Denise Rifai, despre modelele ei din jurnalismul românesc: „Sunt două femei în plină putere, repere și astăzi. Sunt extraordinare”
Data actualizării:
Data publicării:
Denise Rifai a mărturisit în cadrul M.C.N. Podcast, moderat de Micutzu (Cosmin Nedelcu), care sunt cele două femei din jurnalismul românesc, pe care le consideră și astăzi repere pentru ce înseamnă pentru ea jurnalismul. „Sunt două femei în plină putere, astăzi, când vorbim”.

Jurnalismul poate fi perceput ca un domeniu rigid, însă Denise Rifai aduce o perspectivă fresh și umană asupra acestei profesii. Cunoscută pentru abordarea sa vibrantă și autentică în televiziune, Denise Rifai a reușit să-și contureze un loc special în inimile telespectatorilor și să inspire o nouă generație de jurnaliști.

Te-ar putea interesa și: Cum s-au cunoscut Ionuț Rusu și George Tănase: „Atunci făceam doar foamea, acum facem și bani”

Jurnalismul, pentru Denise Rifai

Întrebată despre reperele sale în jurnalism, în cadrul M.C.N. Podcast, moderat de Micutzu (Cosmin Nedelcu), Denise Rifai a evidențiat trei figuri notabile: Christiane Amanpour, Eugenia Vodă și Andreea Esca. Pentru Denise Rifai, jurnalismul este mai mult decât raportarea obiectivă a faptelor; este o platformă pentru activism și pentru promovarea unei dezvoltări corecte a societății. Inspirată de Christiane Amanpour, ea își propune să fie o voce activă în spațiul public, să servească drept gardian al integrității și corectitudinii.

„Pentru mine, și azi, este Christiane Amanpour, adică mi se pare important să faci un jurnalism activ, din punct de vedere a orientării politice, pentru o dezvoltare corectă a societății, ca să împlinești această menire a jurnalismului, de a patra putere în stat, de gardianul a tot ceea ce trebuie să rămână corect și nu se întâmplă și mi-a plăcut foarte mult”, a spus Denise Rifai.

„Sunt două femei în plină putere și sunt repere și astăzi. Sunt extraordinare”

Cu toate acestea, Denise Rifai nu uită să aprecieze și valorile locale. Eugenia Vodă, o figură iconică în jurnalismul românesc, este pentru ea un exemplu de excelență și dedicare. De asemenea, Denise Rifai remarcă și cadența vibrantă a Andreei Esca, care adaugă o notă de energie și dinamism în peisajul media autohton.

„Dacă mă uit în spațiul autohton, mi-a plăcut și îmi place mult Eugenia Vodă, este wo. Cadența Andreei Esca, pe care nimeni niciodată nu o s-o întreacă, este wow. Sunt două femei în plină putere și sunt repere și astăzi. Sunt extraordinare”, a declarat Denise Rifai.

Dar ceea ce distinge cu adevărat viziunea lui Denise Rifai este empatia și umanitatea pe care le aduce în munca sa. Ea aspiră să aducă în prim-plan oameni autentici, cu poveștile unice și cu complexitatea lor. Pentru ea, fiecare individ are o valoare și o contribuție distinctă, indiferent de funcția sau rolul pe care îl deține.

„Eu am un altfel de loc, cel pe care, din zona asta a mea intru și descopăr și aduc în fața oamenilor oamenii, așa cum sunt ei, dincolo de funcțiile pe care le au, dincolo de rolurile pe care le joacă. Mi-ar plăcea foarte mult ca o dată în viața asta televiziunile să înțeleagă că noi nu ne canibalizăm publicul, ci că dacă vine Dani la mine (și cu siguranță oamenii o să-i cunoască și sensibilitățile, și nebunia, și jovialitatea asta fantastică), e o chestie benefică”, a mai declarat Denise Rifai.

Te-ar putea interesa și: Viața la sat timp de un an. Răzvan Exarhu: I-am dat rachiu lui Nicolas Cage și mi s-a propus să devin primar

Într-o declarație îndrăzneață, Rifai își exprimă dorința ca televiziunile să înțeleagă importanța diversității și să încurajeze prezența unor voci autentice și variate în peisajul media. Ea argumentează că aceasta nu ar duce la o competiție pentru public, ci dimpotrivă, ar aduce o valoare adițională, oferind o varietate de perspective și experiențe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Tavi Colen a rupt tăcerea și a vorbit despre idila cu Gabriela Cristea. Reacția prezentatoarei Denise Rifai când a auzit răspunsul

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Survivor All Stars, sursa foto Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămaș șocați. Așa ceva nu s-a mai văzut: „Nu pot să cred!”

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu. Captură video: YouTube/youtube/damian draghici

Bursucu a răspuns fără probleme când a fost întrebat ce femeie din showbiz i-a făcut avansuri: „Sunt mai multe”. Ce spune despre Monica Tatoiu

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Captură video: Pro TV

Obiectul cu care Zanni a plecat la Survivor All Stars. S-a aflat abia acum
pixel