Din ce a câștigat Codin Maticiuc cei mai mulți bani: ”Am cel mai vândut film din România”. Actorul plănuiește să producă un film cu Mihai Bendeac / EXCLUSIV
Data publicării:
Codin Maticiuc a vorbit despre proiectele pe care le are în desfășurare pe plan profesional, dar ne-a dat și câteva detalii din viața personală.

Codin Maticiuc se laudă la vârsta 41 de ani cu mai multe reușite, în diferite domenii. Acesta este actor, scrie propriile cărți, dar este și producător, ba chiar a reușit să realizeze cel mai vândut film din România, Miami Beach. Codin Maticiuc va putea fi urmărit în curând pe micile ecrane în noul serial care va apărea pe Pro TV, Clanul, la care se filmează foarte intens. Totuși, actoria nu este singura preocupare din prezent a acestuia, pentru că artistul a pus bazele unei campanii umanitare extrem de ample: ”Spitale publice din bani privați”, care necesită multă implicare și muncă. În exclusivitate pentru Spectacola, Codin Maticiuc ne-a dezvăluit cum reușește să mențină echilibrul între viața profesională, care este întotdeauna foarte plină, și cea personală.

 

SPECTACOLA: Bună, Codin! Din toamna te vom vedea în serialul “Clanul”. Ce poți să ne spui despre personajul pe care-l vei interpreta? În ce ipostază îl vom vedea pe Codin Maticiuc?

Codin Maticiuc: Eu îl interpretez în acest serial pe Iulică, mâna dreaptă a lui Pelicanu. Cei doi sunt un dragon cu două capete, după cum spune regizorul și scenaristul, Anghel Damian, o grupare subordonată lui Bebe Măcelaru. Cred că Pelicanu și Iulică sunt două personaje extrem de iubibile și care nu pot fi văzute separat. 

 

 

SPECTACOLA: Tu ai fost până acum pus și în ipostaza de actor, dar și în cea de producător. Ce rol ți se pare mai greu dintre cele două?

Codin Maticiuc: Infinit mai greu este să fii producător. E atât de greu că urăsc să fiu producător (n.r. zâmbește). Îmi place să fiu actor sau scenarist, să dau viață ideilor pe care le am în cap sub forma produsului finit care se numește film.

Dacă aș găsi pe cineva care să-mi facă toată ideile pe care le născocesc, să le producă... aș fi extrem de mulțumit! Și nu aș mai fi producător J! 

 

 

SPECTACOLA: Ai reușit să produci unul dintre cele mai vizionate filme românești, Miami Beach. Câtă muncă este în spatele unei astfel de producții? Care-i cea mai mare greutate pe care ai întâmpinat-o cu acest film?

Codin Maticiuc: Așa este, este cel mai vândut film din România și a fost greu să-l facem din toate punctele de vedere. Cel mai greu a fost să ne adaptăm la ce înseamnă piața din America, ce înseamnă producții acolo, ce înseamnă locații, probleme pe care nu le ai în România, lucruri cu care te confrunți. Absolut toate cutumele de acolo... 

A fost greu să filmăm pe meleaguri străine.

 

 

SPECTACOLA: Știu ca ai o relație apropiată cu Mihai Bendeac. Nu v-ați gândit sa lucrați la un film împreună?

Codin Maticiuc: Este adevărat că sunt apropiat de Mihai și de foarte mult timp insist la el să facă film. Cred că datorează cel puțin un film, dacă nu mai multe. Insist la el pe tema asta, să facem unul împreună sau să facă unul singur, doar să facă...

Cred că ne este dator cu un film J! 

 

 

SPECTACOLA: Acum, pe lângă filmările de la “Clanul”, știm ca lucrezi la un nou film, ai și podcastul, iar acasă te așteaptă două fete, care probabil vor să petreacă timp cu tine. Când ai timp să le faci pe toate? Cum păstrezi echilibrul între viața personală și profesională?

Codin Maticiuc: Este un subiect dur cum reușești să ții raportul între cei de acasă și tot ceea ce faci în rest. Am online-ul care înseamnă nu doar YouTube, ci și Facebook, blog, Instagram, Tik Tok și care-mi ocupă niște timp. Am tot ce înseamnă film making – de la actorie, la producție, scriitură. Am scris, de curând, o carte și lucrez la a treia. Și mai este și inițiativa Spitale publice din bani privați – merg în spitale, le renovez, încerc să strâng bani. E foarte greu, încerc să le țin pe toate. 

Probabil că stau puțin pe acasă, dar acord puțin timp fiecărui capitol...

 

 

SPECTACOLA: Cred că toată lumea este curioasă să afle din ce se câștigă cei mai mulți bani: din YouTube, actorie sau din postura de  producător? 

Codin Maticiuc: Cred că cei mai mulți bani îi vei câștiga din ceea ce iubești mai mult, ceea ce faci cu pasiune: să faci YouTube cum face Dorian Popa, actorie cum face Adrian Titieni, producție de film cum face Ada Solomon... 

Eu, care le îmbin pe toate, am câștigat mai mult din producția de film deoarece am avut un dar de la Dumnezeu să am cel mai vândut film din România. Dar așa a fost la mine, nu ar trebui să vă luați după asta. 

 

 

SPECTACOLA: Ce fel de educație vă doriți să-i dați Smarandei? Povesteai acum ceva timp de faptul ca tu știai ce înseamnă “nu” în copilărie. Smaranda va ști? Sau vei dori să-i faci toate poftele, pentru că, fată fiind, cred ai o slăbiciune foarte mare când vine vorba de ea. 

Codin Maticiuc: Îmi doresc să-i ofer o educație cel puțin la fel de bună, cu restricții și bun simț, cum am primit eu de acasă. Îmi doresc să-i arăt ce înseamnă normalitate și să rămână, cât se poate, cu picioarele pe pământ. Știu și am tot felul de căi să fac asta: am un orfelinat unde ea merge destul de des, dar va merge și mai mult. Când se va mări, așa cum fac și cu băiatul, va merge cu mine prin spitale. Trebuie să afle că viața este mai mult decât vede acasă. 

 

 

SPECTACOLA: Când ti-ai descoperit pasiunea pentru actorie? Îți mai amintești cum a arătat primul casting?

Codin Maticiuc: Pasiunea pentru actorie am descoperit-o în jurul vârstei de 33 de ani când am produs primul meu film cu Dan Chișu. M-am dus la Școala de Film a lui Boguță, Papadopol și Bucur (actoriedefilm.ro). Practic, primul casting a fost acolo: când au decis dacă ne iau studenți sau nu.

Apoi, primul casting pentru un film a fost unul la care înainte să-mi dau replicile, am vorbit 20 sau 30 de minute cu cei din sală, regizorii și producătorii, despre ce înseamnă industria de film din România și cred că am capacitatea de a convinge oamenii înainte să înceapă proba propriu-zisă. 

 

 

SPECTACOLA: Ai luat inițiativa de a pune bazele unei campanii extrem de importante “Spitale  publice din bani privați”. Cum a luat naștere acest proiect? Știm cu toții cum arată sistemul sanitar din România, dar când și in ce context te-ai gândit că trebuie să faci ceva real ca să “salvezi” cât de cât acest domeniu?

Codin Maticiuc: Inițiativa a luat naștere când am hotărât să renovez etajul 7, secția de hematologie pediatrică, din cadrul Spitalului Fundeni. Era o secție pe care o vizitam de câteva ori pe an și duceam pachete/suplimente pe care nu le livrează spitalul și într-o bună zi am decis că prin curaj, cu sprijin de la prieteni și bani de acasă, aș putea renova un etaj.

Când am început, atât de mulți oameni s-au alăturat, încât am realizat că trebuie și sunt dator să transform asta într-o întreagă inițiativă. Așa a luat naștere: Spitale publice din bani privați. Nu pot să mă rezum la un singur etaj, o singură secție. Ne-am extins, suntem în 8-9 orașe din țară: 1 milion de euro în toată țara. Facem și noi ce putem... că doar asta ne e deviza: FACEM! 

 

 

SPECTACOLA: Cum au reacționat oamenii la aceasta inițiativa și câți bani au donat? Dar directorii spitalelor? Știm ca te-ai confruntat și cu refuzuri. 

Codin Maticiuc: Așa cum spuneam, reacția oamenilor a fost senzațională. Mi s-au alăturat foarte mulți, zeci de mii de oameni prin sms (8845, cu textul FACEM), aproape toate firmele cu care eu lucram pe partea de ambasadoriat mi s-au alăturat, ceea ce este de apreciat.

Greutăți sunt și am avut mereu, am avut refuzuri. Am încercat să renovăm la Cluj, Spitalul de Copii, nu s-a dorit. Sunt manageri care nu-și doresc ca spitalele să fie renovate, pentru că prețul pe care-l cer eu este transparența: cum arăta secția înainte, câți bani am băgat exact și ce rezultat obținem după renovare. Totul să fie transparent și arătat către întreaga lume. 

 

 

SPECTACOLA: Ce planuri ai pentru vara 2022?

Codin Maticiuc: Nu am absolut niciun plan, pentru că filmez acest serial la PRO TV, care se numește Clanul. Și fac un apel la producători și la toată lumea – pentru că după ce că filmăm mult, la jumătatea fiecărei săptămâni aflăm programul pentru săptămâna următoare. Așa că nu-mi pot face planuri, pentru că nu am voie și sufăr. (n.r.râde). 


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: cariera  codin maticiuc  familie 


DC Media Group Audience

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 aprilie, cu Anca Dimancea. Zodia care o va duce excepțional: „Prosperitate, rezultate”

Horoscop Alina Bădic 17 – 23 martie 2024. Zodia care va da lovitura

PETRA PINTELEI

Petra Pintelei, o tânără nevăzătoare pe care toți românii ar trebui să o cunoască! Știe șase limbi străine, se machiază singură și muncește pe calculator / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Ce aduce 2024 în funcție de cifra de destin. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în dragoste în acest an

 Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Astro Fanatik

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Avertisment pentru 3 zodii

Sursă foto: Captură video Românii au Talent / VOYO

Crețu Daria Ioana, moment de excepție la Românii au Talent. Andra: Nu pare că a cântat un copil pe scenă, pare că a cântat un om cu foarte multă experiență

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Horoscop 18 - 24 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de „succes, reușită și un contract semnat”

Captură video: Voyo

Condițiile grele îi fac pe Războinici să recurgă la tot felul de metode. Iancu Sterp a încercat să-și facă papuci din lemn la Survivor All Stars

Românii au Talent

Românii au talent: Karlos Tănăsescu recită din Eminescu și face calcule cu sute de numere, în același timp. Andra: Mi s-a făcut pielea de găină!

Românii au Talent

Edina i-a cucerit pe cei 4 jurați de la Românii au Talent. Andra: Îmi dă speranță că viitorul arată bine

Daniela Simulescu, captură video Youtube

Marte intră în Pești, din 23 martie. Daniela Simulescu a dezvăluit care vor fi cele mai afectate zodii

Iulia Vântur, Teo Trandafir/ captură video Youtube, Kanal D2

Iulia Vântur, scoasă din minți de Teo Trandafir. A fost luată la rost în direct despre „relația” cu Salman Khan: „Nu pare că aveți chimie, ci că faci parte din stafful lui”



pixel