Constantin Enceanu, rețetă de miel de Paște: „Fiecare are secretul lui”. Ingredientele speciale folosite de îndrăgitul solist
Data actualizării:
Data publicării:
Constantin Enceanu a dezvăluit cum prepară friptura de miel pentru masa de Paște.

Vedetele se pregătesc și ele cât mai mult pentru zilele sfinte ale Sărbătorilor Pascale. Nu doar femeile sunt preocupate ca locuința să arate cât mai bine și de preparatele tradiționale, ci și bărbații, iar Constantin Enceanu este un exemplu în acest sens. Artistul spune că și-a rezervat întreaga Săptămâna Mare pentru a pune la punct ordinea din curte, iar soția sa este cea care în fiecare an face cele mai bune preparare românești.

„În Săptămâna Mare, nu prea plec de acasă, toate aceste zile sunt prin curte, în preajma casei, pentru că așa am învățat, că trebuie să fie totul curat, să pui totul la punct, toate florile aranjate. Îmi rezerv acest timp pentru casă și pentru cei draio. După a doua zi de Paște, plecăm la muncă.”, a declarat Constantin Enceanu în cadrul emisiunii Exclusiv VIP.

Te-ar putea interesa și: „Mi-a rămas lucrul acesta în suflet”. Daniel Buzdugan, amintiri emoționante despre Paștele copilăriei

Constantin Enceanu, rețetă de miel la cuptor

Când vine însă vorba de friptura de miel, celebrul interpret de muzică populară spune că el este cel care se ocupă de acest fel de mâncare. Solistul spune că păstrează o parte atât pentru cuptor, cât și pentru grătar, iar carnea stă mereu la baiț timp de cel puțin o zi. Apoi, în Prima Zi de Paște, fritptura este băgată la cuptor.

„Soția mea se ocupă în mare parte de masa de Paște, eu sunt responsabil cu friptura. În Vinerea Mare trebuie să iau mielul, mă ocup de el, îl bag la baiț și în dimineața Paștelui îl băgăm la cuptor, în rest, aproape o zi și ceva stă la baiț. În rest, soția mea se ocupă de toate. Cozonacul pe care ea îl face, eu am mâncat mult cozonac în toată lumea asta, dar cum face ea, mai rar. Le-am spus multora asta, fără lipsă de modestie. Bucuria mea cea mai mare este după ce-l scoate din cuptor, după 5 minute, să-l tai și să mănânc o felie, două de cozonac și să beau un pahar de vin. La mine este o tradțiție de Paște, se desface o damigeană de vin, e înrădăcinată chestia asta. Chiar dacă face cozonacul sâmbăta, eu mănânc, chiar dacă e  post, știu că Dumnezeu mă iartă.”, a continuat acesta.

Pe aceeași temă: Cum obţii cea mai fragedă friptură de miel. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din marinată: „Carnea se rupe efectiv de pe os. E perfectă”

Ingredientele speciale pentru friptura de miel

Când vine vorba de ingredientele speciale pe care le folosește pentru carnea de miel, Constantin Enceanu spune că are și aici câteva secrete. Chiar dacă a divulgat câteva dintre ele, solistul nu și-a dorit să-și dezvăluie întreaga rețetă. 

„Nu am un secret extraordinar. Carnea de miel o facem și la tavă, dar oprim câteva bucăți și pentru grătar. Pentru grătar, fac o compoziție din muștar ulei, piper măcinat, foi de dafin și pun și niște vin. Acum, fiecare are secretul lui, mai am câteva ingrediente pe care nu vreau să le dezvălui, să rămână ale mele. ”, a mai dezvăluit îndrăgitul cântăreț de muzică populară.

VEZI și: Borș de miel tradițional, pentru masa de Paște. Greșelile pe care trebuie să le eviți, pentru o rețetă delicioasă: „Dacă le pui de la început, mănânci balastru” / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: Constantin Enceanu  friptura de miel  miel la cuptor  paste  retete 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel