Cum se poate schimba viața Danei Roba, după lovitura la cap. Medicul Tudor Ciuhodaru explică: "Pronosticul rămâne unul rezervat"
Data publicării:
Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat cum se poate schimba viața Danei Roba, după ce a fost lovită în cap cu un ciocan, de către soțul ei. 

Dana Roba a ajuns de urgență pe masa de operație, după ce a fost lovită în cap de către soțul ei cu un ciocan.  Fosta iubită a lui Nicolae Guță a stat în operație peste 9 ore, iar medicii sunt rezervați în privința stării de sănătate a acesteia. 

Cum se poate schimba viața Danei Roba, după lovitura la cap

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat ce presupun fisurile la nivelul cutiei craniene, dar mai ales ce se întâmplă în viața pacienților după vindecare. Acesta a mărturisit că este o zona extrem de sensibilă, motiv pentru care toți oamenii trebuie să fie atenți, chiar și atunci când loviturile la nivelul capului sunt minore. Totodată, medicul susține că leziunile la nivelul capului pot schimba cu totul viața unui pacient. 

"Orice traumatism craniocerebral, aparent chiar minor, trebuie tratat cu maximă importanță. Chiar dacă leziunile superficiale nu indică neapărat o severitate, s-ar putea ca în spatele acestui traumatism să existe multiple probleme: contuzii, hemoragie, locomoții. Făcute într-un spațiu închis, care este practic cutia craniană, pot conduce la numeroase complicații. Niciodată nu trebuie să fie neglijat un traumatism craniocerebral.

Fără discuții că un pacient care ajunge în comă cu un traumatism craniocerebral are nevoie de intervenție chirurgicală cu monitorizare, terapie intensivă și pronosticul rămâne rezervat în aceste situații pentru că sunt și factorii care țin de leziune, dar și infecțiile, hemoragiile care pot îngreuna pronosticul și depinde, evident, și se starea generală a pacientului", a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, pentru WOWbiz.ro.

„Pot apărea în general de la tulburări de sensibilitate, până la leziunile de lob frontal”

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat că pacienții pot suferi tulburări de sensibilitate, până la leziunile de lob frontal, dar și modificări de comportament.

"Depinde foarte mult de zona, de durata și de tipul traumatismului. Pot apărea în general de la tulburări de sensibilitate, până la leziunile de lob frontal și la caracteristicile care ne definesc pe noi ca ființe umane, modul în care ne integrăm în familie, în comunitate. Sunt pacienți care după astfel de traumatisme prezintă modificări de comportament evidente și de multe ori latura umană nu mai este la fel ca înainte.

Pe de altă parte, să nu uităm că sunt frecvente, după astfel de traumatisme, tulburările motorii, de sensibilitate, aceste complicații post-traumatice care au consecințe asupra vieții pe termen lung", a mai precizat medicul Tudor Ciuhodaru, pentru WOWbiz.ro.

Nicolae Guță, primele declarații după ce Dana Roba, fosta lui iubită, a fost bătută crunt de soț

„Sincer, îmi pare rău. Dacă s-a ajuns la agresiune fizică nu este bine! Mai ales dacă au copii, Doamne ferește! Sunt cei mai afectați. Si ei sunt într-un fel, dar mai ales celor mici nu le este ușor. Nu este bine să îți pară bine de răul nimănui. Probabil că sunt puncte de vedere diferite, orgolii, sau fiecare are părerile lui și s-a ajuns unde s-a ajuns', a transmis manelistul, la Antena Stars.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   dana roba  sănătate  tudor ciuhodaru 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel