Dan Negru, mesaj dur pentru cei care au sărbătorit Ziua Limbii Române: „Suntem niște ipocriți. Eu o stâlcesc de multe ori”
Data publicării:
Dan Negru a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare, pentru cei care au ales să sărbătorească Ziua Limbii Române.

Pe 31 august, toți românii au sărbătorit Ziua Limbii Române, prin diferite activități care s-au desfășurat în diferite locuri publice din toată țara. Totuși, în timp ce unii au cinstit-o, Dan Negru a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare, în acest sens. Celebrul prezentator de televiziune spune că limba maternă este foarte multe ori pronunțată greșit de extrem de multe persoane, ba chiar până și de el însuși, recunoaște vedeta. Așadar, în loc să sărbătorim acest eveniment, am putea face un lucru mult mai important, transmite Dan Negru.

„Suntem niște ipocriți toți ăștia care vorbim limba romană în public și o "felicitam" de ziua ei, azi! Eu o stâlcesc de multe ori, o vorbesc bolovănos, inexpresiv și sărăcăcios! Politicienii care o felicită azi o umilesc și ei pentru că n-o apără acolo unde e umilită, în Buceag, în Valea Timocului și în multe alte locuri.
Toți o batjocorim zilnic!
Așa cum unii încearcă să se lase de fumat, așa încerc eu să mă las de înjurături. Cuvintele sunt vii, străbat sufletul.
Încercați azi, de ziua limbii române, să înjurați mai puțin. Eu asta o să fac! Măcar atât!
"Folosirea urâtă a cuvintelor nu e doar o greşeală de limbă, ci şi un mod de a face rău sufletelor" credea Socrate demult.”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Dan Negru, „zgârcitul” care a devenit bogat. De ce râdeau colegii de televiziune de prezentator

Dan Negru, mesaj dur, după accidentul de la 2 Mai

Recent, România a fost lovită de mai multe tragedii, de la femeia însărcinată care a fost lăsată să moară în spital, până la tânărul de 19 ani care s-a urcat la volan drogat și a luat astfel viața altor doi tineri. Aceste evenimente tragice nu au fost trecute cu vederea de către prezentatorul care care a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare.

„N-am văzut pic de empatie, de afecțiune din partea șefilor din poliție sau a ălora din sistemul sanitar după tragediile din 2 Mai și Botoșani.
Empatia însemnă să vezi cu ochii altuia, să asculți cu urechea altuia sau să simți cu inima altuia.
Când copiii drogați ai celor influenți sunt lăsați liberi de poliție, și ucid, statul eșuează.
Când o tânăra e lăsată să moară într-un spital și sute de oameni ies in stradă cerând dreptate, statul eșuează.
Și nu sunt puține țările in care atunci când statul a eșuat, populația a început să-și facă dreptate singură. Asta e pericolul spre care ne îndreptăm!”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare. 

Citește și: Dan Negru dezvăluie secretul unei vieți lungi și sănătoase. A observat la japonezi: „Omul își sapă groapa cu dinții”

Caz similar și în străinătate

Dan Negru a asociat acest incident cu unul care s-a petrecut în urmă cu câțiva ani și în Lituania, când un bărbat și-a făcut singur dreptate, după ce statul și autoritățile nu i-au acordat atenție.

„Cazul lui Drasius Kedys e faimos în toată lumea! Drasius a fost un lituanian a cărei fetiță a fost distrusă de un "barosan" într-o țară coruptă. Tatăl și-a căutat dreptatea in tribunale, a trimis petiții în parlament, dar nimeni nu l-a luat in seamă. Drasius, fost luptător în armata lituaniană, și-a făcut singur dreptate si i-a executat pe toți cei implicați în drama fetei lui. "There is a Drassius in each daddy" ( "Există un Drassius în fiecare tată") a fost sloganul pe care l-a făcut cunoscut!”, a continuat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: dan negru  prezentator  ziua limbii romane 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel