Dan Chişu lansează oficial ''5 Minute'', un film inspirat din fapte reale
Data publicării:
Filmul "5 Minute", în regia lui Dan Chişu, va fi lansat oficial în România pe 20 noiembrie, urmând să fie proiectat în şase cinematografe din ţară.

Pelicula, inspirată din fapte reale, va putea fi văzută la Cinema Luceafărul din Vulcan, judeţul Hunedoara, Cinema 3D - Casa de Cultură Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, Cinema 3D Luna - Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, Cinema 3D Victoria - Petroşani, judeţul Gorj, Cinema Călimani - Topliţa, judeţul Harghita, şi Casa de cultură (Cinema 3D) Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin.

 

Restul premierelor vor fi programate în funcţie de evoluţia legislativă referitoare la pandemia de COVID-19 şi limitările generate de aceasta.

"5 Minute" va beneficia de o avanpremieră online pe 19 noiembrie, disponibilă în intervalul orar 19,00 - 23,59, pe platforma Cinema Elvire Popesco, în cadrul seriei "Elvire chez vous". Biletele pot fi achiziţionate pe portalul Eventbook. Proiecţia va fi însoţită de o discuţie (Q&A) cu echipa filmului. Regizorul şi scenaristul Dan Chişu şi actorii Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu, Adrian Titieni şi Emanuel Pârvu vor interacţiona live cu publicul, într-o sesiune moderată de jurnalista Laura Muşat, notează Agerpres. 

Potrivit prezentării peliculei, într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea proiecţiei, câţiva spectatori se ridică şi intră într-o altercaţie violentă cu membrii comunităţii LGBT prezenţi în sală. Presa acuză Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului, în urma căruia un tânăr este rănit şi ajunge la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acţiunea de la cinematograf, printr-o investigaţie făcută de Liliana Calomfir, o tânără jurnalistă.

Drama îi are în distribuţie pe Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu, Adrian Titieni, Emanuel Pârvu, Gabi Huian şi Aida Economu.
Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu, montajul de Letiţia Ştefănescu, sunetul de Marius Leftărache, scenografia de Gina Călin, costumele de Adina Bucur, machiajul de Dana Roşeanu, coafura de Manuela Simionescu. Producător este Anamaria Antoci.

Pelicula "5 Minute" a avut premiera internaţională în octombrie 2019, în cadrul competiţiei oficiale a celei de-a XXXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia. Pe parcursul acestui an, filmul a fost nominalizat şi invitat la mai multe festivaluri şi proiecţii speciale - Transilvania International Film Festival - TIFF, Anonimul, Zilele Filmului Românesc de la Chişinău, Serile Filmului Românesc de la Iaşi, Noaptea Albă a Filmului Românesc, Cinema sub Clar de lună.

 


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: 5 minute  dan chisu  film  lansare  premiera 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel