„Credeam că o să chelesc”. Clipe de groază pentru Gabriela Prisăcariu, după ce a născut. Problemele de sănătate cu care s-a confruntat soția lui Dani Oți
Data publicării:
Gabriela Prisăcariu, soția lui Dani Oțil, a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat după ce a născut.

Gabriela Prisăcariu a devenit mamă, anul trecut. Fostul model vorbește abia acum despre problemlele de sănătate cu care s-a confruntat după ce a născut. Vedeta spune că începuse să-i cadă părul exagerat de rău și că se temea că va cheli. 

Ce probleme de sănătate ascunde căderea părului. Ioana Marinescu: „E important ca părul să fie fericit”

 

''După ce am născut, cam la 4 luni după ce am născut, a început să îmi cadă părul foarte rău, dar extrem de rău. Credeam că o să chelesc. Pe urmă am avut și Covid. Nu știu dacă are legătură. Am auzit că și de la Covid îți cade părul. Ideea este că era ceva rău. Am încercat tot ce se poate'', a povestit Gabriela Prisăcariu pe rețelele de socializare.

 

Cauzele căderii părului. Ioana Marinescu: „În tinerețe facem multe greșeli”. Cum putem depăși această problemă

Tot ce trebuie să știi despre alopecie, boala de care suferă soția lui Will Smith. Cum o tratăm și care sunt cauzele ce duc la apariția ei

Medicul Pavelina Andrei a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, tot ce trebuie să știm despre alopecie, boala care duce la căderea părului.

Boala de care suferă soția actorului, Will Smith, a fost subiectul de discuție a multor oameni, după întâmplarea care a avut loc la Premiile Oscar. Alopecia se manifestă prin căderea părului iar, în unele cazuri, există chiar și riscul ca părul să nu mai crească niciodată, explică doamna doctor Pavelina Andrei, pentru Spectacola. De asemenea, ne putem confrunta și cu mai multe tipuri de alopecie, iar cauzele apariției acestei boli sunt multiple. 

"Există mai multe tipuri de alopecie, care  cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine.

Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului. Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului și, anume, dermartita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis.", a explicat Dr. Pavelina Andrei, pentru Spectacola.

Obiceiuri care pot întreține căderea părului

De asemenea, există și anumite obiceiuri, pe care unele femei le fac destul de des, ce duc la căderea părului, în timp.

"Pot întreține căderea părului, anumite obiceiuri, precum faptul că pacientele își prind părul într-o coadă strâns, pentru că, fiind strâns, face tracțiunea la nivelul firului de păr, îl trage. Agenții fizici care sunt folosiți în vopseluri mai pot duce la căderea părului. Vopsitul frecvent, anumite patologii, care se pot asocia cu căderea părului, printre care și sifilisul, care dă alopecia. Mai sunt cazuri, în care căderea părului este declanșată de stres, iar la bărbați aceste lucruri se pot observa și la nivelul bărbii. Ne mai confruntăm și cu căderea părului sezonieră, care apare de obicei primăvara și/sau toamna și care nu interferă cu absolut nimic. ", a mai completat aceasta.

Când trebuie să tragem un semnal de alarmă


"Până la 50-100 de fire de păr sunt normale să cadă, pe zi, pentru că părul se regenerează. Dar, în momentul în care noi începem să avem un ghemotoc mai mare de păr căzut, când ne pieptănăm, ne spălăm, atunci, cu siguranță, trebuie să ne investigăm și să vedem să nu fie altă problemă. Căderea părului trebuie văzută ca o cauză secundară, ca urmare a unei alte afecțiuni. Pielea vorbește despre sănătatea organismului din interiorul nostru și părul este unul dintre semnele care ne arată că ceva în organism nu funcționează bine. Putem descoperi o afecțiune autoimună, boală sistemică și boală cu transmitere sexuală. ", a mai spus medicul.

 

Citește continuarea aici.

 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: Dani Oțil  Gabriela Prisacariu  par 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel