul lui Smith, Daniel, în vârstă de 20 de ani, a murit în spital, unde își vizita mama și sora. O autopsie a arătat ulterior că moartea a fost rezultatul accidental al interacțiunii dintre antidepresive și metadonă, același opioid pe care îl lua și mama sa. 


Moartealui Daniel a  devastat-o pe Anna Nicole Smith. "Plecarea în Bahamas a fost o decizie importantă a lui Smith, în parte pentru a scăpa de [haosul tabloidelor], motiv pentru care este de două ori tragic faptul că Danny a venit să își vadă surioara și a murit", spune Macfarlane. "După ce a murit, ea tot spunea: 'De ce nu m-au luat pe mine? Ar fi trebuit să mă ia pe mine, nu pe el'". Macfarlane spune că Smith avea nevoie de droguri pentru a amorți durerea imensă a durerii sale: "Cred că nu a mai putut trăi după aceea, în ciuda frumoasei ei fetițe. După ce Daniel a murit, a vrut doar să fie sedată".

Anna Nicole Smith a murit la 4 luni de la moartea fiului ei, și tot atâtea de la nașterea fiicei sale

La patru luni după moartea lui Daniel, Smith a murit din cauza unei supradoze accidentale de medicamente eliberate pe bază de rețetă, medicul legist găsind în organismul ei urme de substanțe, inclusiv relaxante musculare, metadonă, mai multe medicamente împotriva anxietății și un sedativ puternic, hidrat de cloral. Macfarlane nu crede că, după supradoza lui Daniel, nimeni nu ar fi putut să o oprească pe Smith să moară: "Lua prea multe medicamente și cred că nimeni nu a putut ajunge la ea".


Macfarlane a fost inițial interesată să investigheze viața lui Smith pentru că "se simțea ca o poveste misterioasă - încercând să lucreze în sens invers și să afle despre această femeie extraordinară care a întors atât de multe capete și a inspirat atât de multe titluri nebunești". Cineastul recunoaște că documentarul nu răspunde la toate întrebările, explicând: "Cred că va exista întotdeauna un ușor mister în legătură cu Anna". Dar ea speră că spectatorii vor avea empatie pentru ea după ce vor vedea filmul. 

"A fost criticată atât de mult", spune Macfarlane. "Un lucru de reținut este că, atunci când a devenit celebră, era foarte tânără. Încerca să supraviețuiască și să se mențină cu capul deasupra apei. Asta nu înseamnă că ceea ce a făcut a fost corect, dar o face mai ușor de înțeles. Ea și-a trăit viața pe larg și într-un mod complex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: anna nicole smith  anna nicole smith- you dont know me  fiica  fiu  Netflix 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel