Claudia Motea a dezvăluit motivul pentru care a renunțat la carne: „Nici măcar pește nu mănânc”
Actrița Claudia Motea a devenit vegetarian, în urmă cu 5 ani. 

Claudia Motea a fost invitata Georgianei Ioniță, în emisiunea „Interviurile Spectacola și DC News”. Actrița a făcut dezvăluiri despre cele mai recente reușite din plan profesional:  a primit la Tel Aviv Medalia Guvernamentală Numismatică a Statului Israel ”Kol Israel Haverim”- Prietenii Israelului, pentru activitatea sa cultural-artistică  în direcția dezvoltării legăturilor și prieteniei româno-israeliene. De asemenea, actrița a primit un premiu special și pentru cartea „SHALOM, ISRAEL!”. Cartea este sursa de inspirație a piesei de teatru  „SHALOM, ISRAEL!”, cu implicarea Centrului UNESCO, pe care Claudia Motea o va juca împreună cu soprana Arlinda Morava, în regia lui Beatrice Rancea, la Iași, pe data de 28 iunie 2022.

Claudia Motea, actor, regizor, dramaturg, poet, scenarist și producător, a locuit peste 12 ani în Canada. Are dublă cetățenie, dar a revenit în România. Dorul de a juca în limba română a adus-o înapoi pe scena teatrului românesc.

A bifat un succes uriaș prin cartea „Brâncuși, Dragostea mea”, care a fost tradusă în 10 limbi și care a fost transformată în spectacol, în regia lui Beatrice Rancea, în care Claudia Motea joacă 9 personaje: cele nouă femei celebre care i-au fost muze lui Brâncuși: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Gugenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu. 

Are un ritual aparte prin care se pregătește pentru scenă

Actrița spune că atunci când nu este pe scenă, se pregătește pentru scenă. Meditația și gândurile bune fac parte din rutina ei zilnică și spune că spiritualitatea o ajută să iubească mai mult viața. 

„Sunt un om care atunci când scapă de celelalte, încearcă să se elibereze. Dincolo de orice, meditez. Sunt și  vegetariană. Îmbrățișez și această linie spirituală a vieții, care cred că îmi dă mai multă lumină și care mă face să fiu mult mai îngăduitoare și mult mai iubitoare de oameni, de viață. Când nu sunt pe scenă, mă pregătesc pentru scenă. Când sunt pe scenă, dau totul acolo și după aceea mă eliberez, mă odihnesc”, a declarat actrița în emisiunea de la Spectacola și DC News.

Motivul pentru care a devenit vegetarian

În urmă cu 5 ani, Claudia Motea a luat decizia de a deveni vegetarian și spune că se simte extrem de bine cu noua sa alimantație. 

„Și din dragoste pentru animale. Dar, într-o dimineață, m-am trezit și am luat decizia, eu am revelații de genul acesta, mă scol dimineața și iau o hotărâre decisivă, categorică. În urmă cu aproape cinci ani, m-am trezit într-o dimineață și am zis „de azi nu mai mănânc carne”.  Sunt lacto- vegetarian. Mă simt foarte bine, nici măcar pește nu mănânc. Mă simt foarte bine. Cred că așa trebuia să fiu de mult”, a mai spus actrița.

Claudia Motea, inspirația pentru cartea Shalom, Israel: Pornește de la o poveste de dragoste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Georgiana Ioniţă | Dată: 17 mai, 16:45

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Sursa foto: Captură video/ Antena 3

Băutura MINUNE care curătă ficatul. Lidia Fecioru: „Se bea doar nouă zile”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: Brigitte Pastramă, Instagram

Florin Pastramă, primele declarații despre divorțul de Brigitte Sfăt: ”După ce se mai calmează lucrurile atunci...”

Sursa foto: Anamaria Prodan și Traian Băsescu, facebook/ colaj foto

Ce scrisoare a primit Anamaria Prodan de la Traian Băsescu: „Mare noroc a avut Reghe!” Impresara a făcut totul public