Codin Maticiuc, destăinuire despre valurile copilăriei: „Marea dramă a părinților mei a fost că n-au reușit niciodată să mă facă să învăț”
Data actualizării:
Data publicării:
Codin Maticiuc a vorbit despre eforturile depuse de părinții lui pentru a-l determina să învețe mai mult: „Ei au luptat în fel și chip”.

Codin Maticiuc, cunoscutul influencer, a deschis ușile către copilăria sa și a vorbit despre lecțiile pe care le-a învățat din lupta părinților săi pentru a-l motiva să învețe.

„Marea dramă a părinților mei a fost că n-au reușit niciodată să mă facă să învăț, deși și-au dorit extraordinar de mult"

Codin Maticiuc a recunoscut că se regăsește în aceleași lupte și cu propriul său fiu. El subliniat cât de dificil îi este acum să găsească metode eficiente pentru a-l determina pe copilul lui să învețe mai mult. 

Te-ar putea interesa și: Răzvan Simion, despre revelațiile de la 40 de ani: „Mi-a fost foarte greu să iert și să spun nu. La 20 de ani te interesează ce vorbește lumea despre tine”

Acesta a amintit modalitățile vaste prin care părinții săi au încercat să-l încurajeze să învețe, acestea incluzând  pedepse, confiscarea dispozitivelor electronice, dar și vorbe bune, exemple și învățături de viață. Și, deși declară că nu a avut parte de luxul pe care mulți și-l imaginează când vine vorba de copilăria lui, Codin Maticiuc spune că părinții lui nu au reușit să îl facă să învețe.

„Marea dramă a părinților mei a fost că n-au reușit niciodată să mă facă să învăț, deși și-au dorit extraordinar de mult. Stau și mă gândesc acum, am și eu copii, am și eu aceleași probleme. Băiatul meu face 14 ani anul acesta și nu știu cum să îl fac să învețe. 

Mă regăsesc în el și cu bune și cu rele. Enorm. Zici că-s eu. Dar acum, în perioada asta, tot așa, nu reușesc să îl fac să învețe.

Țin minte că ai mei au încercat cu de toate. N-am avut, să zici, răsfățul ăla la care de gândești la prima mână: „Băiat de bani gata, i-au dat tot, ce să mai învețe?!”. N-am fost în halul ăla. M-au pedepsit. Mi-au luat. Aveau calculator, mi-au luat cablul. Am cumpărat alt cablu, mi l-au găsit și pe ăla. Aveam lacăt la telefon, că era telefonul cu disc și mi-au pus lacăt.

Ei au luptat în fel și chip, inclusiv bătaie, foarte rar, dar se întâmpla. Pedepse, vorbă bună, exemple, tata venea și zicea „Tati, fii atent, copilăria e atât (n.r. scurtă) și partea de adult e atât (n.r. cea mai lungă). Când e bine să tragi tare și când e bine să te distrezi? Și eu vedeam exact invers. Păi dacă e atât (n.r. scurtă), înseamnă că atunci e bine să ne distrăm. 

„Nu, tati, concentrează-te. Nu e bine să tragi tare acum ca să te distrez mai încolo?”, a spus acesta.

Doamna Ticu, profesoara care i-a ajuns la suflet

Codin Maticiuc și-a amintit cu drag de doamna Ticu, profesoara care i-a oferit, nu doar cunoștințe academice, ci și instrumentele necesare pentru a învăța eficient și pentru a se dezvolta personal. El a recunoscut că, deși nu a fost interesat de materia predată, a avut norocul să învețe „cum să învețe”, așa cum spune el.

„Foarte dragi mi-au fost unii profesori. Cred că am reușit și eu să mă fac îndrăgit de ei prin niște lucruri.

Cumva, eram singurul care eram lăsat câteodată, ziceau profesorii „Hai, duceți-vă, nu vă pun absență”. 

Mi-o amintesc pe doamna Ticu, care mi-a fost profesoară de biologie, botanică și anatomie, că se schimba în fiecare an, o doamnă extraordinară, care ne-a învățat să învățăm.

Ne-a învățat să luăm notițe, să nu mai scriem tot, să scriem cu liniuță, să scriem niște idei, să sintetizăm. Am învățat de la doamna foarte mult, mai puțin materia în sine. Nu mi-a plăcut (n.r materia), dar am învățat mult de la ea”, a subliniat acesta.

Te-ar putea interesa și: Erika Isac s-a confruntat cu anxietatea severă și depresia: „Am ajuns în punctul cel mai înalt. Cel mai mult a contat să trag eu de mine”

„N-a crezut nimeni, dar doar eu știam că era așa”

Codin Maticiuc și-a adus aminte de un moment din liceu, în care doamna profesoară Ticu a spus, în fața clasei, despre el, că este cel mai timid dintre toți. După spusele lui, toți elevii au râs, deoarece aparențele spuneau contrariul,  însă știa că doamna Ticu a spus adevărul. 

„Doamna Ticu a avut observație în clasa a X-a sau a XI-a. Eu eram golanul clasei, dar făceam niște glume la care râdeau și profesorii. Nu făceam glume impertinente, aveam bun simț. Doamna aceea extraordinară a zis, la un moment dat, „Și, ca să știți, cel mai timid om din clasă este Maticiuc”.

Toată clasa a râs. N-a crezut nimeni, dar doar eu știam că era așa”, a mai spus Codin Maticiuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești




pixel