„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
Mâncarea italienească are un gust deosebit, iar oricine a pășit într-un astfel de restaurant știe despre ce e vorba. Totuși, există câteva trucuri pe care toți bucătarii din această țară le folosesc, astfel încât îi ajută în obținerea preparatului perfect. Acestea nu sunt foarte complicate, iar dacă le urmeazi poți prepara pastele italienești chiar în propria bucătărie, potrivit eatthis.com
"Multe dintre mâncărurile noastre sunt gătite cu pătrunjel, busuioc și oregano. Când eram copil, mâncam mentă proaspătă din grădina bunicului meu. Pe măsură ce am crescut, am aflat cât de sănătoase sunt ierburile proaspete și am început să le folosesc în cel puțin o masă pe zi.
Ierburile și condimentele pe care le folosesc pot ajuta la crearea unor arome etnice distincte în mâncarea mea. Rețeta de jackfruit pe care o prezentăm folosește busuioc, pe care eu îl încorporez la mâncărurile italiene, dar înlocuind busuiocul cu coriandru și adăugând alte câteva condimente, cum ar fi pudra de chili și chimenul, atunci jackfruit-ul devine carne tocată în stil mexican sau sofritas.", spune Chef Anthony Spino, bucătar italian.
"Mulți oameni cred că, pentru a reuși în bucătăria italiană, trebuie să folosești mai multe arome și ingrediente diferite atunci când creezi un fel de mâncare. Eu am avut mult mai mult succes însă luând unul sau două ingrediente sau arome și făcându-le cu adevărat vedeta sau punctul central al felului de mâncare. Este important să ai încredere în a găti așa cum gătesc italienii, ceea ce înseamnă să lași unele ingrediente pe dinafară.", a continuat bucătarul chef.
"Personal, am descoperit că este vital să ai la îndemână anumite ingrediente atunci când gătești în acest gen, cum ar fi uleiul de măsline, oțetul balsamic și orezul unic Arborio care este folosit pentru a crea preparatele noastre preferate de risotto", spune Chef Tony.
"O concepție greșită comună este că atunci când gătești în stil italian trebuie să folosești o tonă de usturoi. De fapt, veți găsi puțin sau deloc usturoi folosit în acestea. În cazul gătitului italian, aromele sunt subtile și nu trebuie întotdeauna să copleșească un fel de mâncare.", a continuat el.
"Când gătiți paste pentru o familie mare sau un grup mare, asigurați-vă că aveți o tigaie suficient de mare.Pentru o jumătate de kilogram de paste sau mai mult, întotdeauna apelez la tigaia mea mare de 14 inci, astfel încât să știu că există suficient spațiu pentru ca toate pastele să se căsătorească cu sosul fără să se verse.", a continuat bucătarul.
Mâncatul pastelor prea fierte și moi nu este o experiență plăcută și trebuie pe cât posibil evitată. Scoateți pastele din apă cu aproximativ 90% înainte de a termina de gătit și ele se vor termina de gătit în sos.
Chiar dacă multe rețete spun să adăugați condimentele și ierburile proaspete la finalul gătitului, bucătarii chefi recomandă să procedați total invers.
"Când fac sosuri sau supe, pun întotdeauna condimentele și ierburile proaspete la început, împreună cu uleiul sau untul, pentru a obține un produs superior", spune Chef Salvatore.
Vorbind de apă, bucătarii chefi cred foarte mult în folosirea ei pentru a îmbogăți textura sosului pentru paste. Apa pentru paste conține tot amidonul necesar pentru a face sosul de paste mătăsos și neted. Adăugați o cantitate mică în sosul și amestecați pentru a se îngroșa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Homepage
Tagurile articolului: bucataria italieneasca mancare sfatrui
Consumul de apă, un gest atât...
Consumul de apă, un gest atât...