Damian Drăghici, mărturisiri dureroase: „Nimeni în familie nu e mândru de mine. Mi s-a spus că n-o să fac nimic”
Data actualizării:
Data publicării:
A cântat pe cele mai mari scene ale lumii cu nume importante ale muzicii internationale şi de fiecare dată a ridicat sala în picioare. Damian Drăghici vorbește despre drama care îl urmărește și azi. 

„Bunicii m-au crescut. Pe mama am cunoscut-o acum un an, iar pe tata nu cred că l-am făcut niciodată fericit, nu l-am mulțumit, în general, nimeni în familie nu e mândru de mine, lucru care m-a deranjat și de asta nu m-am oprit să încerc să dovedesc. Întotdeauna mă gândesc că nu am făcut nimic în viață, mi s-a spus întotdeauna n-o să faci nimic, o să te bată râsul... Când ți se spune că nu o să faci nimic, sunt vorbe pe care ți le spui, mai târziu, tu”, a spus artistul în emisiunea „Rețeaua de idoli”, de la TVR2.

Născut într-o familie de muzicieni, Damian Drăghici a început să învețe naiul la vârsta de 10 ani, după ce cântase la diferite instrumente de la vârsta de 3 ani.


A fugit din România la 18 ani, prin Iugoslavia, ajungând ulterior în Grecia. După ce a cântat o vreme pe străzi și cluburi, a fost descoperit de subsidiara olandeză a firmei Sony Music, care i-a oferit șansa să înregistreze. După o audiție ce a avut loc la Atena, i-a fost oferită o bursă integrală la Colegiul de Muzică Berklee, din Boston. La Berklee, nefiind niciun profesor de nai cu care să poată studia, a studiat cu profesorul de saxofon George Garzone.
A locuit în Los Angeles, are 20 albume înregistrate și a participat ca invitat pe un album care a câștigat un Premiu Grammy, anume albumul „Silver Solstice”, al formației Paul Winter Consort, în 2006.

„Damian Draghici a ajuns în SUA la 27 de ani, exact pe 31 august, seara în care murise Prințesa Diana. A intrat acolo ca în filmele străine, nu înțelegea nimic. Spiritul lui, pe care îl are și acum la 50 de ani, l-a făcut să se adapteze. La un moment dat, erau toți într-un cerc să spargă gheața și erau copii de 19 ani, americani cu curaj și cu putere. El, Damian, era doar introvertit, rrom crescut în România. Acela a fost momentul în care și-a zis „Cum aș putea fi ca ei?”. Uitase ce făcuse până la 27 de ani în fața acestui curaj care nu face parte din cultura noastră", povestește Irina Păcurariu, realizatoarea „Rețeaua de idoli”.

În luna martie, în pandemie, artistul a scos oamenii la ferestre cu naiul său, susținând un concert în balconul casei sale.

„Damian Drăghici: Cred că în perioada pandemiei am ajuns într-un loc în care fugim de noi în fiecare zi - de asta divorțuri, separări.  În următoarea viață, dacă ar fi să mă întorc și să îmi aleg o meserie nobilă, aș vrea să fiu doctor. Nu există lucru mai nobil... aparent artiștii se dăruiesc altora, dar noi suntem egoiști”, a mai spus artistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: damian draghici  irina pacurariu  muzica  nai 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”




pixel