Cum să gătești pastele ca în restaurantele italienești. Trucurile pe care bucătarii nu vor să le știi
Data actualizării:
Data publicării:
Există câteva trucuri care te vor ajuta să gătești pastele în același stil ca în restaurantele italienești.

Mâncarea italienească are un gust deosebit, iar oricine a pășit într-un astfel de restaurant știe despre ce e vorba. Totuși, există câteva trucuri pe care toți bucătarii din această țară le folosesc, astfel încât îi ajută în obținerea preparatului perfect. Acestea nu sunt foarte complicate, iar dacă le urmeazi poți prepara pastele italienești chiar în propria bucătărie, potrivit eatthis.com

1. Folosește ierburi proaspete

"Multe dintre mâncărurile noastre sunt gătite cu pătrunjel, busuioc și oregano. Când eram copil, mâncam mentă proaspătă din grădina bunicului meu. Pe măsură ce am crescut, am aflat cât de sănătoase sunt ierburile proaspete și am început să le folosesc în cel puțin o masă pe zi.

Ierburile și condimentele pe care le folosesc pot ajuta la crearea unor arome etnice distincte în mâncarea mea. Rețeta de jackfruit pe care o prezentăm folosește busuioc, pe care eu îl încorporez la mâncărurile italiene, dar înlocuind busuiocul cu coriandru și adăugând alte câteva condimente, cum ar fi pudra de chili și chimenul, atunci jackfruit-ul devine carne tocată în stil mexican sau sofritas.", spune Chef Anthony Spino, bucătar italian.

2. Scoate în evidență doar una sau două arome

"Mulți oameni cred că, pentru a reuși în bucătăria italiană, trebuie să folosești mai multe arome și ingrediente diferite atunci când creezi un fel de mâncare. Eu am avut mult mai mult succes însă luând unul sau două ingrediente sau arome și făcându-le cu adevărat vedeta sau punctul central al felului de mâncare. Este important să ai încredere în a găti așa cum gătesc italienii, ceea ce înseamnă să lași unele ingrediente pe dinafară.", a continuat bucătarul chef.

3. Trebuie să ai la îndemână cele mai cunoscute ingrediente

"Personal, am descoperit că este vital să ai la îndemână anumite ingrediente atunci când gătești în acest gen, cum ar fi uleiul de măsline, oțetul balsamic și orezul unic Arborio care este folosit pentru a crea preparatele noastre preferate de risotto", spune Chef Tony.

4. Nu exagera cu usturoiul

"O concepție greșită comună este că atunci când gătești în stil italian trebuie să folosești o tonă de usturoi. De fapt, veți găsi puțin sau deloc usturoi folosit în acestea. În cazul gătitului italian, aromele sunt subtile și nu trebuie întotdeauna să copleșească un fel de mâncare.", a continuat el.

5. Folosește o tigaie de dimensiuni adecvate

"Când gătiți paste pentru o familie mare sau un grup mare, asigurați-vă că aveți o tigaie suficient de mare.Pentru o jumătate de kilogram de paste sau mai mult, întotdeauna apelez la tigaia mea mare de 14 inci, astfel încât să știu că există suficient spațiu pentru ca toate pastele să se căsătorească cu sosul fără să se verse.", a continuat bucătarul.

6. Lasă pastele al dente

Mâncatul pastelor prea fierte și moi nu este o experiență plăcută și trebuie pe cât posibil evitată. Scoateți pastele din apă cu aproximativ 90% înainte de a termina de gătit și ele se vor termina de gătit în sos.

7. Adaugă la început condimentele împreună cu uleiul

Chiar dacă multe rețete spun să adăugați condimentele și ierburile proaspete la finalul gătitului, bucătarii chefi recomandă să procedați total invers.

"Când fac sosuri sau supe, pun întotdeauna condimentele și ierburile proaspete la început, împreună cu uleiul sau untul, pentru a obține un produs superior", spune Chef Salvatore. 

8. Nu arunca apa de la paste

Vorbind de apă, bucătarii chefi cred foarte mult în folosirea ei pentru a îmbogăți textura sosului pentru paste. Apa pentru paste conține tot amidonul necesar pentru a face sosul de paste mătăsos și neted. Adăugați o cantitate mică în sosul și amestecați pentru a se îngroșa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Homepage
Tagurile articolului: bucataria italieneasca  mancare  sfatrui 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori




pixel