Cum poți face maioneză de post din pufuleți. Rețetă simplă și ușor de făcut
Data publicării:
Află cum poți face maioneză de post din pufuleți! 

Pufuleții sunt un snack popular și apreciat de mulți oameni, în special de copii, datorită texturii lor crocante și aromei plăcute. Aceștia sunt adesea consumați ca o gustare rapidă. Deși pufuleții nu sunt cunoscuți pentru valoarea lor nutritivă, mulți oameni îi savurează din când în când din plăcere sau ca o alternativă la alte gustări mai sărate sau mai grase.

Mulți oameni adaugă pufuleți în diverse rețete pentru a le oferi o textură crocantă și o aromă interesantă, fapt care poate aduce un plus de interes și de gust preparatelor. De exemplu, bucătăreasa Gina Bradea a postat pe contul de TikTok un videoclip în care ne învață cum să facem maioneză din pufuleți. 

„Maioneză de post din pufuleți, simplă, ușor de făcut și cu un gust aproape identic cu cel al maionezei clasice.", a spus bucătăreasa Gina Bradea. 

Vezi rețeta în video: 

 

 

@ginabradea Maioneza de pufuleti? Da! O maioneza de post gustoasa si care se face foarte usor. Reteta noua, completa o gasiti pe blogul meu. #ginabradea ♬ original sound - Gina Bradea Oficial

 

Rețetă de maioneză clasică 

Ingrediente:

2 gălbenușuri de ou

1 linguriță de muștar Dijon (opțional)

1 linguriță de oțet de vin sau suc de lămâie

200 ml de ulei vegetal (de exemplu, ulei de floarea-soarelui sau ulei de rapiță)

Sare și piper după gust

 

Instrucțiuni:

Într-un bol, pune gălbenușurile de ou, muștarul (dacă folosești), oțetul de vin sau suc de lămâie și o linguriță de apă.

Amestecă bine ingredientele folosind un mixer manual sau cu ajutorul unui tel, până când compoziția devine omogenă.

Acum, începe să adaugi uleiul treptat, în timp ce amesteci încontinuu. Este important să adaugi uleiul foarte încet la început pentru a permite formarea emulsiei. Poți începe cu câteva picături de ulei și apoi să adaugi în fir subțire.

Continuă să amesteci și să adaugi uleiul până când maioneza începe să se îngroașe și să devină cremoasă.

După ce ai adăugat tot uleiul și ai obținut o consistență dorită, adaugă sare și piper după gust și amestecă bine.

Poți ajusta consistența sau aromele adăugând mai mult oțet sau muștar, dacă este necesar.

Maioneza este acum gata de servit sau de folosit ca bază pentru alte sosuri și dressing-uri. Poți păstra maioneza în frigider timp de câteva zile într-un recipient sigilat.

Este important să lucrezi în condiții igienice și să folosești ouă proaspete pentru a preveni riscul de contaminare bacteriană. Dacă dorești, poți adăuga și alte ingrediente pentru a personaliza gustul maionezei, cum ar fi usturoi tocat fin, ierburi proaspete sau condimente preferate.

 

VEZI ȘI: Viorel Teacă, fost polițist: Așa aflați cine vă ascultă telefonul. Iată codul secret!:

https://www.spectacola.ro/viorel-teaca-fost-politist-asa-aflati-cine-va-asculta-telefonul-iata-codul-secret_38002.html

 

VEZI ȘI: De ce a crescut dramatic cancerul la tineri. Dr. Tudor Ciuhodaru: E o ipoteză pe care aș lansa-o:

https://www.spectacola.ro/de-ce-a-crescut-dramatic-cancerul-la-tineri-dr-tudor-ciuhodaru-e-o-ipoteza-pe-care-as-lansa-o_38008.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Elena Aurel
Categorie: Stiri



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Ce afecțiune are fiica Oanei Roman. Vedeta este revoltată: „Niciun doctor nu și-a dat seama”

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut




pixel