Cum se poate schimba viața Danei Roba, după lovitura la cap. Medicul Tudor Ciuhodaru explică: "Pronosticul rămâne unul rezervat"
Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat cum se poate schimba viața Danei Roba, după ce a fost lovită în cap cu un ciocan, de către soțul ei. 

Dana Roba a ajuns de urgență pe masa de operație, după ce a fost lovită în cap de către soțul ei cu un ciocan.  Fosta iubită a lui Nicolae Guță a stat în operație peste 9 ore, iar medicii sunt rezervați în privința stării de sănătate a acesteia. 

Cum se poate schimba viața Danei Roba, după lovitura la cap

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat ce presupun fisurile la nivelul cutiei craniene, dar mai ales ce se întâmplă în viața pacienților după vindecare. Acesta a mărturisit că este o zona extrem de sensibilă, motiv pentru care toți oamenii trebuie să fie atenți, chiar și atunci când loviturile la nivelul capului sunt minore. Totodată, medicul susține că leziunile la nivelul capului pot schimba cu totul viața unui pacient. 

"Orice traumatism craniocerebral, aparent chiar minor, trebuie tratat cu maximă importanță. Chiar dacă leziunile superficiale nu indică neapărat o severitate, s-ar putea ca în spatele acestui traumatism să existe multiple probleme: contuzii, hemoragie, locomoții. Făcute într-un spațiu închis, care este practic cutia craniană, pot conduce la numeroase complicații. Niciodată nu trebuie să fie neglijat un traumatism craniocerebral.

Fără discuții că un pacient care ajunge în comă cu un traumatism craniocerebral are nevoie de intervenție chirurgicală cu monitorizare, terapie intensivă și pronosticul rămâne rezervat în aceste situații pentru că sunt și factorii care țin de leziune, dar și infecțiile, hemoragiile care pot îngreuna pronosticul și depinde, evident, și se starea generală a pacientului", a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, pentru WOWbiz.ro.

„Pot apărea în general de la tulburări de sensibilitate, până la leziunile de lob frontal”

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat că pacienții pot suferi tulburări de sensibilitate, până la leziunile de lob frontal, dar și modificări de comportament.

"Depinde foarte mult de zona, de durata și de tipul traumatismului. Pot apărea în general de la tulburări de sensibilitate, până la leziunile de lob frontal și la caracteristicile care ne definesc pe noi ca ființe umane, modul în care ne integrăm în familie, în comunitate. Sunt pacienți care după astfel de traumatisme prezintă modificări de comportament evidente și de multe ori latura umană nu mai este la fel ca înainte.

Pe de altă parte, să nu uităm că sunt frecvente, după astfel de traumatisme, tulburările motorii, de sensibilitate, aceste complicații post-traumatice care au consecințe asupra vieții pe termen lung", a mai precizat medicul Tudor Ciuhodaru, pentru WOWbiz.ro.

Nicolae Guță, primele declarații după ce Dana Roba, fosta lui iubită, a fost bătută crunt de soț

„Sincer, îmi pare rău. Dacă s-a ajuns la agresiune fizică nu este bine! Mai ales dacă au copii, Doamne ferește! Sunt cei mai afectați. Si ei sunt într-un fel, dar mai ales celor mici nu le este ușor. Nu este bine să îți pară bine de răul nimănui. Probabil că sunt puncte de vedere diferite, orgolii, sau fiecare are părerile lui și s-a ajuns unde s-a ajuns', a transmis manelistul, la Antena Stars.

Data: 07 iun 2023, 17:46
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   dana roba  sănătate  tudor ciuhodaru 

Ce poate manifesta fiecare semn zodiacal pe 5 octombrie 2023

Îmbrățișați un sentiment de recunoștință în timp ce...


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

Sursa foto: unsplash, autor Jonathan Borba

Semnele zodiacale care se întorc la fostul iubit, pe 4 octombrie 2023. Își doresc împăcarea

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: Teo Trandafir și Cristi Brancu/ captură TV/ colaj foto Spectacola

Cristi Brancu, motivul pentru care nu s-a suportat Teo Trandafir. Cei doi nu și-au vorbit timp de 20 de ani: „Relația noastră a început prost”HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...