Andreea Raicu l-a desființat pe Călin Georgescu: Trăim în libertate, nu în frică!
Andreea Raicu, cunoscută...
Dana Sota este într-o formă de zile mari. La 59 de ani, vedeta spune că reușește să se mențină în formă cu ajutorul masajului.
„Fac un masaj la patru mâini. Nu este doar despre relaxare neapărat. Este și despre detensionarea musculară și un drenaj limfatic, despre alungire, stretching, deci sunt mai multe lucruri combinate”, a declarat Dana Sota, în emisiunea Vorbește lumea, de la PRO TV.
Dana Sota nu crede în perfecțiune.
„Nu există femeia perfectă. Este o utopie să o căutăm. Femeia este frumoasă așa cum este. Să-și îmbrățiseze feminitatea și, bineînțeles, să-și ascundă micile defecte, dacă se poate”, a mai spus Dana Sota.
„Astăzi vreau să vă dau câteva tips-uri pentru o vacanță petrecută la soare.
Am întâlnit mulți români în Maurițius și mai multe dintre voi mi-ați spus că vă pregătiți să plecați în diverse colțuri ale lumii, la cald.
Așa că iată cum pregătesc eu o astfel de călătorie:
Înainte de plecare îmi fac un gomaj pentru eliminarea celulelor moarte, atât pe față cât si pe corp. Astel, bronzul va prinde uniform, fără pete
Iau cu mine creme intens hidratante și reparatoare. Restul produselor de îngrijire și tratament le las acasă.
De ani buni folosesc spf 50 pentru față, gât, decolteu, umeri, un produs noncomedogenic și matifiant și spf 30 pentru corp. Le aplic ori de câte ori ies din apă
Folosesc un spray protector pentru păr când stau la plajă iar dupa spălare îl las liber să se usuce, evit să folosesc foehnul. Iau cu mine uleiuri care ajuta la creștere si regenerare .
Stau la soare doar până mă usuc, când ies din apă, restul timpului îl petrec sub umbrelă
Port pălărie și ochelari de soare cu UV
Când merg la snorkel sau fac diverse activități pe apă, port un tricou cu protecție UV
Beau multă apă pe tot parcursul zilei
Mănânc doar două mese pe zi, cat mai light
Înot, merg cât pot de mult pe jos, merg la spa pentru un masaj bun dar și pentru a vedea ce “se mai poartă” in domeniu”, a transmis Dana Sota pe Instagram.
„Ca la fiecare început de vară, vin să te bat la cap cu sfaturi despre protecția solară.
Și pentru că prevenția este mai ușor de realizat decât tratarea oricărei probleme, consider că produsele cu SPF joacă un rol esențial în rutina antiaging de îngrijire.
Ce trebuie, deci, să știi?
• Aplică zilnic un produs cu protecție solară pe față, gât, decolteu, brațe, mâini, chiar dacă nu ești în vacanță
• Soarele produce 80 % din fotoîmbătrânirea pielii, deci practic este inamicul public numărul unu
• Soarele distruge fibrele de colagen și elastină, responsabile pentru fermitatea și elasticitatea pielii
• Cu cat ai pielea mai deschisă la culoare, cu atât factorul de protecție trebuie să fie mai mare iar produsul să fie aplicat mai des
• Ține la îndemână ( în mașină, în poșetă) un spray matifiant cu protecție solară care poate fi aplicat și peste machiaj
• Poartă ochelari de soare cu lentile de calitate, care protejează atât ochii cat și zona fragilă din jurul lor
• Soarele provoacă și petele de pigmentare, atât de inestetice și de greu de eliminat”, a transmis aceasta pe Instagram.
Dana Sota, expert în beauty, supranumită de cei din domeniu un “beauty guru”, vine cu o serie de sfaturi legate de relație. La 59 de ani, vedeta militează pentru „feminitate” și iubire de sine și încearcă să împărtășească și altora din experiența ei de viață.
La 59 de ani, Dana Sota este într-o formă de zile mari, atât fizic, cât și psihic. Expertul în beauty își înfrumusețează nu doar chipul, ci și mintea și încearcă să dea mai departe din învățăturile pe care le-a adunat de-a lungul anilor, din cărțile citite, dar și din experiențele proprii.
Iată care sunt cei 10 piloni ai unei relații sănătoase, în viziunea Danei Sota
“Unul dintre lucrurile comune din relațiile sănătoase este adaptabilitatea, susțin terapeuții. Este vorba despre acei parteneri care se adaptează circumstanțelor și faptului că ne schimbam și trecem prin diferite faze, în viață.
Partenerii din relațiile sănătoase de regula vorbesc despre ceea ce se întâmplă în viețile lor: succes, eșec și tot ce este intre ele.
Ar trebui să te simți confortabil atunci când vorbeșți despre problemele care apar, de la mărunțișurile de zi cu zi, că munca sau prietenii, la probleme mai ample, precum starea mentala sau preocupări financiare.
Chiar daca părerile sunt diferite, cei doi parteneri se asculta unul pe altul și își spun punctul de vedere.
Dialogul merge în ambele sensuri. Și este important să simți că dai voce preocupărilor personale chiar atunci când apar, nu mai tărziu.
Este unul dintre cei mai importanți piloni dintr-un cuplu. Încrederea implica onestitate și integritate. Fară secrete unul fata de celalalt. Atunci când sunteți departe unul de altul, nu ar trebui să vă faceți griji că celalalt ar putea să își îndrepte atenția spre alta persoana. Dar încrederea nu înseamnă doar că nu crezi că vei fi mințită sau înșelată. Înseamnă și că te simți confortabil și știi că nu vei fi ranița fizic sau emoțional. Înseamnă și să știi că partenerul are cele mai bune intențîi și că te respecta suficient încât să te încurajeze să iei propriile decizii.
Să te bazezi pe susținerea celuilalt nu înseamnă să depinzi intru totul de el, ci să iți mențîi identitatea ta că individ. Asta face că relația să fie echilibrata. Știi că ai aprobarea și dragostea celuilalt, dar respectul de sine nu vine din exterior, ci trebuie să iți aparțînă. E sănătos să ai prieteni și cunoștinte în afara relației tale cu care să petreci timp sau să ai hobby-uri comune.
Unul dintre elementele cheie ale unei relațîi bune, pe termen lung, este curiozitatea. Asta înseamnă să fii interesat de gândurile partenerului, de scopuri sau de viață lui de zi cu zi. Să îl vezi cum evoluează, nu să te fixezi pe cine a fost sau pe cine ar trebui să fie. Curiozitatea mai înseamnă că eșți interesata să iei în considerare sau să discuți despre schimbări în anumite aspecte ale relației daca acestea devin mai puțîn satisfăcătoare. Asta implica o doza de realism. Să vezi persoana așa cum este, nu așa cum ai vrea să fie, într-o varianta idealizata.
Majoritatea relațiilor sănătoase prioritizeaza timpul petrecut împreună, desi durata poate varia în funcție de nevoile personale, de modul de viață și familie s.a.m.d.
Însă e nevoie și de un timp petrecut separat de cuplu, fie că înseamnă o activitate cu alte persoane sau de una singura. Timpul petrecut separat îmbogățește experiență ambilor parteneri, având că urmare lucruri interesante de povestit atunci când se reintalniesc … plus că apare dorul de celalalt.
Oricum ar fi, nu e nevoie să petreci fiecare moment în cuplu sau să crezi că relația vă avea de suferit daca nu o faci.
Este esențial să iți faci timp pentru distracție și spontaneitate. Daca poți să razi sau să faci glume cu partenerul, e un semn bun. Ideea de a veni acasă de la job și de a șți că te poți relaxa într-un mediu safe, în cuplu, este extrem de valoroasa.
Uneori, provocările viețîi sau stresul pot să afecteze un partener sau pe amândoi. Aceasta schimbare temporara poate duce la o răcire a relației. Dar, daca poți petrece momente de relaxare în cuplu, chiar și pentru puțîn timp, relația devine mai puternica.
Adesea, intimitatea se refera la sex. Dar nu e o regula. O relație poate fi sănătoasă și fară sex – atât timp cât sunteți amândoi pe aceeași lungime de unda și vă sincronizați. Intimitatea se poate limita la sărut, îmbrățișare, mângâieri, ținut de mana, dormit împreună. Indiferent ce forma ar avea intimitatea fizica, ea asigura o conexiune necesara. Intimitatea se simte și la nivel emoțional, nu doar fizic, și aceea este de fapt cea mai importanta. Să poți să fii vulnerabil în fata celuilalt, fară mășți, fară frica de a fi rănit.
O relație sănătoasă, atunci când ambii parteneri își doresc intimitatea prin sex, înseamnă să te simți confortabil să vorbeșți despre sex sau să inițiezi o partida, să faci fata și refuzului, să poți discuta despre dorințe și să te simți în siguranță atunci când iți exprimi dorință pentru mai mult sau mai puțîn sex. Asta înseamnă și să respecți anumite limite și responsabilități: să nu forțezi partenerul, să poți discuta despre factorii de risc (de la BTS, la sarcina).
Un cuplu solid poate fi considerat o echipa. Lucrați împreună, vă susțineți reciproc, chiar daca nu sunteți fizic împreună în fiecare moment și chiar daca scopurile voastre nu sunt mereu aceleași. Pe scurt, ai spatele acoperit. Știi că daca nu te poți descurca singura, poți apela la el. Și tu, la fel, oferi susținere atunci când partenerul are nevoie de ajutor. Indiferent de natura problemelor ce intervin, știi că te poți baza pe celalalt, no matter what.
În orice relație, oricât de buna și stabila ar fi, apar neînțelegeri, frustrări, furie. Este normal, mai ales după ce trece un anume timp, iar aprtenerii pot evolua diferit. Ceea ce contează este felul în care rezolvi conflictul. Daca poți discuta despre diferențele de opinie politicos, onest, cu respect, eșți pe drumul cel bun. Poți ajunge la un compromis sau la o soluție și fară să îl critici pe celalalt.
Relația ta ar trebui să contribuie la sentimentul de împlinire, fericire și conexiune. Daca ai tendință de a fi anxioasa, supărată, nefericita alaturi de partenerul tău, atunci relația ta e în dificultate. Care ar fi semnalele:
Nu este în regula să controlam sau să schimbam persoana de alaturi. Însă, daca un aspect din comportamentul lui deranjează, ar trebui să te simți ok să îi vorbeșți despre asta, să îi spui ce simți sau ce îl rogi să facă o schimbare. Daca ceea ce face chiar te derajeaza, atunci relația are puține șanse să dureze pe termen lung.
Limitele pot să apară în relație, de la dialogul respectuos la nevoi de intimitate. Daca stabileșți o limita și partenerul te forțează să o elimini, acesta este un semnal de alarma. Chiar daca se scuza și iți spune că nu se poate abține din a încalcă limita, nu e de ajuns. Asta înseamnă că nu iți respecta decizia.
De regula o relație de dezvolta atunci când cei doi parteneri se bucura de timpul petrecut împreună. Evenimentele prin care trecem în viață pot să reducă timpul petrecut împreună, dar aceste schimbări sunt, de obicei, temporare. Relația voastră este în pericol daca vă vedeți din ce în ce mai puțîn fară un motiv foarte serios, că problemele în familie sau responsabilități la munca. Un alt semn este sentimentul de distanțare sau ușurare atunci când nu sunteți împreună. E posibil chiar să cauți scuze că să nu petreceți timp împreună.
O relație buna tinde să fie echilibrata, chiar și atunci când este vorba de latura financiara. Dar egalitatea în relație poate fi și de natura emoțională, comunicare sau așteptări. Perioade de inechitate pot să apară, de exemplu atunci când unul dintre voi își pierde serviciul sau este bolnav. Dar, daca în afara acestor situațîi excepționale simți că nu este o relație egala, atunci acest aspect poate fi problematic.
Nu e nimic în neregula să iți arați preocuparea daca ai impresia că partenerul tău face ceva care te îngrijorează. Dar, într-o relație solida, cei doi parteneri au grija să își exprime opniile și sentimentele într-un mod productiv. Nu e sănătos să critici constant sau să fii criticata sau să spui intenționat vorbe grele despre alegerile personale (de la mâncare, al haine, prieteni, chiar filme și emisiuni preferate). Criticele pot crea sentimentul de rușine sau pot crea o imagine de sine proasta iar acest lucru este neproductiv.
De asemenea, fii atenta la modul în care vorbește despre alțîi. Chiar daca la început o relație pare perfecta, daca partenerul tău vorbește urat despre oameni, are un discurs agresiv, plin de ura sau daca face remarci discriminatorii sau misogine, aceste vorbe spun multe despre caracterul sau.
Poate că nu te simți auzita pentru că nu își arata interesul atunci când aduci în discuție o problema sau împărtășeșți ceva la care te gândeșți. Sau daca ai dificultăți în a-ți împărtăși opiniile sau a deschide subiecte serioase pentru că te temi să le vă ignora. Exista probleme de înțelegere, dar, daca discuți un subiect și pare receptiv, însă nu schimba nimic sau pare că a uitat complet ce ați discutat cu o zi înainte, este și acesta un semnal de alarma.
Partenerii din cuplu ar trebui să se simță în siguranță atunci când își împărtășesc opiniile, chiar daca asta înseamnă să fie în dezacord. Daca partenerul are un alt punct de vedere dar îl exprima cu dispreț, grosolan, acest lucru arata adesea că nu iți respecta ideile. Daca simți nevoia să cenzurezi tot ce spui zi de zi sau daca ai impresia că mergi pe coji de oua, probabil este timpul să cauți ajutor profesional. Daca te temi de un abuz fizic sau verbal, vorbește cu un terapeut cât mai curând. Nu ezita să vorbeșți cu prietenii sau familia și să le ceri ajutorul.
Este dificil să aplici același standard în orice relație. Însă, daca ai îndoieli legate de relație, iți poți pune câteva întrebări pentru a înțelege mai bine cum arata relația ta:
Mă încurajează partenerul meu să evoluez?
Avem planuri comune de viitor?
Vrem același fel de relație?
Pot fi eu însami alaturi de el?
Îl pot accespta așa cum este?
Ofer și primesc în mod egal?
E viață mea mai buna alaturi de el?
Timpul nostru petrecut împreună are sens?
Daca ai răspuns cu DA la majoritatea întrebărilor, atunci ai o relație sănătoasă. Daca răspunsurile sunt mai degrabă NU, atunci este nevoie să-ți reevaluezi relația.
Este bine să-ți pui din când în când aceste întrebări, după cum scriam la început, fiecare dintre noi evoluam diferit iar relația are și ea dinamica ei. Daca exista iubire și respect, în principiu se poate lucra la relație, daca ambii parteneri își doresc acest lucru.
Nu este suficient însă să-ți doreșți doar la nivel declarativ, ci este esențial să munceșți pentru asta”, a scris Dana Sota pe blogul ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: dana sota masaj plaja Vârstă
Andreea Raicu, cunoscută...