Dana Stancu, secretul machiajului cu aerograf: Tehnica ce o face unică în industria frumuseții
Sorana Darclee, componenta trupei A.S.I.A, a aflat că suferă de ADHD. În vârstă de 40 de ani, artista a fost invitată în emisiunea moderată de Cătălin Măruță, acolo unde a vorbit despre problemele de sănătate cu care se confruntă.
Sorana Darclee susține că suferă de insomnie cronică încă din perioada copilăriei, însă acum s-a agravat din cauza programului încărcat.
„E un deficit de atenție. Doctorii le-au zis că am foarte multă energie și eu făceam înot de performanță, și tenis de performanță. Suntem pe foarte repede înainte… Și creierul. Așa funcționăm noi. E în funcție de cât de interesați devenim. În copilărie e mai complicat, pentru că nu reușim să ne gestionăm emoțiile. ADHD-ul e clasat în trei categorii: ADD, care e lipsa de atenție, ADHD, care e cu impulsivitate și agresivitate, iar a treia categorie le are pe amândouă. Există și o componentă genetică. Trebuie mers și testat, pentru că ADHD-ul poate să vină și cu alte situații, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsivă. Poate să vină cu autism, mai mult sau mai puțin. Dacă sesizezi copilul că e marginalizat la școală sau la grădiniță, ar fi bine și tu ca părinte să mergi să te testezi”, a declarat Sorana, în emisiunea lui Cătălin Măruță.
„Testările se fac la mai mulți specialiști: psihologi clinici, psihoterapeuți, neuropsihiatri etc. Fiecare specialist are câteva maniere de verificare. Printre verificări e un test imens cu multe întrebări. Deja de acolo medicul își dă seama, căci sunt foarte multe întrebări și, evident, ne pierdem concentrarea. Eu am ales să nu aleg tratament medicamentos. Nici cu depresia. Dacă până la 39 de ani am funcționat bine fără medicamente, acum înțeleg, în sfârșit, care-i treaba cu mine. Simțeam că o iau razna și înnebunesc, iar explicația asta mă ajută să funcționez”, a mai precizat artista, în emisiunea de la Pro TV.
Abilitățile tale de gândire se deteriorează
Concentrare slabă, memorie slabă pe termen scurt, capacitate de atenție redusă, memorie slabă a evenimentelor recente, dificultăți în planificarea sau organizarea gândurilor, dificultăți în găsirea cuvintelor potrivite pentru a spune și, uneori, senzația de dezorientare. Adesea, aceste abilități prezintă o imagine foarte diferită față de capacitatea de funcționare a bolnavului înainte de debut.
Vă simțiți epuizat, dar nu reușiți să dormiți
Stai întins în pat și durerea te ține treaz. Este ca și cum nu ai avea energia necesară pentru a adormi. Când reușești să adormi, simți că nu te poți trezi. Mulți suferă de tipare de somn perturbate. Problemele de somn sunt un rezultat și nu o cauză a CFS/ME.
Aveți o durere de gât recurentă
Aceasta va fi adesea însoțită de sensibilitate la nivelul glandelor limfatice din apropiere. Durerea de gât pare mai degrabă ciclică decât să ia pur și simplu un alt virus.
Există o durere surdă și dureroasă în mușchi și articulații
O durere surdă, dureroasă în mușchi sau articulații care nu dispare și nu răspunde la nimic este un alt semn al sindromului de oboseală cronică. Aceasta poate evolua în dureri de cap cronice care nu sunt migrene. Durerea este adesea considerată a fi în fascie, dar se mișcă mult și nu pare să fie legată de utilizarea mușchilor.
Vă confruntați cu o stare de rău post-activitate
Acest lucru înseamnă că reușiți să faceți ceva, dar a doua zi abia mai puteți funcționa. Poate dura câteva zile pentru a reveni la starea stabilă. Efectuarea de exerciții fizice înrăutățește toate simptomele.
Ești epuizat din punct de vedere mental
Nu numai că mușchii tăi se simt obosiți, dar creierul tău simte că pur și simplu nu se poate porni. Mulți raportează că este diferit de ceața cerebrală sau de anxietate. Pur și simplu pare că creierul este prea obosit pentru a lucra, potrivit yourtango.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Camelia Pătrășcanu a făcut...
Mi-Th Influencer, emisiunea...