Dani Oțil, mesaj pentru studenți: „Nu te învață nimeni la o școală. Meseria asta poate fi antrenată acasă”
Data actualizării:
Data publicării:
Dani Oțil a oferit câteva sfaturi pentru studenții care vor să aibă o carieră în televiziune, în cadrul podcastului moderat de Micutzu.

Dani Oțil, cunoscutul prezentator TV, împărtășește câteva sfaturi esențiale pentru cei care aspiră să își construiască o carieră în televiziune. Într-un podcast moderat de Micutzu (Cosmin Nedelcu), Dani Oțil dezvăluie că, deși mediul televizual s-a schimbat semnificativ de la începuturile sale, unele principii fundamentale rămân neschimbate.

Te-ar putea interesa și: Care sunt idolii din viața lui Carmen Tănase: „N-am cum să aleg una dintre ele. A fost o lecție pe care n-am să o uit niciodată”

1. Curiozitatea este cheia

Dani Oțil subliniază importanța curiozității în acest domeniu. De la aspectele tehnice ale producției până la pregătirea pentru interviuri, un prezentator de succes trebuie să fie înzestrat cu un set de întrebări bine pregătite și să fie capabil să le utilizeze în mod coerent.

Însă, mai presus de toate, este esențial să fii cu adevărat interesat de subiectul discuției și să fii atent la interlocutorul tău, fără să te bazezi prea mult pe notițe. Dani Oțil adaugă că această curiozitate poate fi cultivată chiar și acasă, prin filmarea de segmente sau interviuri și analizarea lor ulterioară.

„Din instrumentele pe care trebuie să le ai în 2024:

Să fii foarte curios. De la partea tehnică. A avea o fișă cu întrebări sau cu informații despre invitat și a ști să o folosești coerent. Nu te învață nimeni, neapărat, la o școală și nu există într-o carte.

Cât timp interlocutorul meu vorbește, a dreptul să mă uit în foaie, să mă gândesc la ce urmează să întreb și când a început să respire și mi-a lăsat spațiu, nu mă mai uit în foaie și vorbesc cu interlocutorul.

Dacă eu sunt netehnic și nu m-a interesat, „pentru că eu oricum sunt bun” și abia când interlocutorul tace cobor privirea și încep să pun întrebarea ca la grădiniță. E o chestie simplă, de tehnică. Cred că o puteți acoperi de la vârsta asta foarte ușor, din curiozitate. 

Diferența dintre voi și noi este că noi aveam zero internet, iar voi aveți acum internetul acasă.

Un băiat care își dorește să fie brutar nu poate să se antreneze zi de zi acasă. Dacă vrei să fii chirurg, e foarte greu să-i spui iubitei tale ,,Astăzi vedem ce e în genunchiul tău”. Meseria asta (n.r. jurnalism de televiziune) chiar poate fi antrenată acasă, filmându-te singur, făcând lucruri. Sigur că nu este presiunea unei televiziuni, dar măcar trăiești de partea asta”, a spus Dani Oțil, în cadrul podcastlui moderat de Micutzu.

2. Capacitatea de a te concentra în condiții de stres

Dani Oțil subliniază că, spre deosebire de generațiile anterioare, tinerii de azi pot avea dificultăți în dezvoltarea acestei abilități, din cauza lipsei oportunităților de a vorbi în public în școală sau în alte medii. El atrage atenția că acest „tupeu", necesar pentru a face față presiunii, poate fi învățat și cultivat într-un mediu confortabil.

„Să poți să te concentrezi în condiții de stres, iar voi aveți sigur problema asta mulți.

Vi se acordă șansa să nu vorbiți în fața altor oameni la școală.

La noi nu exista șansa să treci de liceu, dacă nu ieșeai de câteva ori pe an la tablă. Și noi ne știam între noi. Învățarea acestui „tupeu” se face într-un mediu confortabil: grupa de la facultate, clasa de la liceu, unde și dacă greșești, ce o să facă? O să râdă acei 26, or ești cu ei 4 ani.

Dar dacă faci asta într-un mediu neconfortabil, direct pe os cenă la televiziune, nu se mai cheamă antrenament”, a spus Dani Oțil, în cadrul podcastlui moderat de Micutzu.

3. Limba română

Dani Oțil subliniază importanța respectului față de limba română. Chiar dacă unele expresii moderne sunt populare în anumite medii, limba română clasică rămâne preferată în televiziune. Dani Oțil încurajează tinerii să își îmbunătățească vocabularul prin lectură și studiu.

Te-ar putea interesa și: Denise Rifai, despre modelele ei din jurnalismul românesc: „Sunt două femei în plină putere, repere și astăzi. Sunt extraordinare”

„Oricât de mișto se vorbește acum cu „gen”, cu „emoticoane”, să știți că limba română, aia normală, clasică, este în continuare în mainstream. Este limbajul preferat. Și mie îmi place să mai folosesc cuvinte de astea „pe nou”, dar îmi dau seama că ele nu ajung peste tot. Limba română vine din cărți, din ce mai citim. Sunt lucruri pe care le avem la îndemână cu toții”, a spus Dani Oțil, în cadrul podcastlui moderat de Micutzu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel