Cod portocaliu de ploi abundente în 16 judeţe până sâmbătă seara; Cod galben în jumătatea de est a ţării
Data publicării:
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă un Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ în 16 judeţe şi un Cod galben pentru jumătatea de est a ţării, avertizări valabile până aproape de miezul nopţii.

Astfel, în intervalul 19 iunie, ora 12:00 - 19 iunie, ora 23:00, în judeţele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea şi în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Argeş va ploua abundent.

 

De asemenea, în judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40 - 50 litri/mp şi izolat 60 - 80 litri/mp. Ploi abundente vor fi pe spaţii mici şi în celelalte judeţe din Muntenia şi Moldova.

În acelaşi timp, va fi vigoare o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ în jumătatea de est a ţării. În această regiune vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină, notează Agerpres.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 litri/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 litri/mp.


Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Buzău,sub Cod portocaliu de ploi torenţiale până duminică seara

 

Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică accentuată, începând de sâmbătă noaptea până duminică seara.

Potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în perioada 19 iunie, ora 23:00 - 20 iunie, ora 23:00, zonele atenţionate va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40 - 50 litri/mp şi izolat 60 - 70 litri/mp.

Meteorologii avertizează că vor fi ploi abundente, local, şi în Dobrogea, precum şi în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei.

În acelaşi interval de timp va fi în vigoare şi un Cod galben de fenomene similare în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. În aceste zone va ploua însemnat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 litri/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 litri/mp.

Potrivit ANM, vremea se va menţine în general instabilă şi la începutul săptămânii viitoare, în special în zonele montane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vremea
Tagurile articolului: anm  cod portocaliu  meteo  ploi  vremea 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel