Crocodilul în vârstă de 68 de ani care a ucis aproape 300 de oameni. Doar numele său îi sperie pe localnici: „Dificil să confirmăm că este mort”
Data publicării:
Un crocodil a reușit să facă furori de-a lungul generațiilor. Cum reușește să scape de fiecare dată de vânători.

Gustave este un crocodil tip Nil notoriu în țara sa natală, Burundi. Se spune că are o lungime de 20 de picioare (aproximativ 6 metri) și cântărește aproape o tonă. Deși s-a zvonit că a murit în 2019, fără cadavrul găsit sau dovezi fotografice pentru a susține această teorie, se credea că această bestie de râu ar fi fost cea mai mare din Africa.

A ucis între 200-300 de oameni

Expertul în crocodili, Marc Gansuana, a declarat pentru Newsweek anul trecut: „Este dificil să confirmăm că este mort, nimeni nu pare să se laude că l-a ucis, iar teritoriul său este imens, acoperind practic întregul Lac Tanganyika și afluenții săi!”

Se crede că s-a născut în jurul anului 1955 și se spune că a ucis între 200-300 de oameni de atunci. Au fost multe încercări de a captura acest crocodil bătrân de 68 de ani pe parcursul decadelor care au urmat. Pentru a dovedi acest lucru, se aduc în discuție cicatricile de la cel puțin trei răni de gloanțe din partea vânătorilor care l-au ratat și a celor care au încercat să-l captureze. În timp ce toate încercările de a-l ține sub cheie au eșuat, un documentar TV din 2004, "Capturarea crocodilului ucigaș", a surprins eșecul lor pe cameră, potrivit Unilad.

Toate încercările de capturare a crocodilului au eșuat

Sub conducerea vânătorului de crocodili francez Patrice Faye, echipa a amplasat o capcană uriașă plină de momeală și a așteptat ca Gustave să intre în ea, dar acesta nu a făcut-o niciodată. În schimb, părea că a înțeles eforturile lor de a-l prinde în capcană, iar încercările ulterioare de a amplasa capcane au reușit doar să prindă crocodili mai mici. În cele din urmă, echipa de vânători a făcut un ultim efort de a-l captura, amplasând o cușcă uriașă cu animale vii în interior, sperând că prada vie îl va păcăli în cele din urmă să intre în ea. Într-o noapte întunecată și furtunoasă, când vânătorii au verificat colivia și au descoperit că capra pe care au legat-o înăuntru dispăruse, iar capcana fusese trasă în apă, aceștia au realizat că pierduseră din nou în fața lui Gustav Crocodilul.

A fost tema glumelor pe internet

Faye a petrecut ani studiindu-l pe Gustave, descriindu-l în 2002 la BBC ca fiind „de trei ori mai mare decât alți crocodili din Burundi” și „foarte periculos”.

A mai afirmat la acea vreme că uciderea crocodilului ar trebui să fie „exclusă din discuție” și a remarcat că Gustave este cel mai periculos atunci când părăsește insula sa pentru a-și găsi o parteneră, presupunând că mănâncă oameni pe drum. Mulți au fost profund impresionați de Gustave, în special în ceea ce privește dimensiunile sale masive și abilitatea sa de a supraviețui mai multor încercări de a-l ucide sau captura.

Alții au glumit prin a spune că mai puține persoane ar putea fi mâncate de Gustave dacă ar exista semne de „interzis înotul” în jurul habitatului său, în timp ce alții au făcut glume cu imensul crocodil care probabil „îl mănâncă pe tipul care ar pune semnele”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: International
Tagurile articolului: bbc  burundi  crocodil  documentar  gustave 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel