Daria Ghițu, detalii inedite din culisele filmului „Kingdom of Judas”. Câte ore au stat actorii pe platourile de filmare
Data actualizării:
Data publicării:
Pe 12 aprilie, lumea cinematografică românească se pregătește pentru premiera mult așteptată a filmului „Kingdom of Judas”, un thriller regizat de Sabina Lisievici. Actrița Daria Ghițu ne-a oferit detalii din culisele producției românești și ne-a vorbit despre personajul ei, Marga.

Pe 12 aprilie are loc premiera filmului „Kingdom of Judas”, un thriller regizat de Sabina Lisievici. Este prima producție 100% românească vorbită integral în limba engleză, care va rula cu subtitrări românești. „Kingdom of Judas” este o producție cinematografică destinată atât publicului din România, cât și celui internațional. Lungmetrajul a fost filmat integral în România, între 2021 și 2023, în Alba Iulia, Hunedoara, Sibiu și București. Distribuția strălucește cu nume precum Oana Cârmaciu, Bogdan Iacob, Daria Ghițu, Adi Gheo, Oltin Tudor Hurezeanu, Cătălin Nicolau, și mulți alți actori talentați. 

Într-un interviu exclusiv acordat pentru Spectacola, Daria Ghițu ne-a dat detalii din culisele filmului. Totodată, actrița ne-a și vorbit despre personajul ei, Marga, o pianistă și compozitoare care, în urma încheierii unei relații ascunse cu mentorul ei și în urma unui avort, trece printr-o perioadă de depresie din care simte că nu se mai poate redresa și care o împiedică să mai cânte și să mai compună muzică.

Spectacola: Poți să ne povestești puțin despre personajul tău? Care sunt trăsăturile principale și cum te-ai pregătit pentru a intra în pielea Margăi?

Daria Ghițu: Marga a fost un personaj destul de apropiat mie în anumite aspecte, iar atunci când Sabina și-a imaginat acest personaj, m-a avut în minte pentru rol. Marga este o pianistă și compozitoare care, în urma încheierii unei relații ascunse cu mentorul ei și în urma unui avort, trece printr-o perioadă de depresie din care simte că nu se mai poate redresa și care o împiedică să mai cânte și să mai compună muzică. Eu însămi am studiat pian și muzică clasică, fapt ce m-a apropiat de acest personaj. Pe de altă parte, o aparentă fragilitate care ascunde multă dramă și multă putere este una dintre trăsăturile de caracter ale Margăi, pe care am intuit-o în pregătirea rolului.

Spectacola: Ce te-a atras cel mai mult la personajul tău?

Daria Ghițu: M-a atras personajul Marga, aceasta fiind ușor atipică în acel context al vedetelor în care ajunge în film, mai retrasă, mai introvertită, puțin plutitoare, puțin venită din altă lume.

Spectacola: Cum crezi că o va percepe publicul pe Marga?

Daria Ghițu: S-ar putea ca publicul să o perceapă ca pe un personaj negativ, fiind atât de liniștită, pare că ascunde ceva. Dar nu voi da niciun spoiler, și vom afla la finalul filmului dacă este sau nu așa.

Spectacola: Cum a fost experiența de a juca într-un film vorbit integral în limba engleză?

⁠Daria Ghițu: A fost o provocare să joc în limba engleză, fiind primul rol al meu în altă limbă decât cea maternă.

Spectacola: Ce te-a atras cel mai mult la acest proiect și cum crezi că va fi perceput de publicul român și de cel internațional?

Daria Ghițu: „Kingdom of Judas” a fost atât pentru mine cât, cred eu, cât și pentru majoritatea colegilor implicați, un proiect de suflet. Filmul a prins propria viață, parcă independent de noi, și a crescut de la o idee, care fusese odată un scurtmetraj, la un film complex cu mai multe substraturi psihologice. Vă recomand să îl vedeți. Cred că veți găsi multe replici sau scene cu care veți rezona. Cel puțin eu pot spune că mi-am dat seama post filmări că multe momente sunt foarte “relatable” și în viața reală, dar cu un twist dramatic, sau spectaculos - după caz.

Spectacola: Cum a arătat o zi de filmare? De obicei, cât de mult timp petreceai pe platou și care erau principalele etape ale procesului de filmare într-o zi obișnuită?

Te-ar putea interesa și: Bogdan Iacob, dezvăluiri spectaculoase din culisele filmului „Kingdom of Judas”, prima producţie românească, vorbită integral în limba engleză

Daria Ghițu: ⁠O zi de filmare s-a desfășurat normal - 10-12 ore în general. Dar timpul trece altfel în filmări. E și adrenalina. Nu prea simți cum trece.

Spectacola: Există o anumită secvență din filmul „Kingdom of Judas” care ți-a rămas întipărită în minte sau care a fost mai dificilă sau mai provocatoare pentru tine? Poți să ne împărtășești experiența ta în timpul filmărilor acelei secvențe?

Daria Ghițu: La una dintre filmări a trebuit să intru într-o cascada (Cascada Clocota de la Geoagiu-Băi). Apa e mai caldă acolo, era și vară, dar chiar m-am simțit ca într-un spa. A fost foarte drăguț. Și m-am simțit foarte conectată cu natura.

Spectacola: De ce crezi că ar trebui ca publicul să vadă acest film și ce anume consideri că îl face special?

Daria Ghițu: Cum spuneam mai devreme, cred că publicul, poate mai ales publicul din generația mea sau mai tânăr, dar nu numai, ar putea vedea multe scene în care și-ar regăsi anumite bucăți din viață sau anumite gânduri. Cred că este un film în care sunt pictate multe gânduri și situații reprezentative pentru generațiile tinere și societatea în care trăim astăzi. (și spun că sunt pictate și referindu-mă la cadrele spectaculoase și filmate cu măiestrie) Filmul propune multe teme și subteme de actualitate: pe lângă tema cea mai vizibilă în trailer, faima și viciile, avem tema familiei - familii toxice, legături de sânge, prietenie, tulburări psihice și multe altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Cinematografie


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel