Dana Rogoz, sfâșiată de durere: „Azi plouă apăsat și în sufletul meu”. Tatăl actriței ar fi împlinit 70 de ani de 18 noiembrie
Data publicării:
Dana Rogoz a scris un mesaj sfâșietor, pentru tatăl său, plecat dintre noi în urmă cu 9 ani. Pe 18 noiembrie, Ion Alexandru Rogoz ar fi împlinit 70 de ani. 

În urmă cu 9 ani, Dana Rogoz și-a pierdut tatăl fulgerător. Ion Alexandru Rogoz a început brusc să se simtă rău, şi-a făcut câteva analize şi, după câteva zile, a murit. Avea leucemie, însă diagnosticul a venit prea târziu.

 

La acea vreme, Dana Rogoz avea 29 de ani și tocmai devenise mamă. Fiul actriței avea doar 2 luni. 

 

Atunci, pe patul de spital, bărbatul a apucat să-i transmită fiicei sale o ultimă lecție:

”S-a întâmplat când aveam 29 de ani. (...) Mi-a zis că oamenii nu dispar de tot dacă continui să vorbești despre ei. El a avut leucemie într-o formă acută, foarte, foarte acută, s-a întâmplat fulger, la o săptămână de la diagnostic, a fost ca un accident de mașină”, a spus Dana Rogoz în cadrul unui podcast.

 

 

Dana Rogoz: „Mă uit la toți bunicii de prin parcuri și mă gândesc cum ai fi fost tu în locul lor”

Pe 18 noiembrie, în ziua în tatăl său ar fi împlinit 70 de ani, actrița a postat un mesaj sfâșietor pe rețelele de socializare. 


Azi ar fi fost ziua ta, tată. Ai fi împlinit 70 de ani. Nu e nimic de sărbătorit azi. Ziua în care numărăm câți ani ai fi avut, precum și ziua în care numărăm câți ani au trecut de când nu mai eșți printre noi, au devenit mai degrabă prilej de reanalizat viețile noastre și relația cu ține. Ne-am certat și împăcat de multe ori în timpul vieții tale, tată. Dar te anunț că am făcut același lucru și după ce ai murit. Anul acesta, parcă mai mult că în alți ani, te-am judecat pentru multe reacții, pentru multe decizii. Te-am iertat. Și te-am judecat iar. Dar azi simt doar un dor trist și atât, un dor de certuri și de împăcări.
Aș fi vrut să îți arăt scurtmetrajul pe care l-am filmat cu banii rămăși de la ține. Te-ai fi lăudat pe Facebook cu premiile pe care le-a luat, până când ți-aș fi atras atenția că exagerezi. Aș fi vrut de multe ori să te pot sună și certă pe ține, în loc să mă cert cu unul dintre frații mei. Da, aș fi vrut să dau vina pe tine, că suntem toți trei într-un fel anume din cauza ta, și tu să razi. Și râsul tău să mă facă să iau lucrurile mai ușor în viață, mai senin și mai demn, așa cum m-ai învățat tu. Aș fi vrut să ieși și tu măcar o singură dată cu căruțul la plimbare, cu unul dintre nepoții tăi. Mă uit la toți bunicii de prin parcuri și ma gândesc cum ai fi fost tu în locul lor. Dar azi plouă. Azi, de ziua ta, oricum nu ai fi putut să ieși cu ei în parc. Azi plouă apăsat și în sufletul meu”, a scris Dana Rogoz pe rețelele de socializare. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Dana Rogoz (@danarogoz)

 

„Am plecat plângând cu punga într-o mână. Tata e o pungă de plastic cu haine”


În urmă cu un an, la împlinirea a 8 ani de la moartea părintelui său, vedeta a rememorat ultimele zile din viața acestuia. 


"Îl mutaseră pe secţia de terapie intensivă cu o zi înainte. Dar mă rugase să îi aduc un iaurt din rezerva lui, aşa că m-am întors în clădirea în care fusese iniţial internat. Am intrat în încăperea aceea micuţă, cu o hartă mare şi fără televizor, şi m-am mirat că patul lui era strâns şi noptiera golită. O doamnă în halat roşu a venit grăbită spre mine, pe holul spitalului, cu o pungă cu hainele lui, iaurtul şi o banană. “Păi am înţeles că tot aici se va întoarce după ce iese de la terapie.” – “Dacă iese, nu-i problemă domnişoară, imediat îi pregătim patul la loc.” Am plecat plângând cu punga într-o mână. Tata e o pungă de plastic cu haine. În supermarket, împreună cu fraţii mei, Radu şi Andrei, dar şi cu Monica, soţia lui Andrei, cumpăram prosoape, farfurii, căni şi mâncarea preferată a lui tata, pentru pomană. Frate-miu îi alesese o pereche de ciorapi noi şi, în drum spre casa de marcat, am citit pe etichetă că erau “şosete antibacteriene”. Ne-a bufnit râsul, d-ăla isteric, necontrolat. Dar când am ajuns să plătim, pe banda de supermarket, am observat un pieptăn micuţ, nou, de pus în haina lui. Nu ştiam obiceiul şi nu eram pregătita pentru detaliul ăla. Brusc, pieptănul ăla ridicol, care se mişca lent pe banda de cauciuc, mi s-a părut cel mai trist lucru din lume. Şi am început să plâng, necontrolat. Tata e un pieptăn. Tata e în amintiri, e în poveştile mele, e în poze, e în cimitir, e în anumite obiecte care mă înconjoară, e în fleacuri, tata e în detalii. Pentru că tata a murit acum fix 8 ani.", spunea vedeta în urmă cu un an. 

 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: Dana Rogoz  leucemie  murit  tata 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitivHoroscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...