Delia: „Nu mi-a plăcut niciodată să stau în tipare”. Cum a depășit obstacolele din carieră și care este „rețeta” succesului / EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Delia Matache vorbește, în exclusivitate pentru Spectacola, despre cariera și pasiunile sale. 

Delia Matache este unul dintre cei mai nonconformiști și apreciați artiști din România.  Artista se reinventează și uimește cu fiecare proiect, iar publicul ei este tot mai numeros. Pe lângă publicul deja format, vedeta se bucură și de aprecierea generației tinere. 

Am stat de Vorbă cu Delia Matache pentru a afla care este secretul succesului ei, dar și care sunt valorile în care crede. 

 

SPECTACOLA: Dai startul verii cu un super concert. "Rockadelia", chiar de 1 iunie, dar și pe 2 iunie. Are legătură data concertului cu Ziua Copilului?

Delia: Mi se pare un moment bun să începem oficial vara împreună și cam așa am ales data. Acum doi ani, am făcut primul concert la Verde Stop Arena tot la început de iunie, pentru că atunci era imediat după carantină și m-am reîntâlnit cu publicul pentru a ne bucura împreună de un strop de normalitate.

Altădată, am lansat piesa ”Cine m-a făcut om mare” fix de 1 iunie, o piesă pentru adulții care nu încetează să rămână copii, indiferent ce vârstă au. Iar anul trecut, am lansat ”Racheta”, cu un videoclip realizat din desene făcute de mine, tot pentru copiii din noi.

Anul acesta pe 1 și 2 iunie, pregătesc alături de echipa mea de la Roka Records un show diferit, cu piesele mele cunoscute reinterpretate rock, cu o producție de show impresionantă.

Am anunțat deja invitații speciali, sunt artiști cu care am avut colaborări sau artiști din noua generație în care cred: Carla’s Dreams, The Motans, Grasu XXL, Nane, Macanache, Killa Fonic, Paulina și EMAA vor fi cu mine pe scenă și abia aștept! We will rock you!

Mai sunt puține bilete disponibile, așa că sper să vă luați bilete rapid și să intrați în universul Rockadelia. 

Și am și o surpriză pe care o pot divulga: piesa ”OTZL GLTZ” pe care am lansat-o de curând va putea fi ascultată live în premieră pe 1 și 2 iunie la Verde Stop Arena în București!

Delia - OTZL GLTZ

 

 

 

SPECTACOLA: Ești unul din puținii artiști care reușesc să rezoneze cu mai multe generații. Vin din urmă generații întregi de fani Delia. Cum reușești să ajungi la noua generație și să îți păstrezi, în același timp, publicul deja format?

Delia: Mie nu mi-a plăcut niciodată să stau în tipare, să îmi impun limite, nu mi-am propus niciodată să plac tuturor. Prin acest fel de a fi al meu și prin modul în care am ales să mă dezvolt ca om și ca artist, am reușit să mă apropii de feluri diferite de public, pentru că mereu am explorat, m-am jucat, am încercat și am vrut să fiu eu. Dacă publicul a rezonat, atunci nu îmi rămâne decât să mă bucur.

 

SPECTACOLA: Cum era Delia în copilărie și ce nu s-a schimbat nici acum? 

Delia: Eram la fel de visătoare, de spontană, dar ascultătoare în ciuda firii mele rebele. Pasionată de muzică, dornică să devin artist.

 

SPECTACOLA: În copilărie, ce visai să devii „când vei fi mare”? 

Delia: Artist, muzician, nu exista o altă opțiune. Am studiat muzica de mică, știu să cânt la mai multe instrumente, cumva nu mi-am prea dat voie să mă văd făcând altceva decât muzică.

 

SPECTACOLA: Crezi in destin sau crezi că, mai degrabă, omul își face norocul cu mana lui?

Delia: Cred că există un drum trasat pentru fiecare, dar cred enorm în muncă și pasiune.

 

SPECTACOLA: Ai vreun artist internațional care te inspiră?

Delia: Sunt mulți și tot apar. Uite, acum din generația mai nouă: Rosalia, Doja Cat, dar și Rihanna, 

 

SPECTACOLA: Cariera ta a fost într-o continuă ascensiune, încă de la primii pași în muzică. Ai întâmplinat și obstacole în drumul spre succes?

Delia: Clar au fost și obstacole, nu cred că există persoană să nu fi întâlnit obstacole în carieră, indiferent de domeniu. E important doar cum te raportezi la ele, dacă alegi să te doboare sau cauți resurse să mergi mai departe și foarte important, să te înconjori de oameni care cred în tine și îți pot fi aproape să te ajute să evoluezi.

 

SPECTACOLA: Ai avut vreun moment în care te-ai gândit să renunți la muzică? Ce altceva ai fi putut face, dacă nu era muzica?

Delia: Nu, niciodată nu m-am gândit să renunț la muzică și oricum, dacă prin absurd, aș fi renunțat, probabil aș fi ales tot un domeniu creativ.

La cât de pasionată sunt acum de ascensiunile pe munte, mi-ar plăcea să fac asta cât mai des cu putință.

SPECTACOLA: Care este cea mai dureroasă critică pe care ai primit-o în cariera ta?  Dar cea mai frumoasa lauda?

Delia: Multe dintre critici nu sunt dureroase pentru simplul motiv că nu sunt exprimate pe fapte concrete, ci mai degrabă pe emoții puternice sau pe efect de turmă sau dintr-o gândire limitativă. Fără să vreau să sune ofensator sau jignitor.

Criticile dureroase, dar pe care le iau în considerare, sunt cele bazate exclusiv pe fapte concrete, pe greșeli pe care le-am făcut la un moment dat.

Cele mai frumoase laude sunt de regulă legate de muzica pe care am compus-o, de concertele pe care le-am susținut.

 

SPECTACOLA: Te-a schimbat în vreun fel perioada pandemiei? Cu limitările ei, faptul că ne-am izolat, poate mai mult. 

Delia: Sincer, nu. Mi-a plăcut să stau în casă să mă uit la filme, să citesc, să dorm și în general, să fac diverse activități de care nu aveam timp.

Pentru că a fost o lungă perioadă fără concerte, am călătorit mai mult, ceea ce mi-a făcut foarte mult bine și m-a ajutat să mă reconectez la o stare de normalitate.

 

SPECTACOLA: Ai reacționat, în ultima vreme, în fața unor situații amplu dezbătute în mediul online. Unul a fost chiar în cadru emisiunii iUmor, unde ai intervenit când un concurent a făcut o glumă despre violența domestică. A doua oară a fost recent, după declarațiile Vioricăi Vodă, de la Premiile Gopo, când ai relatat un episod halucinant din adolescență, despre profesorii care făceau tot felul de comentarii la adresa elevelor. Exemplele pot fi multe, iar femeile care vorbesc despre lucrurile acestea sunt puține.
Care crezi că este motivul pentru care femeile preferă să tacă și ce ar trebui făcut pentru ca situațiile acestea să nu se mai întâmple?

Delia: Multe femei aleg să tacă pentru că sunt judecate, stigmatizate, jignite, izolate, evitate, făcute să se simtă prost dacă ar încerca să prezinte o situație care li s-a întâmplat și care îl care ca protagonist pe un domn respectabil, cu o imagine impecabilă.

Ar fi important ca femeile să se susțină una pe cealaltă, ca și bărbații cu coloană vertebrală să le ia apărarea sau să le fie aproape atunci când află despre o astfel de situație în care o femeie a fost agresată verbal, fizic, sexual.

 

SPECTACOLA: Ca artist, te-ai lovit vreodată de situații de genul acesta?  Dacă da, cum ai reacționat?

Delia: Nu m-am lovit de astfel de situații și dacă s-ar fi întâmplat, nu aș fi tăcut, pentru că nu voi permite să fiu jignită, umilită de persoane care aleg o astfel de cale josnică și batjocoritoare.

 

SPECTACOLA:Ești și un călător nonconformist. Postezi, pe rețelele de socializare, imagini incredibile din călătoriile tale, unele care chiar îți taie răsuflarea. Ești pasionată de fotografie?

Delia: Sunt pasionată de călătorii și apoi de fotografie. Din această pasiune, a apărut contul de Instagram @delianomad, acolo unde postez extrem de mult content din călătoriile mele.

 

 

SPECTACOLA: Care sunt destinațiile tale preferate și ce aventuri îți dorești să mai bifezi?

Delia: Îmi doresc să merg în Cape Town, dar și Zanzibar, mi-e dor să urc pe munte și să simt acea adrenalină unică.

Mi-e dor și de Japonia, este o țară cu o cultură fascinantă!

 

SPECTACOLA: Între 5 stele și natură raw, ce alegi? Ești mai degrabă turistul care preferă confortul sau ești fericită și dacă pleci cu rucsacul în spate, în mijlocul naturii. 

Delia: Ambele. Îmi place și să mă bucur de o experiență de cinci stele, dar și cu rucsacul în spate, să beau un ceai cald la o cabană după ore întregi de urcat pe munte.

 

SPECTACOLA:Care ar fi cea mai memorabilă experiență din călătoriile tale?

Delia: Îmi este foarte greu să spun doar o experiență memorabilă, fiecare călătorie are frumusețea ei, unicitatea ei, vine cu amintiri speciale și simt cum contribuie la dezvoltarea mea ca om.

Aș enumera întâlnirea cu un trib din Africa, dar și experiența unică a călătoriei în Japonia.

 

SPECTACOLA: Care ar fi cele trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie și de ce?

Delia: Telefon cu acces la Internet să fiu în contact cu cei dragi și să ascult muzică.

Încărcător pentru telefon.

Un avion să pot pleca de pe insula pustie oricând doresc :)

 

SPECTACOLA: Spune-ne ceva despre tine care te descoperă într-o altă lumină.

Delia: Cred că publicul știe despre mine tot ce trebuie să știe din muzica mea, concerte, emisiunile TV în care sunt jurat. Mai departe, e important să rămână mister. Sau altele de descoperit în anii următori.


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: concert  Delia  delia matache  otzl gltz 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...

Tzancă Uraganu, de urgență la spital!

Tzancă Uraganu a ajuns de urgență la spital!

pixel