Dan Negru se revoltă după victoria României la handbal: „Era breaking-news național. Nu știm să promovăm decât fotbaliști ratați și meciuri ieftine”
Data publicării:
Dan Negru a rămas cu un gust amar, după meciul de handbal feminin Spania-România, dar nu din cauza rezultatului, pentru că româncele noastre au ieșit victorioase, ci din cauza lipsei de promovare a acestui sport.

Dan Negru a privit aseară, cu sufletul la gură, meciul de handbal  feminin Spania-România, care s-a disputat la Skopje, în primul  meci al româncelor din Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2022, găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Româncele noastre au învins echipa Spaniei, cu scorul de 28-27 (12-11).

Deși țara noastră a ieșit victorioasă, cu un gol de senzație, Dan Negru a rămas cu un gust amar. Văzând modul în care se bucură spaniolii, prezentatorul tv s-a întristat de absența unui public numeros al României și să vina pe presă pentru acest fenomen, acuzând că sunt promovați „fotbaliștii ratați”, în locul unor sportivi de elită.


„Mai mulți telespectatori se uită la un meci anemic de fotbal din Liga1 decât la un succes românesc din handbalul mondial. Spania-România la Europene s-a terminat aseară cu un gol memorabil dat in ultima secundă. Dacă era fotbal, azi era breaking-news național. 
O fi și vina noastră, a televiziunii ,că nu știm să promovăm decât fotbaliști ratați și meciuri ieftine? 
In Ungaria, un derby de handbal adună tot atât de mulți telespectatori ca unul de fotbal. La noi sportul cu cele mai slabe performanțe, fotbalul, e cel mai căutat. 
SINGURA echipă națională calificată la toate edițiile Campionatelor Mondiale de Handbal feminin e a României. Patru medalii mondiale au handbalistele României, aur (1962), argint ( 1973/ 2005) și bronz( 2015). Degeaba! 
Noi tot la împiedecați din Liga 1 ne uităm. 
Așa au trăit aseară străinii finalul românesc”, a scris Dan Negru în dreptul unui video care surprinde bucuria publicului prezent la meci. 

 

Handbal feminin: Victorie dramatică a României la EURO 2022, 28-27 cu Spania

Naţionala feminină de handbal a României a învins dramatic echipa Spaniei, cu scorul de 28-27 (12-11), vineri seara, la Skopje, în primul lor meci din Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2022, găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

România a controlat jocul trei sferturi din timp, apoi la un moment dat a părut că scapă meciul din mână, fiind condusă la două goluri, dar a revenit pe final şi a câştigat printr-un gol marcat în ultima secundă de Bianca Bazaliu.

Spania a evoluat tot meciul cu o apărare avansată, agresivă, care a incomodat mult echipa României, nevoită să găsească de multe ori soluţii individuale.

Tricolorele au condus în prima repriză în mai multe rânduri la trei goluri, irosind unele oportunităţi de a se desprinde la patru goluri. La 12-9 (min. 28), Ostase a fost eliminată pentru minge aruncată în faţa portarului şi ibericele au reuşit să înscrie de două ori până la pauză, astfel că la jumătatea meciului România mai avea un avantaj de un gol, 12-11.

 

După pauză, echipa antrenată de Florentina Pera s-a desprins pentru scurt timp la trei goluri, 15-12 (36), dar Spania a revenit şi a egalat, 15-15 (39). În min. 44, Spania a condus pentru prima oară, 20-19, iar în min. 54 avea 25-23 pe tabelă. Buceschi a marcat de două ori, Hosu a apărat o aruncare de la 7 metri, executată de Jennifer Gutierrez (CS Rapid Bucureşti), iar Pintea a adus România în avantaj, 26-25. Arcos Poveda a egalat, Grozav a făcut 27-26, dar Arrojeria Arantzazistroke a înscris când mai erau nouă secunde de joc, însă Bianca Bazaliu a adus victoria tricolorelor cu o''rachetă'' de la 14-15 metri, în ultima secundă.

Pentru România au marcat Crina Pintea 7 goluri, Eliza Buceschi 6, Cristina Neagu 5, Sorina Grozav 4, Bianca Bazaliu 3, Alexandra Badea 2, Laura Pristăviţa 1.

Daciana Hosu a apărat 6 şuturi (33,33%), Yuliya Dumanska a apărat 2 (20%), iar Diana Ciucă un şut (12,50%).

 

Golurile echipei Spaniei au fost reuşite de Jennifer Gutierrez Bermejo 4, Lara Gonzalez Ortega 4, Kaba Gassama Cissokho 3, Lysa Tchaptchet Defo 3, Paula Arcos Poveda 3, Esther Arrojeria Arantzazistroke 2, Maitane Echeverria Martinez 2, Soledad Lopez Jimenez 2, Carmen Campos Costa 1, Silvia Arderius Martin 1, Almudena Rodriguez Rodriguez 1, Paula Valdivia Monserrat 1.

Nicole Wiggins Sancho a încheiat cu 8 parade (30,77%), iar Maddi Aalla Rotaetxe a apărat 2 mingi (16,67%).

Meciul a fost arbitrat de slovenii Ozren Backovic şi Mirko Palackovic, iar delegaţi EHF au fost sârboaica Tatjana Medved şi norvegianul Oeyvind Togstad.

În celălalt meci al grupei, Germania a reuşit să învingă Olanda cu scorul de 36-28 (17-13). Alina Grijseels a înscris 8 goluri pentru învingătoare, Johanna Stockschlader a reuşit 7, Maike Schirmer 5, Emily Boelk 4, Julia Maidhof 4. De al învinse s-au remarcat Antje Angela Malestein 8 goluri, Laura van der Heijden 5, Bo van Wetering 5, Nikita van der Vliet 5.

Clasament

1. Franţa 4 puncte - 2 jocuri (+16)
2. Muntenegru 4 p - 2 j (+11)
3. Germania 2 p - 3 j (+2)
4. Spania 2 p - 3 j (-6)
5. Olanda 2 p - 3 j (-9)
6. România 2 p - 3 j (-14)

Duminică au loc partidele Franţa - Muntenegru şi Olanda - Spania, iar marţi sunt programate jocurile Franţa - Germania şi România - Muntenegru. Ultimele jocuri vor avea loc miercuri, Franţa - Spania, Olanda - Muntenegru şi România - Germania.

Primele două clasate din grupele principale se califică în semifinale, iar formaţiile de pe locul trei vor juca pentru poziţiile 5-6, notează Agerpres. 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: dan negru  fotbalisti  handbal  romania  SPANIA 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel