Dan Negru desființează emisiunile din România: „Showuri de umilință. Câștigurile financiare încă sunt uriașe”
Dan Negru și-a exprimat opinia despre emisiunile de divertisment de la noi din țară. 

Dan Negru este unul dintre cei mai renumiți prezentatori de televiziune de la noi din țară, lucru care nu mai este un secret pentru nimeni. Tocmai din acest motiv, celebrul om de televiziune nu s-a ascuns niciodată de la a-și face publice opiniile pe rețelele de socializare, cu privire la anumite nereguli pe care le-a observat în ultima vreme pe micile ecrane. De data aceasta, în vizorul bărbatului au intrat reality show-urile, care nu menite decât să umilească concurenții, susține Dan Negru. Acesta spune că producătorii vor căuta întotdeauna la cei care se aventurează într-o astfel de competiție povești cât mai dramatice, conflicte, care să alimenteze publicul de acasă și să-l determină să urmărească în continuare emisiunea. 

„Văd multe reality-showuri la tv românești. Știu cu ce se mănâncă, nu doar că le-am prezentat, dar am și creat unul care s-a difuzat la tv... În culisele televiziunii ele sunt numite "humiliation shows" (showuri de umilință) pentru că într-un reality show nu alegerea câștigătorului e cheia, ci umilirea celui învins. Atunci publicul se simte bine! Bucuria umilinței arată că nici până astăzi nu știm dacă oamenii sunt maimuţe sau maimuţele sunt oameni. OFCOM ( CNA englezesc) a anunțat noi reguli pentru tv care "încalcă demnitatea umană". Miza acestor programe nu e câștigătorul ci învinsul față de care publicul trebuie să se simtă superior. În alegerea concurenților, vedete sau anonimi, contează factorul emoțional, bolile sau necazurile lor, cat de dispuși sunt să-și dezvăluie intimitatea...Așa e in toată lumea, nu noi am inventat umilința!”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare. 

Te poate interesa și: Dan Negru: Cei mai mulți mi-au spus că e un curaj, în ziua de azi, să mărturisesc public acest lucru

 

„Sunt campanii masive împotriva acestor tipuri de formate”

Mai mult, Dan Negru spune că la nivel mondial, au fost luate deja multe măsuri, în ceea ce privește această umilire publică. Există campanii mari, însă televiziunile nu încetează din a promova aceste formate. În final, celebrul prezentator se arată a fi împăcat cu sine, datorită faptului că a reușit să conștientizeze, după mulți ani de televiziune, faptul că se poate obține succesul și prin alte formate. 

„Sunt campanii masive împotriva acestor tipuri de formate tv dar câștigurile financiare încă sunt uriașe. Televiziunea FOX din America a lansat o campanie numită "More hope and less humiliation" ( mai multă speranță, mai puțină umilință) prin care a eliminat din showurile lor exploatarea poveștilor de viață dramatice ale concurenților. "Nu e nicio diferență între publicul de acu' 2000 de ani care se bucura de umilința gladiatorilor din arene și publicul de azi care se bucură de umilința din reality televizate" spunea Tim David, șeful BBC. Streamingurile, Netflix, YouTube n-au eliminat umilința din programe lor, dimpotrivă... "Fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume". Mă bucur de schimbarea mea, mă bucur de "Jocul Cuvintelor" sau de "Tu Urmezi". Mi-au trebuit niște ani ca să descopăr că sunt victorii care te coboară și înfrângeri care te ridică. Mi-au trebuit niște ani ca să descopăr că pentru a străluci, nu trebuie să stingi lumina celuilalt!”, a continuat el.

Citește și: Pavel Bartoș, dezvăluiri neașteptate despre Dan Negru:“Nu am luat-o niciodată ca pe o rivalitate.” Ce relație este între cei doi

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???????????? ???????????????????? (@negru_dan)

Data: 11 ian 2023, 11:36
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: dan negru  emisiuni  instagram  televiziune  umilinta 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorieMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...