Decizia de a pleca/ Decision To Leave, un thriller captivant despre dragoste și dorință de Park Chan-wook, în cinema din 17 februarie
Decizia de a pleca/ Decision To Leave, captivantul thriller care i-a adus la Cannes 2022 premiul pentru regie reputatului cineast coreean Park Chan-wook, are premiera în cinematografele din România pe 17 februarie. Filmul spune povestea unui polițist care devine atras de suspecta principală dintr-un caz de crimă.

Consacrat pentru filmele sale care abundă în scene ultra-violente (Oldboy, Sympathy for Mr. Vengeance, The Handmaiden), Park Chan-wook și-a suprins fanii cu această poveste de dragoste modernă cu elemente neo-noir, în care dă o nouă turnură unei clasice povești despre dragoste și obsesie.

 

Hae-joon (Park Hae-il), un detectiv cu experiență, investighează moartea suspectă a unui bărbat prăbușit de pe vârful unui munte. A sărit sau a fost împins? Când detectivul Hae-joon ajunge la fața locului, începe să o suspecteze pe soția acestuia, Seo-rae (Tang Wei). Dar pe măsură ce sapă mai adânc în anchetă, detectivul se trezește tot mai atras de tânăra văduvă.

 

Trailer: 

 

Decision to Leave este o sofisticată poveste de dragoste care nu caută un vinovat sau răspunsuri concrete la misterele propuse, ci oferă spectatorilor un captivant amestec de tensiune, dorință și emoții subtile: „Am vrut să creez o poveste de dragoste în care nimeni nu spune te iubesc. Este un film despre ceea ce nu este spus, ci observat”, a declarat Park Chan-wook.

 

Întrebat care a fost sursa de inspirație a filmul, Park Chan-wook a spus că și-a dorit să facă un film care să conțină două versiuni, cea originală și cea modernă, a unei cunoscute melodii coreene - „The Mist”, care se regăsește pe coloana sonoră a filmului interpretată de Chung Hoon-he și Song Chang-sik: „Firește, mi-am imaginat că trebuie să fie o poveste de dragoste care se întâmplă într-un oraș învăluit în ceață. În al doilea rând, am vrut să fac un film al cărui personaj principal să fie asemănător detectivului meu favorit, Martin Beck, din celebra serie suedeză de romane polițiste. Am vrut un detectiv care să fie blând, tăcut, curat, politicos și bun. Cele două idei s-au contopit și dezvoltat într-o discuție pe care am avut-o cu Chung Seo-kyung și, treptat, a început să capete formă”.

 

Park Chan-wook a mai colaborat anterior cu scenarista Chung Seo-kyung la Lady Vengeance (2005), I'm a Cyborg (2006), Thirst (2009) și The Handmaiden (2016).

Tang Wei, actrița chineză care o interpretează pe văduva Seo-rae, s-a remarcat în 2007 în Lust, Caution, filmul regizorului taiwanez Ang Lee. Este câștigătoare a nenumărate premii, printre care un premiu la Cannes, dar și o nominalizare la BAFTA în 2008.

Park Hae-il, detectivul Hae-joon în Decision To Leave, este cunoscut pentru o largă paletă de roluri interpretate de-a lungul timpului, de la filme de acțiune, drame până la filme de epocă. Printre rolurile sale memorabile se regăsesc cele din filmele lui Boong Joon Ho,  Memories of Murder (2003) și The Host (2006).

 

 

 

Data: 14 feb 2023, 09:41
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: cinema  decision to leave  film 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...