„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
"Pentru clădirile făcute în timpul comunismului, partea bună este că sunt vreo 5 proiecte mari şi late. Odată ce vii cu o echipă de specialişti care să facă o proiectare a unei intervenții, foarte uşor îţi dai seama ce s-a întâmplat, unde s-a întâmplat. Partea bună... Ne dădea exemplu specialistul blocurile de pe Mihai Bravu cu mai multe etaje de apartamente şi parterul comercial. Parterul, cu alt regim de înălţime, altfel construit. La acest tip de cutremur, specialiştii spun că avem marele pericol ca aceste partere să colapseze, ducând la toate celelalte etaje o mişcare de cădere.
Puterea stâlpilor de rezistenţă, care ar putea să preia din capacitate, va fi testată pentru a vedea dacă vor ajunge să fie o cutie de conservă sau vor putea să ţină clădirea în integralitate. La aceste partere, se poate veni cu o soluţie de întărire prin grinzi de oţel, inclusiv încrucişate. Odată ce ai stabilit care este metoda, vii în replică şi începi să iei blocuri unul după altul, să faci lucrarea aceasta începând din vara aceasta", a spus Ștefan Pălărie, în emisiunea Ce se întâmplă, cu Răzvan Dumitrescu, de la DCNews TV.
Cu alte cuvinte, blocurile care lasă spații goale la parter, în vederea închirierii pentru spații comerciale, au marele risc de a pica, neavând susținerea conformă. Asupra acestora se poate interveni prin acțiuni specifice de întărire.
Citește continuarea pe DC NEWS
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Stiri
Tagurile articolului: cutremur romania
Consumul de apă, un gest atât...
Consumul de apă, un gest atât...