Dana Budeanu, gafă de proporții! A fost reclamată de o familie care are un copil cu dizabilități
Dana Budeanu a ajuns în atenția tuturor, după ce a postat un videoclip nepotrivit pe rețelele de socializare.

Dana Budeanu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este cunoscută de toată lumea pentru modul în care spune mereu lucrurilor pe nume, fără nicio perdea. De data aceasta însă, se pare că vedeta a ajuns să fie protagonista unui scandal. Aceasta a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a folosit un cuvânt jignitor pe rețelele de socializare. Concret, Dana Budeanu a postat un mesaj în mediul online, unde vorbea despre persoanele care își pregătesc bagajele, în cazul unui cutremur, moment în care a folosit cuvântul ofensator „handicapat”.

„Știu eu vreo doi care și-au făcut bagajul pentru cutremur. Ce ți-ai pus în bagajul tău pentru cutremure, handicapatule?”, spunea Dana Budeanu, în clipul video de pe Facebook cu pricina. 

Citește și: Dana Budeanu a luat foc, după moartea lui Mitică Popescu. Vedeta îi desființează pe actorii români

Dana Budeanu, reclamată la CNCD, după acest videoclip

Acest videoclip a ajuns și în atenția unei familii din Suedia, care are un copil cu dizabilități. Se pare că aceștia au depus deja o plângere împotriva vedetei, pe care o acuză de faptul că a folosit un cuvânt jignitor asupra unui grup de oameni. Mai mult, oamenii i-au cerut Danei Budeanu să-și ceară scuze public pentru cele spuse. 

„Suntem profund dezamăgiți de comentariile jignitoare pe care le-ați făcut într-un videoclip recent publicat pe Facebook, în care ați folosit termenul "handicapat" într-un sens peiorativ. Aceste comentarii sunt extrem de ofensatoare și perpetuează stereotipuri negative despre persoanele cu dizabilități, ceea ce poate duce la discriminare și excluziune socială.

Prin intermediul acestei scrisori, dorim să vă solicităm să vă cereți scuze public pentru comentariile dumneavoastră și să vă angajați să promovați o cultură a respectului și toleranței față de persoanele cu dizabilități. Este important să ne asigurăm că toți cetățenii sunt tratați cu demnitate și respect, iar utilizarea unui limbaj jignitor nu are loc într-o societate civilizată”, se arată în scrisoarea deschisă a lui Andrei Mihai, către Dana Budeanu, potrivit click!.

VEZI și: Războiul dintre Gina Pistol și Dana Budeanu. Abia acum s-a aflat: „Eram la început cu Smiley”

„Utilizarea unui limbaj jignitor poate duce la creșterea discriminării și a violenței”

Mai mult, bărbatul consideră că această atitudine promovată mai ales de niște persoane publice nu vor face decât să instige la discriminare, lucru ce va dăuna și mai mult persoanelor cu dizabilități. 

„Persoanele cu dizabilități care sunt descrise prin cuvinte jignitoare pot fi marginalizate și pot fi discriminate în ceea ce privește accesul la locurile de muncă, chiar și atunci când sunt calificați pentru acestea. În al doilea rând, utilizarea unui limbaj jignitor poate duce la ostracizarea socială și poate afecta starea de sănătate psihologică a persoanelor cu dizabilități. Aceste persoane sunt adesea percepute ca fiind mai puțin capabile sau inferioare din cauza stereotipurilor negative care sunt perpetuate de limbajul jignitor. În al treilea rând, utilizarea unui limbaj jignitor poate duce la creșterea discriminării și a violenței împotriva persoanelor cu dizabilități. Acest lucru se datorează faptului că astfel de comentarii pot alimenta prejudecățile și pot contribui la crearea unui mediu în care actele de violență sunt justificate”, a mai spus Mihai Andrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 12 Martie 2023, 17:43

Octavian Strunilă, Smiley, Matei Dima, Vladimir Draghia/foto Instagram/ captură video YouTube

Octavian Strunilă, topul celor mai netalentați actori din România: „Matei Dima, Drăghia și Smiley. Am și argumente”

Camelia Pătrășcanu

Horoscop karmic, cu Camelia Pătrășcanu. Zodia care are parte de relații tensionate: „Pot apărea reproșuri”

Silviu Purcărete, captură video Youtube

Reacții în lumea teatrului, dupa retragerea lui Silviu Purcărete de la Premiile Uniter. Lia Bugnar: „Nu are ce să caute pe aceeași listă cu voi”

Războinicii, captură foto Survivor

Eliminare neașteptată la Survivor România. Cine a părăsit competiția: „Mi-am dat seama că nu sunt atât de tare”

Cătălin Scărlătescu, captură video Instagram

Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube

Cristina Demetrescu, Horoscop pentru prima jumătate a lunii APRILIE 2023. Previziuni pentru toate zodiile

Anamaria Prodan, Carmen Harra/ foto Instagram/ captură video YouTube

Carmen Harra, prognostic despre relația Anamariei Prodan cu iubitul misterios: „Mama ei a îndreptat-o spre cineva”

Foto Freepik

Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea

Mădălina Crețan, captură video Youtube

Nosfe și-a prezis moartea? Soția artistului, șocată de ce a găsit în telefonul său: „E imposibil să nu mă șocheze. Nu am mai vorbit asta niciodată cu el”

Sursa foto: Nicoleta Luciu, Facebook

Nicoleta Luciu, desființată de fani, după ultima ei apariție: „Arată jalnic. Refuz să cred că este ea”

Sanda Ionescu, foto Facebook

Astrolog Sanda Ionescu, previziuni despre intrarea lui Pluton în Vărsător: „Schimbări masive ce vor influența sute de generații”

Camelia Pătrășcanu, captură video YouTube

Camelia Pătrășcanu, Horoscop - Lună Nouă în zodia Berbec: Zodia care se îndrăgostește