Cum se justifică studiul obligatoriu al Bibliei în SUA: Este o piatră de temelie istorică și culturală indispensabilă
Data actualizării:
Data publicării:
Superintendentul de stat din Oklahoma anunță că toate școlile trebuie să includă Biblia și Cele Zece Porunci în programele lor de studiu.    

Toate școlile din Oklahoma sunt obligate să includă Biblia și Cele Zece Porunci în programele lor de studiu, începând cu efect imediat, a anunțat șeful educației statului într-o notă internă joi.

În cadrul unei ședințe a Consiliului de Educație al Statului, Ryan Walters, Superintendentul de Instrucție Publică al Statului Oklahoma, a declarat că Biblia este "unul dintre cele mai fundamentale documente folosite pentru Constituție și nașterea țării noastre".

"Este clar pentru noi că în standardele academice din Oklahoma, în conformitate cu Titlul 70, Biblia este un document istoric necesar pentru a-i învăța pe copiii noștri despre istoria acestei țări, pentru a avea o înțelegere completă a civilizației occidentale, pentru a înțelege baza sistemului nostru legal", a spus Walters.

Fiecare sală de clasă din stat, începând cu clasele a 5-a până la a 12-a, trebuie să aibă o Biblie și toți profesorii trebuie să predea din Biblie în clasă, a adăugat Walters.

Memorandumul din Oklahoma urmează unei legi adoptate în Louisiana pe 19 iunie, care cere ca toate sălile de clasă publice să afișeze Cele Zece Porunci. Un grup de părinți din Louisiana și organizații pentru drepturile civile au dat în judecată statul din cauza noii legi, argumentând că aceasta încalcă atât precedentul Curții Supreme a SUA, cât și Primul Amendament.

Directivele din Oklahoma "sunt în conformitate cu standardele educaționale aprobate în jurul lunii mai 2019, cu care toate districtele trebuie să se conformeze", conform unui comunicat de presă.

"Biblia este o piatră de temelie istorică și culturală indispensabilă", a mai spus Walters în comunicat. "Fără cunoștințe de bază despre ea, elevii din Oklahoma nu pot contextualiza corect fundamentul națiunii noastre. Aceasta nu este doar o direcție educațională, ci și un pas crucial în asigurarea înțelegerii valorilor de bază și contextului istoric al țării noastre."

Alianța Interconfesională, o organizație națională care caută să protejeze libertățile religioase, a declarat pentru CNN joi: "Aceasta este o coerciție religioasă flagrantă care nu ar trebui să aibă absolut niciun loc în școlile publice - în Oklahoma sau în orice alt stat."

"Libertatea religioasă reală înseamnă asigurarea faptului că nicio grupare religioasă nu poate impune punctul său de vedere tuturor americanilor. O majoritate covârșitoare a persoanelor de credință din țara noastră respinge aceste eforturi periculoase și intimidante de a impune o agendă naționalistă creștină în școlile noastre, în instanțele noastre și în guvernul nostru", se arată în declarația lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel