Claudia Motea, inspirația pentru cartea Shalom, Israel: Pornește de la o poveste de dragoste
Claudia Motea a vorbit la Interviurile Spectacola și DC News despre cartea Shalom, Israel, care i-a adus un premiu special în Israel și care are o faptă reală la baza ei.

Claudia Motea a fost invitată la Interviurile Spectacola și DC News, unde a vorbit despre premiul special pe care l-a primit pentru cartea „SHALOM, ISRAEL!”. Actrița, extrem de recunoscută pentru meritele ei de statul din Israel, este foarte mândră de reușitele sale și de faptul că face numele României atât de cunoscut în această țară.

"Am primit premiul Omul și cartea 2021, pentru această carte și în domeniul artistic, strict pe actorie am primit o medalie guvernamentală a statului Israel, este o medalie care se dăruiește celor care sunt în directă legătură cu statul Israel și este o medalie de recunoștința pentru prietenia și pentru legăturile strânse pe care am reușit să le realizez în ultimii ani, între România și Israel. Este o mare onoare pentru mine, pentru că pe podiumul de la Centrul Cultural de la Israel Român, am fost laureată, alături de alte mari personalități ale țării noastre  și, implicit, au fost premiate și personalități din Israel. Încerc să nu mă las și să duc faima României peste tot și să fac în lume cunoscută arta noastră pur sânge românesc.", a spus Claudia Motea în Interviurile Spectacola și DC News.

De unde i-a venit actriței ideea de a scrie această carte

Cartea este o adevărată lecție de viață, spune Claudia Motea, care s-a inspirat dintr-un fapt din realitate.

"Este copleșitor, dar îl iau ca pe un dat firesc al vieții. Am muncit foarte mult pentru această carte, care a pornit de la un material real, am fost la o comemorare al Pogromului de la Iași, acum 4 ani , ceea ce s-a întâmplat acolo a lăsat o amprentă foarte mare asupra mea și am zis că trebuie să scriu. I-am întâlnit pe unul dintre ultimii supraviețuitori ai Pogromului, anul trecut a plecat la Bunul Dumnezeu și m-a impresionat mult acest om, încât l-am pus în această carte ca un personaj principal și a căpătat valoare de simbol, el este inima supraviețuitorului Pogromului de la Iași. El a citit cartea, a fost foarte impresionat, chiar are aici mărturisirile lui incluse în această carte. Cartea de fapt pornește de la povestea de dragoste dintre o româncă, o creștină și un evreu și se împletește cu atrocitățile suferite de evrei atunci când s-a întâmplat și Holocaustul și implicit, Pogromul. Cartea este practic o lecție de viață.", a mai dezvăluit ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 17 mai, 14:36

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Sursa foto: Captură video/ Antena 3

Băutura MINUNE care curătă ficatul. Lidia Fecioru: „Se bea doar nouă zile”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: Brigitte Pastramă, Instagram

Florin Pastramă, primele declarații despre divorțul de Brigitte Sfăt: ”După ce se mai calmează lucrurile atunci...”

Sursa foto: Anamaria Prodan și Traian Băsescu, facebook/ colaj foto

Ce scrisoare a primit Anamaria Prodan de la Traian Băsescu: „Mare noroc a avut Reghe!” Impresara a făcut totul public