Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți
Data publicării:
Busu a spus la ce temperaturi să ne așteptăm zilele următoare.

Gata cu temperaturile de vară! În cadrul emisiunii „La Măruță” de pe Pro TV, Busu a anunțat că în următoarele patru zile, vremea în România va cunoaște o răcire semnificativă. Până marți, prognoza meteo indică valori termice mai scăzute și precipitații în diverse regiuni ale țării. Vântul va prezenta intensificări, în special în partea estică a țării, iar temperaturile vor fi mai apropiate de valorile normale pentru mijlocul lunii octombrie.

Sâmbătă

Sâmbătă, vremea va fi în răcire accentuată, cu maxime ce nu vor depăși 23 de grade Celsius. În sud, temperaturile vor fi mai ridicate, însă vor varia între 13 și 23 de grade. Ploile vor domina ziua, cu reprize continue, iar cantitățile de apă vor ajunge până la 10-15 litri pe metru pătrat. Precipitațiile vor afecta Dobrogea, Muntenia, estul Olteniei, Transilvania și Moldova. În celelalte regiuni, vremea va fi predominant însorită. Vântul va avea intensificări, în special în Moldova, Dobrogea și Muntenia, unde rafalele pot depăși 55 de kilometri pe oră, motiv pentru care s-a emis o avertizare de vânt puternic.

„Sâmbătă, vremea este în răcire. Vineri am mai avut 29-30 de grade Celsius, dar sâmbătă nu se înregistrează mai mult de 23 de grade. Maximele vor fi cele mai ridicate în sud, dar avem de la 13 la 23 de grade, nu mai avem de la 19 la 29-30 de grade Celsius.

Va ploua aproape toată ziua. Vor fi mai multe reprize de ploaie. Avem și cantități de apă, 10-15 litri pe metru pătrat. Plouă în Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei, poate și în Transilvania și Moldova, dar ploile vor fi mai slabe, iar în restul zonelor va fi soare.

Vântul bate cam nervos, slab-moderat, dar are intensificări pe partea estică, unde ajunge la 45 de kilometri pe oră. În Moldova, în zona Dobrogei și în zona Munteniei, rafalele depășesc 55 de kilometri pe oră și de aceea s-a emis un cod de vânt în aceste zone”, a spus Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Duminică

Duminică, vremea va fi în general frumoasă. Temperaturile vor oscila între 15 și 23 de grade Celsius, fiind apropiate de normalul perioadei. Spre seară și pe parcursul nopții, cerul se va înnora ușor în vest, centru și nord, unde pot apărea ploi slabe, în special în Maramureș, Banat, Crișana, Transilvania și nord-estul Moldovei.

„Duminică, vremea va fi în general frumoasă. Temperaturile vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade Celsius, aproape de normalul perioadei. Se mai înnorează puțin seara și noaptea în vest, centru și nord. Poate să plouă foarte slab prin Maramureș, Banat, Crișana, Transilvania și nord-estul Moldovei”, a precizat Busu.

Luni

Luni, se așteaptă un cer variabil, cu unele înnorări temporare și posibilitatea de ploi slabe, izolate, în special în nordul și nord-vestul țării. Temperaturile vor varia între 19 și 23 de grade Celsius, menținându-se în limite normale pentru această perioadă.

„Luni avem cer variabil, cu ceva înnorări din când în când, izolat pot fi și niște ploi slabe în partea nordică, nord-vestică a țării. Temperaturile vor fi cuprinse între 19 și 23 de grade Celsius”, a declarat Busu.

Marți

Marți, vremea va continua să fie apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 11 și 21 de grade Celsius. De asemenea, vor apărea ploi slabe în partea de nord, centru și nord-estul țării.

„În ziua de marți avem temperaturi apropiate de normalul perioadei pentru mijlocul lunii octombrie. Avem temperaturi cuprinse între 11 și 21 de grade Celsius. Ne-am aștepta să fie mai cald. Lumea s-ar aștepta la 25 de grade, dar nu. Cam 21 de grade este temperatura maximă normală la nivel național Vom avea ploi foarte slabe prin partea nordică, centru și nord-est”, a mai spus Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vremea

Jupiter Retrograd 2024: Care sunt cele mai afectate zodii

Jupiter retrograd a început pe 9 octombrie și se...



Sursă foto: Instagram/Mario Fresh. Sursă foto: Instagram/Alexia Eram

Mario Fresh confirmă despărțirea de Alexia Eram, după opt ani de relație: „A fost o decizie dificilă”. În ce relații sunt acum cei doi

Captură video: YouTube/La Măruță. Alexia Eram și Mario Fresh/foto Instagram

Alexia Eram, poză cu un bărbat celebru, la Paris. Ce au comentat Andreea Esca și Inna - Foto

Captură video: YouTube/Cancan

Ce relație are, de fapt, Lora cu socrii ei. Artista a spus-o chiar în ziua nunții: „Nu se opresc niciodată”

Monica Bârlădeanu, foto Instagram

Cât au costat rochiile de mireasă purtate de Monica Bârlădeanu la nunta de lux cu Valeriu Gheorghiță - Foto în articol

Sursă foto: Captură foto Instagram Gina și Oana Matache

Gina Matache, mărturisiri emoționante despre divorțul fiice sale, Oana: „Nu mă așteptam. Am învățat să nu mă mai bag”

Pepe, Raluca Pastramă, captură video Youtube, Xtra Night Show

Pepe și Raluca Pastramă s-au întâlnit în sala de judecată. Ce acuzații i-a adus fosta soție

Sursă foto: Captură foto Instagram Mario Fresh

Cu cine a plecat Mario Fresh în vacanță, după despărțirea de Alexia Eram. Artistul se distrează în Dubai

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Alocația fiicei Oanei Roman, virată într-un cont deschis de Marius Elisei. Vedeta nu are acces la bani: „Aștept să văd...”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Mama lui Jador nu s-a abținut! Cum a reacționat după ce a văzut imaginile cu Oana Ciocan la restaurant cu un alt bărbat / Foto

Captură video: TikTok/Jador

Jador și Oana Ciocan se căsătoresc! Când va avea loc marele eveniment și cine sunt nașii: „Mă însor cu ea! Am știut din prima zi că o să fie nevasta mea” / Video

Captură video: YouTube/JORGE OFFICIAL. Captură video: YouTube/Jador

Cine este, de fapt, bărbatul cu care s-a văzut Oana Ciocan la restaurant. Jador îl cunoștea de mulți ani: „Fix la cine nu te aștepți. Am zis că îl omor”

Captură video: YouTube/Xtra Night Show

Reacția lui Cătălin Botezatu, după ce Dan Capatos l-a întrebat despre copiii săi. Mara Bănică l-a provocat să dezvăluie numărul exact




Nouă alertă ANM! Unde plouă până luni dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...

pixel