De ce copiii lui Tudor Chirilă nu au telefoane. Motivul pentru care artistul nu vrea să le cumpere:  „Nu vor intra prea repede în viața lor”
Data publicării:
Tudor Chirilă, cunoscutul artist și actor român, a explicat de ce nu le cumpără telefoane copiilor săi, Ivan și Petru.

Tudor Chirilă formează un cuplu, de 11 ani, cu Iulia Mîzgan, împreună cu care are doi copii, Ivan și Petru, în vârstă de 6 și 8 ani. Cei doi au ales să își țină copiii departe de lumina reflectoarelor și nici nu publică imagini cu ei în mediul online. Mai mult, cei doi băieți nu au telefoane mobile. Într-un interviu pentru revista Viva, Tudor Chirilă a explicat care este motivul.

De ce nu vrea Tudor Chirilă să le cumpere telefoane copiilor săi

Principalul motiv pentru decizia de a nu le cumpăra telefoane copiilor este legat de dorința de a-i proteja de expunerea prea timpurie la tehnologie și la presiunile mediului online. Juratul de la „Vocea României” susține că dacă va fi necesar, vor putea comunica cu dispozitive mai simple, fără acces la internet. Totodată, acesta spune că momentul în care vor ajunge să discearnă ce este bine și ce este rău vor putea să decidă singuri dacă doresc sau nu să aibă telefon.

„Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar că sunt niște calculatoare. Au înțeles foarte bine și că în alte familii fac oamenii ce cred, iar noi, în a noastră, facem ce considerăm. Dacă vor avea telefoane pentru a comunica, vor putea și cu unele de 10-15 ani care nu sunt smartphone-uri. Nici social media, nici telefoanele nu vor intra prea repede în viața lor.

În momentul în care vor ajunge să discearnă cât de cât lucrurile, să înțeleagă de ce trebuie să se ferească, să nu se lase afectați, în momentul în care vor intra în zona asta, va fi o decizie luată de ei, conștienți de sine, în timp și spațiu, și conștienți de provocările lumii în care trăim”, a spus Tudor Chirilă pentru viva.ro.

Sursă foto: Instagram/tudorchirila

„Nu mă deranjează expunerea la ecran atât de mult, cât expunerea la social media”

Artistul consideră că expunerea la ecrane nu este atât de deranjantă pentru el, cât este expunerea la social media. 

„Nu mă deranjează expunerea la ecran atât de mult, cât expunerea la social media, de exemplu. Au văzut un film al lui Denzel Washington pe internet, în care el spunea că, pe vremuri, trebuia să mulțumești un singur om – cel cu care stăteai de vorbă și, acum, te chinui să mulțumești zeci de mii de oameni odată”, a mai precizat Tudor Chirilă.

Sursă foto: Instagram/tudorchirila

Ce reguli are Tudor Chirilă pentru cei doi copii

Ivan și Petru au de urmat o serie de reguli stricte din partea părinților săi, Tudor Chirilă și Iulia Mîzgan.

„Unui copil de 6 ani trebuie să-i instaurezi totuși niște rutine, să le aibă deja instalate – să-și facă patul, să se spele pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara, să înceapă ușor-ușor să aibă responsabilitatea temelor lui, să și le facă singur, să vorbească despre ele și să înțeleagă că în viață nu totul se obține cu un click pe telefon. Este foarte important. Și asta le explic copiilor mei în fiecare zi.

Orice ar vrea să facă, să fie medic ori actor, ziarist, bucătar sau tâmplar. Orice ar vrea să facă, trebuie să repete. Nu e obligatoriu să ai parte zilnic de divertisment care să-ți țină simțurile ocupate, treze. Este OK să te plictisești, este OK să ai o zi proastă, este OK să repeți și să faci ce nu-ți place, pentru că, la un moment dat, ajungi să faci ceea ce îți place.

Orice vrei să fii în viață, trebuie să tragi o mie de cornere, ca Beckham în fiecare zi a copilăriei lui. El nu înțelegea de ce tatăl lui îl punea să execute cornere, dar a înțeles atunci când cornerele acelea au început să-i folosească și a devenit fotbalistul care a fost.

Toate lucrurile acestea vin gradat și atunci e un timp pentru fiecare lucru și eu cred că acești copii trebuie încărcați progresiv cu responsabilități. Nu trebuie să așteptăm de la un copil de 2 ani ceea ce așteptăm de la unul de 4 ani. Sau de la unul de 4 ce așteptăm de la un copil de 6 ani. Mai ales că progresele lor sunt halucinante de la o lună la alta”, spunea Tudor Chirilă, potrivit Fanatik.


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel