Dana Budeanu, gafă de proporții! A fost reclamată de o familie care are un copil cu dizabilități
Data publicării:
Dana Budeanu a ajuns în atenția tuturor, după ce a postat un videoclip nepotrivit pe rețelele de socializare.

Dana Budeanu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este cunoscută de toată lumea pentru modul în care spune mereu lucrurilor pe nume, fără nicio perdea. De data aceasta însă, se pare că vedeta a ajuns să fie protagonista unui scandal. Aceasta a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a folosit un cuvânt jignitor pe rețelele de socializare. Concret, Dana Budeanu a postat un mesaj în mediul online, unde vorbea despre persoanele care își pregătesc bagajele, în cazul unui cutremur, moment în care a folosit cuvântul ofensator „handicapat”.

„Știu eu vreo doi care și-au făcut bagajul pentru cutremur. Ce ți-ai pus în bagajul tău pentru cutremure, handicapatule?”, spunea Dana Budeanu, în clipul video de pe Facebook cu pricina. 

Citește și: Dana Budeanu a luat foc, după moartea lui Mitică Popescu. Vedeta îi desființează pe actorii români

Dana Budeanu, reclamată la CNCD, după acest videoclip

Acest videoclip a ajuns și în atenția unei familii din Suedia, care are un copil cu dizabilități. Se pare că aceștia au depus deja o plângere împotriva vedetei, pe care o acuză de faptul că a folosit un cuvânt jignitor asupra unui grup de oameni. Mai mult, oamenii i-au cerut Danei Budeanu să-și ceară scuze public pentru cele spuse. 

„Suntem profund dezamăgiți de comentariile jignitoare pe care le-ați făcut într-un videoclip recent publicat pe Facebook, în care ați folosit termenul "handicapat" într-un sens peiorativ. Aceste comentarii sunt extrem de ofensatoare și perpetuează stereotipuri negative despre persoanele cu dizabilități, ceea ce poate duce la discriminare și excluziune socială.

Prin intermediul acestei scrisori, dorim să vă solicităm să vă cereți scuze public pentru comentariile dumneavoastră și să vă angajați să promovați o cultură a respectului și toleranței față de persoanele cu dizabilități. Este important să ne asigurăm că toți cetățenii sunt tratați cu demnitate și respect, iar utilizarea unui limbaj jignitor nu are loc într-o societate civilizată”, se arată în scrisoarea deschisă a lui Andrei Mihai, către Dana Budeanu, potrivit click!.

VEZI și: Războiul dintre Gina Pistol și Dana Budeanu. Abia acum s-a aflat: „Eram la început cu Smiley”

„Utilizarea unui limbaj jignitor poate duce la creșterea discriminării și a violenței”

Mai mult, bărbatul consideră că această atitudine promovată mai ales de niște persoane publice nu vor face decât să instige la discriminare, lucru ce va dăuna și mai mult persoanelor cu dizabilități. 

„Persoanele cu dizabilități care sunt descrise prin cuvinte jignitoare pot fi marginalizate și pot fi discriminate în ceea ce privește accesul la locurile de muncă, chiar și atunci când sunt calificați pentru acestea. În al doilea rând, utilizarea unui limbaj jignitor poate duce la ostracizarea socială și poate afecta starea de sănătate psihologică a persoanelor cu dizabilități. Aceste persoane sunt adesea percepute ca fiind mai puțin capabile sau inferioare din cauza stereotipurilor negative care sunt perpetuate de limbajul jignitor. În al treilea rând, utilizarea unui limbaj jignitor poate duce la creșterea discriminării și a violenței împotriva persoanelor cu dizabilități. Acest lucru se datorează faptului că astfel de comentarii pot alimenta prejudecățile și pot contribui la crearea unui mediu în care actele de violență sunt justificate”, a mai spus Mihai Andrei.


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: dana budeanu  jigniri  planngere  proces 


DC Media Group Audience

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Nicolae Drăghici, Românii au talent

Golden Buzz pentru Nicolae Drăghici. A fost cel mai spectaculos număr din istoria Românii au talent

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

Daniela Simulescu, captură video Youtube

Horoscop cu Daniela Simulescu. Zodiile care vor fi cele mai afectate pe 24 februarie 2024

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"pixel