De ce a crescut dramatic cancerul la tineri. Dr. Tudor Ciuhodaru: E o ipoteză pe care aș lansa-o
Data publicării:
Tudor Ciuhodaru a fost invitat la emisiunea „Punctul culminant", de pe România TV, unde a vorbit despre creșterea incidenței cancerului în rândul tinerilor. 

Medicul Tudor Ciuhodaru susține că, potrivit studiilor, s-a observat o creștere a incidenței cancerului în rândul tinerilor, în ultimii ani. Tinerii pot fi expuși unor factori de risc legați de stilul de viață, cum ar fi fumatul, consumul excesiv de alcool, dieta nesănătoasă și lipsa de exercițiu fizic, care pot contribui la dezvoltarea cancerului.

De asemenea, existența unor medii de lucru sau locuri în care tinerii pot fi expuși la radiații, substanțe chimice toxice sau alte carcinogene poate crește riscul de cancer.

„Dacă vorbim de incidența cancerelor la tineri, nu aș putea spune că e un lucru chiar nou sub soare. Mă uitam pe studiile aprofundate, făcute pe statistică, pe 204 țări în intervalul 1990-2019, și vedem că a crescut incidența cancerului, înainte de pandemie, cu aproape 80% la cei tineri. Așa că există o problemă legată și de stil de viață, de cancerul din aer, din apă, de care nu te poți feri, de apariția radiațiilor și a microplasticelor.

Mai este o ipoteză pe care aș lansa-o. Știți foarte bine că avem foarte mult poluant și în atmosferă și în alimente. Sunt foarte multe lucruri care sunt legate de acei aditivi alimentari care, teoretic, spun că sunt siguri din multe puncte de vedere, dar dozele calculate drept sigure sunt făcute individual, nu în amestec.

Vedem cu toții că a crescut numărul cancerelor la pacienți tineri, la care nu te-ai aștepta. Înainte, această patologie oncologică la pacienți tineri era rarisimă și vârsta părea să fie un factor de protecție, dar efectul cumulat, efectul de potențare al aditivilor alimentari, al ceea ce înseamnă poluare atmosferică, nu e de neglijat din punctul meu de vedere.

Suspiciunile legate de așa ceva sunt strâns legate de lipsa de transparență.", a spus medicul Tudor Ciuhodaru la emisiunea „Punctul culminant", de pe România TV.

 

 

VEZI ȘI: Cea mai mare minciună legată de știrea că prințesa Kate are cancer. Atenție la vaccinul pe care a ales să-l facă între Pfizer, Moderna și AstraZeneca!:

https://www.spectacola.ro/cea-mai-mare-minciuna-legata-de-stirea-ca-printesa-kate-are-cancer-atentie-la-vaccinul-pe-care-a-ales-sa-l-faca-intre-pfizer-moderna-si-astrazeneca_38006.html

 

VEZI ȘI: Dacă până și prințesa Kate are cancer, cum ne putem noi, oamenii simpli, să ne apărăm? Răspunsul marelui profesor Irinel Popescu:

https://www.spectacola.ro/daca-pana-si-printesa-kate-are-cancer-cum-ne-putem-noi-oamenii-simpli-sa-ne-aparam-raspunsul-marelui-profesor-irinel-popescu_37838.html

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Elena Aurel
Categorie: Stiri


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO
pixel