Costin Sforaru, despre VIAȚA de actor. Cum și-a descoperit pasiunea pentru TEATRU: "Am o doză de critică sau exigență în ceea ce mă privește "/ EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Costin Sforaru a vorbit, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, despre pasiunile sale, dar și despre viața de actor.

Costin Sforaru este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din generația nouă. Acesta este din București și s-a născut în 09.05.1982. După absolvirea liceului a lucrat ca manechin la o agenție din Capitală și a aparut în reclame și videoclipuri. A lucrat apoi la o firma de catering. A participat la un casting în urma căruia a fost distribuit în filmul State și Flacara - vacanță la Nisa. A urmat rolul lui Gabriel din Moștenirea.

Costin Sforaru a jucat rolul unui vampir în videoclipul piesei Besame sin miedo, pe care trupa mexicana RBD l-a filmat în România. 

Actorul a vorbit, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, despre viața de actor, dar și despre cum și-a descoperit pasiunea pentru teatru.

SPECTACOLA: Cum a început noul an pentru tine?
 

COSTIN SFORARU: Noul an a început chiar sub semnul celor mai bune auspicii. M-am numărat printre acei oameni care au fost nevoiți să facă proba de rezistenţă a carantinării, însă am avut o formă foarte ușoară. Am folosit totuși perioada aceea să redecorez casa în fiecare zi, mutând mobila dintr-o cameră în alta spre deliciul vecinilor de jos și totodată mi-am făcut foarte mulți prieteni imaginari. Așadar, din acest punct de vedere am fost norocos. Însă nu pot spune același lucru și în legătură cu autovehiculul cu care mă deplasez, căci nu a vrut să iasă din service timp de câteva săptămâni, până nu i-am schimbat niste piese. Dar ăsta este doar începutul, sunt curios ce va urma... 

SPECTACOLA: De câțiva ani ai început să joci în piesele de teatru?

COSTIN SFORARU: Am început să activez în teatru din anul 2019 iar această oportunitate a venit din partea Magdalenei Chihaia, fapt pentru care îi sunt recunoscător.

SPECTACOLA: Ce ai descoperit la tine odată cu rolurile pe care le-ai interpretat?

COSTIN SFORARU: În primă faza, am descoperit că pentru mine este diferită intrepretarea unui rol pe scena de teatru, deoarece este foarte important să vorbești tare, astfel încât să te audă publicul din sală. Iar acest aspect nu a fost unul cu care m-am acomodat ușor, deoarece simțeam că este un lucru forțat pentru mine și oarecum în contrast cu "naturalețea" pe care se pune accent, atunci când interpretezi un rol în faţa camerei de filmat.

SPECTACOLA: Ești critic cu tine când lucrezi la un rol? Ce-ți spui când se mai întâmplă să nu ți iasă ceva?

COSTIN SFORARU: Pot spune că am o doză de critica sau exigenţă în ceea ce mă privește și mă străduiesc să aduc tot ceea ce am mai bun atunci când intepretez un rol. Evident, sunt momente când lucrurile nu ies așa cum îmi doresc, dar acesta este un segment unde nu renunț ușor și depun efortul necesar până obțin ceva mulțumitor, chiar dacă pe alocuri există și o doză de frustrare. Dacă chiar nu-mi iese, atunci iau o pauză și fac ceva care să mă detensioneze, cum ar fi înotul în cadă sau lătratul în borcan.

 

SPECTACOLA: Ce îți aminteșți despre primul rol pe care l-ai avut?

COSTIN SFORARU: Primul meu rol a fost în anul 2004 pentru un brand de ciocolată romanesc și am interpretat un sculptor. A fost una dintre cele mai memorabile experiențe și cred că asta mi-a deschis calea în acest domeniu faţă de care manifest interes și în ziua de astăzi. Pot spune că a fost o zi extrem de dulce, asta pentru că am mâncat multă ciocolată.

SPECTACOLA: Ești cunoscut și pentru rolurile pe care le-ai avut în reclame. Te-au ajutat în ceea ce faci acum?

COSTIN SFORARU: Au fost perioade când reclamele în care am jucat mi-au adus o oarecare notorietate. Cu siguranță au contribuit în "șlefuirea" abilităților necesare unui actor deşi îmi este greu să aproximez în ce măsură. Probabil că m-au scăpat de câteva amenzi, în momentele când m-au prins controlorii fără bilet în tramvai.

 

SPECTACOLA: Vremurile grele au fost mereu o sursă de creativitate.  Cum ai văzut teatrul în pandemie dus în mediul onlineÂ? Cum îi vezi evoluția după coronavirus?

COSTIN SFORARU: În perioada pandemiei nu am activat foarte mult în acest domeniu, mai precis în postura de actor. Din păcate, a fost un segment destul de afectat ca multe altele de altfel, fapt pentru care mi-am îndreptat atenția, energia și creativitatea în alte domenii din care să mă pot susține financiar. Nu am vizionat niciodată o piesă de teatru online, însă am auzit și de astfel de încercări. Înclin să cred că într-un viitor apropiat lucrurile se vor apropia de un făgaș "normal", însă nu pot avea o certitudine în această privință.

SPECTACOLA:  Cum consideri că s-a schimbat relația dintre actori și spectatori pe timpul pandemiei?

COSTIN SFORARU: Ce pot să spun, din propria experiență, este că în primul spectacol imediat ce s-au deschis sălile de teatru s-a simțit parcă o încordare din partea publicului. Poate că asta s-a datorat faptului că spectacolul în care joc este unul interactiv și probabil că distanțarea sociala din toată această perioadă a contribuit într-o oarecare măsură.

SPECTACOLA: Care este cea mai bună lecție pe care ai învățat-o ca actor, pe timpul pandemiei?

COSTIN SFORARU: Să te reinventezi și nu în ultimul rând să te adaptezi. Lucrurile nu tind să rămână pentru mult timp la fel și este necesar să faci și atceva în afara pasiunilor tale pentru a te susține financiar și în perioade mai puțin favorabile. Dar există o vorbă: "Vremurile grele nu durează niciodată la infinit, dar oamenii puternici sunt indestructibili." - Robert Schuller

 

SPECTACOLA: Care este cea mai mare pasiune a ta și cum ai descoperit-o?

COSTIN SFORARU: Pot spune că actoria este în continuare cea mai mare pasiune a mea. Am descoperit acest lucru când aveam vârsta de 18-19 ani și, prin intermediul unor vecini din blocul bunicii mele, am ajuns să fac figurație pentru un film românesc, "Furia", în regia lui Radu Muntean. Sentimentul pe care l-am avut în acele zile pe platourile de filmare a fost de familiaritate, ca și cum eram acasă. A fost o experiență impresionantă pentru mine și pot spune că de atunci s-a conturat aceasta dorință și pasiune pentru actorie.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: actor  costin sforaru  filme  pandemie  povestea vietii  reclama  teatru 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel