De ce nu au voie femeile în Athos. Părintele Pimen Vlad: „De atunci s-a dat ordin împărătesc să nu mai intre femeie acolo”
Data publicării:
Părintele Pimen Vlad a povestit momentul în care s-a decis în Athos să nu mai pătrundă nicio femeie acolo.

Părintele Pimen Vlad a dezbătut unul dintre subiectele la care foarte multe persoane au avut extrem de multe curiozități de-a lungul timpului. Este vorba despre interdicția pe care o au femeile de a pătrunde în Muntele Athos, acolo unde doar bărbații au voie să meargă. Astfel, acesta a povestit de unde a plecat totul și care este minunea ce a avut loc pe vremuri în acea zonă.

„Nu-i lucru omenesc să ne gândim că pe timpul Împăratului Teodosie cel Mare, el a construit mănăstirea Vatopedul, iar aici a fost o minune. Băiatul lui plecase de la Roma la Constantinopol, iar undeva în mijlocul mării s-a ridicat o furtună, iar el a ieșit să vadă cum luptă ăștia cu valurile și a trecut un val, el avea 9-10 anișori. Corabia a fost furată de valuri și când s-a liniștit furtuna, ei au tras barca la mal, deznădăjduiți că merg la împărat fără fiul său. Când ajung la uscat, copilul dormea sub o tufă, la soare, iar ei îl pierduseră în larg. L-au întrebat cum a ajuns aici. „În momentul în care am ajuns în mare, o femeie cu un prunc în brațe m-a luat și m-a adus aici. Mi-a zis să stau liniștit, că veniți voi să mă căutați mai târziu.”, a povestit Părintele Pimen Vlad, în cadrul podcastului realizat de Cătălin Măruță.

Citește și: Ceai antigripal și de ardere a grăsimilor. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l bei zilnic: „Efectul va fi imediat”

„De atunci s-a dat ordin împărătesc să nu mai intre femeie acolo”

Așadar, din acel moment, părintele povestește cum Maica Domnului a rămas singura femeie care a mai avut voie să intre și să pătrundă pe Muntele Athos, iar orice altă prezență feminină care ar fi pășit acolo ar fi putut fi pusă în pericol.

„Când a auzit Dumnezeu minunea asta, și-a dat seama cum Mica Domnului l-a salvat. A zis că vrea să facă o mănăstire acolo și a făcut Vatopedu. Construind-o, făcând icoane, fiica împăratului a venit și ea să se închine, iar când s-a îndreptat în biserică spre icoana Maicii Domnului, ea a devenit vie și i-a spus „Oprește-te, închină-te și întoarce-te înapoi. Din clipa asta să nu mai intre femeie în Athos, pentru că Athosul are împărăteasă”, adică pe Maica Domnului. Iar de atunci s-a dat ordin împărătesc să nu mai intre femeie acolo.”, a mai spus preotul.

Citește și: Adevărul despre îngerul păzitor. Părintele Pimen Vlad: „Când facem asta, el se îndepărtează de noi”

Întâmplări de pe Muntele Athos

„A trecut timpul, Athos s-a umplut de mănăstiri și fiica regelui Serbiei a fost silită să se căsătorească cu sultanul. Ea a spus că condiția este să rămână creștin-ortodoxă. Așa, după căderea Constantinopolului, au ajuns în mâinile ei darurile magilor, aur smirnă și tămâie, care au fost aduse la nașterea Mântuitorului. Iar ea a zis că le duce la mănăstire și a încălcat legea. La mijlocul drumului i-a ieșit Maica Domnului în cale și i-a spus să lase darurile și să se întoarcă. Este a doua mărturie a Maicii Domnului care a spus asta și atunci s-a pus lege.”, a continuat acesta.

VEZI și: Părintele Pimen Vlad, cea mai puternică rugăciune. Trebuie să o rostești în fiecare zi: „Neîncetat, nu contează locul”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Stiri


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel