Dan Negru: „Familia mea a trecut prin multe încercări, dar a ţinut-o în viaţă boaba de speranţă”
Data actualizării:
Data publicării:
Dan Negru a transmis un mesaj emoționant, în Duminica Floriilor. 

„Duminica Floriilor a fost mereu pentru mine o zi de introspecție, cu o mare încărcătură emoțională. Nu știu câte ocazii avem să ne apropiem cu adevărat de sufletul nostru, dar știu că o zi ca aceasta este una dintre ele. 

Am ales să scriu acest mesaj despre speranţă. O găseşti în orice, oricând. Familia mea a trecut prin multe încercări, dar a ţinut-o în viaţă boaba de speranţă. Toţi ai mei au fost deportaţi în Bărăgan şi la întoarcerea de acolo, acasă, în Banat, nu au mai găsit nimic, li s-a luat totul. O familie deportată în Bărăgan de urgia politică a anilor 1950, trăieşte doar din speranţă. Apoi, peste o vreme, am apărut eu. Eu eram speranţa... Întotdeauna există speranţă, undeva. Întotdeauna există recunoştinţă undeva. 

Anticii spuneau că fiecăruia ni se dă o cheie spre rai, dar aceeaşi cheie deschide şi porţile iadului. Trăiesc cu teama că am cheia asta în buzunar şi că nu ştiu să o folosesc, dar de fiecare dată când îmi pipăi buzunarul căutând cheia simt între degete bobul de muştar al credinţei și am speranță. Atunci mă liniştesc.

Căutăm în lung și-n lat fericirea absolută, ne bazăm pe orice mărunțiș emoțional oferit pentru a ne alina golurile, dar la finalul zilei adevărul este unul singur: fericirea se află în noi, credința se află în noi, motivația se află în noi. Mai precis, în sufletul nostru. Așa că stai de vorbă cât poți de des cu sufletul tău. Este cea mai grea și mai necesară conversație pe care o vei avea. 

Mai sunt încă multe întrebări care-mi dau târcoale. La unele dintre ele poate nu voi afla răspunsul niciodată. La majoritatea însă găsesc răspunsul în cele mai de nădejde călăuze: cărțile. Nu pierd nicio ocazie să aduc odă cititului - o formă pe atât de facilă în aparență, pe atât de complexă pentru a te apropia de sufletul tău.

N-am cum să nu mă bucur când văd lume citind, când știu eu însumi câte datorez cărților potrivite, citite la timpul potrivit. Așa că te îndemn astăzi mai mult ca oricând: citește! Ia ce-i mai bun din fiecare lectură și vei ajunge cea mai bună versiune a ta. Să fie ăsta exercițiul din fiecare seară”, a transmis Dan Negru, care recomandă fanilor săi cartea  „Tainele vindecării sufletului, o carte vindecătoare de suflete, scrisă de Sfântul Nectarie. Este o carte foarte apropiată de sufletul meu, pe care ți-o recomand, întrucât ne îndrumă să ne trăim viața pe fundamentele credinței, ale dragostei și ale speranței”, a  mai spus prezentatorul TV. 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: carte  dan negru  familie  sfantul nectarie 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel