De ce copiii lui Tudor Chirilă nu au telefoane. Motivul pentru care artistul nu vrea să le cumpere:  „Nu vor intra prea repede în viața lor”
Data publicării:
Tudor Chirilă, cunoscutul artist și actor român, a explicat de ce nu le cumpără telefoane copiilor săi, Ivan și Petru.

Tudor Chirilă formează un cuplu, de 11 ani, cu Iulia Mîzgan, împreună cu care are doi copii, Ivan și Petru, în vârstă de 6 și 8 ani. Cei doi au ales să își țină copiii departe de lumina reflectoarelor și nici nu publică imagini cu ei în mediul online. Mai mult, cei doi băieți nu au telefoane mobile. Într-un interviu pentru revista Viva, Tudor Chirilă a explicat care este motivul.

De ce nu vrea Tudor Chirilă să le cumpere telefoane copiilor săi

Principalul motiv pentru decizia de a nu le cumpăra telefoane copiilor este legat de dorința de a-i proteja de expunerea prea timpurie la tehnologie și la presiunile mediului online. Juratul de la „Vocea României” susține că dacă va fi necesar, vor putea comunica cu dispozitive mai simple, fără acces la internet. Totodată, acesta spune că momentul în care vor ajunge să discearnă ce este bine și ce este rău vor putea să decidă singuri dacă doresc sau nu să aibă telefon.

„Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar că sunt niște calculatoare. Au înțeles foarte bine și că în alte familii fac oamenii ce cred, iar noi, în a noastră, facem ce considerăm. Dacă vor avea telefoane pentru a comunica, vor putea și cu unele de 10-15 ani care nu sunt smartphone-uri. Nici social media, nici telefoanele nu vor intra prea repede în viața lor.

În momentul în care vor ajunge să discearnă cât de cât lucrurile, să înțeleagă de ce trebuie să se ferească, să nu se lase afectați, în momentul în care vor intra în zona asta, va fi o decizie luată de ei, conștienți de sine, în timp și spațiu, și conștienți de provocările lumii în care trăim”, a spus Tudor Chirilă pentru viva.ro.

Sursă foto: Instagram/tudorchirila

„Nu mă deranjează expunerea la ecran atât de mult, cât expunerea la social media”

Artistul consideră că expunerea la ecrane nu este atât de deranjantă pentru el, cât este expunerea la social media. 

„Nu mă deranjează expunerea la ecran atât de mult, cât expunerea la social media, de exemplu. Au văzut un film al lui Denzel Washington pe internet, în care el spunea că, pe vremuri, trebuia să mulțumești un singur om – cel cu care stăteai de vorbă și, acum, te chinui să mulțumești zeci de mii de oameni odată”, a mai precizat Tudor Chirilă.

Sursă foto: Instagram/tudorchirila

Ce reguli are Tudor Chirilă pentru cei doi copii

Ivan și Petru au de urmat o serie de reguli stricte din partea părinților săi, Tudor Chirilă și Iulia Mîzgan.

„Unui copil de 6 ani trebuie să-i instaurezi totuși niște rutine, să le aibă deja instalate – să-și facă patul, să se spele pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara, să înceapă ușor-ușor să aibă responsabilitatea temelor lui, să și le facă singur, să vorbească despre ele și să înțeleagă că în viață nu totul se obține cu un click pe telefon. Este foarte important. Și asta le explic copiilor mei în fiecare zi.

Orice ar vrea să facă, să fie medic ori actor, ziarist, bucătar sau tâmplar. Orice ar vrea să facă, trebuie să repete. Nu e obligatoriu să ai parte zilnic de divertisment care să-ți țină simțurile ocupate, treze. Este OK să te plictisești, este OK să ai o zi proastă, este OK să repeți și să faci ce nu-ți place, pentru că, la un moment dat, ajungi să faci ceea ce îți place.

Orice vrei să fii în viață, trebuie să tragi o mie de cornere, ca Beckham în fiecare zi a copilăriei lui. El nu înțelegea de ce tatăl lui îl punea să execute cornere, dar a înțeles atunci când cornerele acelea au început să-i folosească și a devenit fotbalistul care a fost.

Toate lucrurile acestea vin gradat și atunci e un timp pentru fiecare lucru și eu cred că acești copii trebuie încărcați progresiv cu responsabilități. Nu trebuie să așteptăm de la un copil de 2 ani ceea ce așteptăm de la unul de 4 ani. Sau de la unul de 4 ce așteptăm de la un copil de 6 ani. Mai ales că progresele lor sunt halucinante de la o lună la alta”, spunea Tudor Chirilă, potrivit Fanatik.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel